TicketServices.gr

ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΡΕΡ: «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ»

ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΙΘΟΥΣΑ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΡΕΡ
«ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ»ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας»

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021
στις 21:00


Με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την κήρυξη της Ελληνικής Επανάστασης, η Ελληνική Συμφωνιέτα παρουσιάζει το μελόδραμα του επτανήσιου συνθέτη Παύλου Καρρέρ, το οποίο αποτέλεσε τον καρπό της συνεργασίας του με τον Ιταλό ποιητή και λιμπρετίστα Giovanni Caccialupi. Πρόκειται ουσιαστικά για την πρώτη σωζόμενη προσπάθεια δημιουργίας εθνικής μουσικής με καθαρά ελληνικό χαρακτήρα, βασισμένης πάντα στο γνώριμο για τους επτανήσιους ύφος του Ιταλικού Bel canto.

Το έργο αφηγείται τα κατορθώματα του Έλληνα αγωνιστή της επανάστασης Μάρκου Μπότσαρη κατά τα πρώτα χρόνια της επανάστασης με αποκορύφωμα την πολιορκία του Μεσολογγίου και το θάνατο του στη μάχη του κεφαλόβρυσου. Επιπλέον, η πλοκή διανθίζεται με ρόλους επίσης βασισμένους σε ιστορικά πρόσωπα της εποχής που σχετίζονταν άμεσα ή έμμεσα με την προσωπική ζωή ή τη δράση του ήρωα όπως η σύζυγός του Χρυσούλα Καλογήρου και ο μητροπολίτης Παλαιών Πατρών Γερμανός Γ'.

Σήμερα, 160 χρόνια μετά την πρώτη του εκτέλεση στην Πάτρα, ο Μάρκος Μπότσαρης φαίνεται να είναι πιο επίκαιρος από ποτέ, αφού έρχεται να μας υπενθυμίσει την εθνική μας ταυτότητα και πορεία σε μια εποχή διεθνών οικονομικών και κοινωνικοπολιτικών κρίσεων όπου όλα τα ανθρώπινα κεκτημένα τίθενται υπό διαρκή αμφισβήτηση.


Συντελεστές:
Μουσική διεύθυνση: Γιώργος Γαλάνης
Διδασκαλία Χορωδίας: Γιάννης Βρυζάκης
Ενορχήστρωση: Αλέξης Ντίαμαντ

Τραγουδούν: Michael Wade Lee, Λυδία Ζερβάνου, Πέτρος Σαλάτας, Χριστίνα Κανελάκη, Γιώργος Παπαδημητρίου, Γιάννης Βρυζάκης

Chorus Vivendi
Γιάννης Βρυζάκης

Sinfonietta Hellenica
Γιώργος Γαλάνης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
Αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας»
Ριζάρη 2 - Αθήνα

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
85 ' (με διάλειμμα 15 ')

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος
12€ μειωμένο

μειωμένο: φοιτητές, πολύτεκνοι, άνεργοι, ΑμεΑ και παιδιά μέχρι 12 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Sinfonietta Hellenica
ΑΦΜ: 996936130
ΔΟΥ Γ '  Πατρών
ΕΔΡΑ: Πατρών-Πύργου 3, ΠάτραΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021, 21:00 ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΡΡΕΡ: «ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΤΣΑΡΗΣ» ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
    ΑΙΘΟΥΣΑ «ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ»
    ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω