SCHOOLWAVE 2022

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

SCHOOLWAVE 2022

Από το ελληνικό σχολείο ως τις μαύρες τρύπες του διαστήματος

Μία συζήτηση με τον διακεκριμένο μαθηματικό Στέφανο Αρετάκη

Μία βδομάδα πριν το φετινό Schoolwave, το φεστιβάλ διοργανώνει μια πρωτότυπη εκδήλωση: Μια συζήτηση με τον Στέφανο Αρετάκη, αναπληρωτή καθηγητή Μαθηματικών στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο. Δεν τον καλέσαμε για να κάνει μια επιστημονική διάλεξη - αν και κάτι θα μας πει για το θεώρημα που ανακάλυψε πάνω στις μαύρες τρύπες, το οποίο αναγνωρίζεται παγκοσμίως με το επίθετό του («instability Aretakis»). Τον καλέσαμε για μια ανοιχτή συζήτηση, όπου το κοινό θα μπορεί να ρωτήσει ό,τι θέλει έναν άνθρωπο που πριν λίγα χρόνια πέρασε κι αυτός την περιπέτεια που λέγεται ελληνικό σχολείο. «Εσύ παιδί μου δεν θα προσφέρεις τίποτα στην κοινωνία!» του είχαν πει στο Δημοτικό. Στο Γυμνάσιο ήταν αόρατος - βαριόταν αφόρητα. Το Λύκειο «ήταν πιο πολύ εμπόδιο παρά βοήθεια», όπως έχει πει ο ίδιος. Το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν τα μαθηματικά. Βρήκε διέξοδο στις Μαθηματικές Ολυμπιάδες όπου επέστρεφε συχνά με κάποιο μετάλλιο. Το όνειρό του ήταν να σπουδάσει στην Αμερική. Στα 18 του έκανε αίτηση σε όλα τα μεγάλα αμερικάνικα πανεπιστήμια και όλα τον απέρριψαν. Κι όμως επτά χρόνια μετά, ένα από αυτά, το περίφημο Princeton, τον προσλάμβανε ως καθηγητή! Τι είχε μεσολαβήσει; Θα το μάθετε, ανάμεσα σε πολλά άλλα, όσοι έρθετε την Παρασκευή 1η Ιουλίου στις 18:30 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Μετά τη συζήτηση θα ακολουθήσει συναυλία με τρία συγκροτήματα από το Schoolwave 2022: Τους Split Souls (Alternative Punk Rock), τους Fangs (Hip Hop / Rap) και τους Yama (Indie Pop).

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Λόγω περιορισμένων θέσεων θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Το Schoolwave 2022 διοργανώνεται από την Δημιουργική Ομάδα Schooligans με την υποστήριξη του Δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας.

Περισσότερες πληροφορίες: www.schoolwave.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
18.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΕΛΤΙΩΝ ΕΙΣΟΔΟΥ

ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
- τηλ. 2103418550

TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Τα δελτία εισόδου λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο.
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

 

 

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ