Lamenta
Ξανθούλα Ντακοβάνου

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Lamenta Ξανθούλα Ντακοβάνου

Από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου στη world jazz

«Μια μουσική ευτυχία»  Le Monde
       «Μουσική μαγική, αλλά και avant-garde »  Τélérama

Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022
στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Ώρα έναρξης:  21.00

Αφού απέσπασε διθυραμβικές κριτικές από τον διεθνή τύπο και διακρίθηκε σε παγκόσμια world music charts, το μουσικό έργο «Lamenta» της Ξανθούλας Ντακοβάνου, που κυκλοφόρησε το 2021 σε όλο τον κόσμο από τη γαλλική εταιρία Quart de Lune, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Αθήνα στις 27 Δεκεμβρίου 2022 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης. Το έργο έχει τη στήριξη και την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού.

Από την Ήπειρο στην Αβινιόν, το Παρίσι, τις Βρυξέλλες και πάλι πίσω, ο δίσκος εμπνέεται από τις μουσικές παραδόσεις της Ηπείρου και ιδιαιτέρως το μοιρολόι, με επιρροές post-rock και  world jazz. Διανύει έτσι ένα μουσικό ταξίδι που πραγματεύεται την απώλεια και το ταξίδι της ανθρώπινης ψυχής από τον πόνο του αποχωρισμού μέχρι την κάθαρση, οδηγώντας εν τέλει σε ένα εκστατικό γλέντι επί σκηνής.

Το έργο χορογραφήθηκε από τους Βέλγους χορογράφους Koen Augustijnen και Rosalba Torres Guerrero (Siamese Cie) κι έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές διεθνώς.

Στην παράσταση αυτή παρουσιάζεται ζωντανά η μουσική του δίσκου, με έντεκα καλλιτέχνες επί σκηνής. Με την Ξανθούλα Ντακοβάνου στη φωνή, ιδιαίτερος προσκεκλημένος είναι ο Νίκος Φιλιππίδης (κλαρίνο, καβάλ) ενώ παίζουν οι εξαιρετικοί Κλέων Αντωνίου (ηλεκτρική κιθάρα, φωνή), Παναγιώτης Κατσικιώτης (τύμπανα), Δημήτρης Μπρέντας (κλαρίνο, καβάλ), Αλέξανδρος Ριζόπουλος (κρουστά), Δημήτρης Τσεκούρας (μπάσο), Κώστας Φιλιππίδης (λαούτο, φωνή), Λευκοθέα Φιλιππίδη (φωνή) και Στέφανος Φίλος (βιολί). Παρουσιάζεται ακόμα, για πρώτη φορά στην Αθήνα, αυθεντική χορογραφία του Ταξιάρχη Βασιλάκου πάνω στο κομμάτι του δίσκου «Leventis». Στο δίσκο «Lamenta» εκτός από τους καταξιωμένους έλληνες μουσικούς συμμετέχει και ο παγκοσμίου φήμης jazzman Magic Malik (φλάουτο, φωνή).

Η παρουσίαση του έργου στην Αθήνα θα επιτρέψει στο «Lamenta» να αποκτήσει και στη χώρα μας το κοινό που του αξίζει.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τρίτη 27 Δεκεμβρίο 2022

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
75 ' χωρίς διάλειμμα
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 15€
Μειωμένο εισιτήριο: 12€ (*)

(*) Το μειωμένο εισιτήριο περιλαμβάνει τις εξής κατηγορίες: Μαθητικό / Φοιτητικό / ομάδες άνω των δέκα (10) ατόμων / ΑμΕΑ.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
- τηλ. 2103418550
(μόνο με ηλεκτρονική πληρωμή)

TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

η τηλεφωνική και η online αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας +0,50€ ανα εισιτήριο.

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο.
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ
ΜΟΥΣΑ ΑΜΚΕ
Χανίων 42 173 42 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
ΑΦΜ: 997280538
 
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ