«Ο Ρομαντισμός από τον 19ο στον 20ο Αιώνα»
ΛΙΛΙΑ ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΕΒΑ - ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Αγρόκτημα Μελεαγρίς, Σπάτα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΕΧΝΩΝ ΜΕΛΕΑΓΡΙΣ

Ο Ρομαντισμός από τον 19ο
στον 20o Αιώνα

ΛΙΛΙΑ ΜΠΟΓΙΑΤΖΙΕΒΑ

Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024, στις 21:00
ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΜΕΛΕΑΓΡΙΣ

Οι θεατές μας θα παρακολουθήσουν μια μουσική διαδρομή από τη διεθνούς φήμης πιανίστα Λίλια Μπογιατζίεβα, η οποία θα ερμηνεύσει έργα των J. Brahms, F. Chopin και S. Barber. Οι ερμηνείες της Λίλιας Μπογιατζίεβα χαίρουν ευρείας αναγνώρισης: «Ισχυρή και ευαίσθητη, αριστοτεχνική και ιδιωματική» - «Ένταση εστίασης και τολμηρός δυναμικός έλεγχος» - «Λυρική, ευφάνταστη ανάγνωση τόσο όσο και ισχυρή» - «Δύναμη έκφρασης συνδυασμένη με ακραία συναισθηματική ένταση». Μεταξύ των κριτικών, η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι έντονες ερμηνευτικές της ικανότητες φέρνουν νέες διαστάσεις σε οικεία έργα, πέραν του ότι εμπνέουν και συναρπάζουν το κοινό. Πληροφορίες στο www.meleagrisartfestival.gr

Καθ' όλη τη διάρκεια της βραδιάς θα υπάρχει υπαίθρια έκθεση των έργων σύγχρονης τέχνης από ξύλο συνδυασμένο με βότσαλο του εικαστικού Xarilaos.

Το Αγρόκτημα Μελεαγρίς θα είναι ανοικτό μία ώρα πριν την έναρξη της συναυλίας για να καλωσορίσει όποιον θέλει να το επισκεφθεί νωρίτερα. Παράλληλα το κοινό θα μπορεί να δοκιμάσει εκλεκτά κρασιά από το τοπικό οινοποιείο ΕΥΟΙΝΟΣ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

J. BRAHMS - 6 κομμάτια έργο 118
Intermezzo σε A minor
Intermezzo σε Λα μείζονα
Ballade σε Σολ ελάσσονα
Intermezzo σε Φα ελάσσονα
Romanze σε Φα μείζονα
Intermezzo σε Μι ύφεση ελάσσονα

CHOPIN
Impromptu αρ 2 έργο 36
Ballade αρ 1 έργο 23
Ballade αρ 4 έργο 52

BARBER - Excursions έργο 20


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Λίλια Μπογιατζίεβα/Πιάνο

Οι ερμηνείες της Λίλιας Μπογιατζίεβα χαίρουν ευρείας αναγνώρισης:

"Ισχυρή και ευαίσθητη, αριστοτεχνική και ιδιωματική" - "Ένταση εστίασης και τολμηρός δυναμικός έλεγχος" - "Λυρική, ευφάνταστη ανάγνωση τόσο όσο και ισχυρή" - "Δύναμη έκφρασης συνδυασμένη με ακραία συναισθηματική ένταση".

Οι ακροατές, σε κάθε παράσταση, είναι πάντα γοητευμένοι, έκπληκτοι, μερικές φορές συγχυσμένοι αλλά ποτέ αδιάφοροι. Με ακλόνητη πεποίθηση, έχει ερμηνεύσει έργα από το πλήρες εύρος του καθιερωμένου ρεπερτορίου: από τον J. S. Bach - για τη μουσική του οποίου διατηρεί πολύ βαθύ θαυμασμό και εκτίμηση - έως την μουσική του 20ου αιώνα, για την οποία αισθάνεται μια ιδιαίτερη έλξη - δουλεύοντας εξονυχιστικά για τον Samuel Barber και τον Shostakovich καθώς και για τους περισσότερους Βούλγαρους και Έλληνες συνθέτες - περνόντας από τα ρομαντικά και μετα-ρομαντικά έργα.

Η ηχογράφηση του συνόλου των έργων γιά πιάνο του Barber κέρδισε επαίνους από το περιοδικό Fanfare : "... πιθανώς το πιο αξιόλογο CD αποκλειστικά αφιερωμένο στη μουσική πληκτρολογίου του Barber." Ειδικότερα, η ερμηνεία της Σονάτας του Barber (έργο 26) "... που είναι παιγμένη με έναν εξαιρετικό συνδυασμό δύναμης και ευαισθησίας, είναι μια από τις καλύτερες ηχογραφήσεις που υπάρχουν." Μεταξύ των κριτικών, η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι έντονες ερμηνευτικές της ικανότητες φέρνουν νέες διαστάσεις σε οικεία έργα, πέραν του ότι εμπνέουν και συναρπάζουν.

Η αμερικανική δισκογραφική εταιρεία ARTEK Recordings δημοσίευσε το CD της "Around the Fugue" - ένα πολυφωνικό ταξίδι από το Bach μέχρι σήμερα καθώς και ένα CD με έργα Shostakovich (2η Σονάτα, 24 Πρελούδια και 3 Φανταστικοί Χοροί).

Τον Σεπτέμβριο του 2019 δημοσίευσε το νέο της CD με τις Παραλλαγές Goldberg του Bach, με την αμερικανική δισκογραφική εταιρεία Centaur.

Γεννήθηκε και εκπαιδεύτηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας, φοιτήτρια του καθηγητή Ganev στην Εθνική Μουσική Ακαδημία και ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Ωδείο «Π. Ι. Τσαχαϊκόφσκι» στη Μόσχα, με τον καθηγητή Τ. Δ. Γκούτμαν. Τα βραβεία της στους διεθνείς διαγωνισμούς πιάνου περιλαμβάνουν βραβεία στη Senigalia (Ιταλία - 1979), Vianna da Motta (Πορτογαλία - 1983), Μαρία Κάλλας (Ελλάδα - 1985) και άλλα.

Την έχουν προσκαλέσει σημαντικά Φεστιβάλ (Montpellier, Auvers-sur-Oise, Δουβλίνο, Μοντεβιδέο, Μόσχα, Ταϊβάν, Αθήνα ...) και παρουσιάζεται ως σολίστ, με ορχήστρες και με συγκροτήματα μουσικής δωματίου. Ραδιοφωνικά και Τηλεοπτικά δίκτυα σε διάφορες χώρες μεταδίδουν συχνά τις συναυλίες της.

Χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης για τις διδακτικές της ικανότητες, έχοντας διδάξει στη Μουσική Ακαδημία της Σόφιας, στην Αθήνα και στο Παρίσι (CRR, Schola Cantorum). Παρέχει πολυάριθμα Master Classes στη Γαλλία, τη Ρωσία, τη Νορβηγία, την Ιταλία, την Ελλάδα, τις Η.Π.Α. Είναι επίσης καθηγήτρια στην Ακαδημία Πιάνου Πόρου στην Ελλάδα.

Η Lilia Boyadjieva είναι επίσης ο διοργανωτής του Διεθνούς Διαγωνισμού Πιάνου "De Bach au Jazz" (2013, 2015 στο Παρίσι, 2018, 2023 στην Αθήνα) και είναι μέλος κριτικής επιτροπής διαφόρων Διεθνών Διαγωνισμών Πιάνου (Maria Callas - Ελλάδα, Scriabin - Ιταλία, Krasnodar - Ρωσία, κλπ).


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Xarilaos/Εικαστικός

Ο Xarilaos είναι αυτοδίδακτος καλλιτέχνης, γεννημένος στην Αθήνα το 1960. Το επίσημο επάγγελμα του είναι Ενδοκρινολόγος και κατά κόσμον είναι γνωστός ως Χάρης Κανδηλώρος.

Το ενδιαφέρον του για τις καλές τέχνες ξεκίνησε σε πολύ νεαρή ηλικία. Τελικά, καταστάλαξε στην δημιουργία γλυπτικών συνθέσεων που προκύπτουν από συνδυασμούς διαφορετικών υλικών.

Έχοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ξύλο πεύκου και το κλήμα, επιλέγει πάντα υλικά που κρύβουν καλλιτεχνικό αποτύπωμα και τα περισσότερα έχουν επιβιώσει από κάποια φυσική καταστροφή.

Οι διαφορετικές καλλιτεχνικές επιρροές που δέχτηκε στην πορεία της ζωής του έχουν εμμέσως υπογραμμιστεί στο έργο του, την τελική μορφή του οποίου άρχισε να διαμορφώνει το 2015.

Μέχρι σήμερα, έχει δημιουργήσει δεκάδες έργα τέχνης που έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τον συνδυασμό ξύλο με βότσαλο. Το έργο του χωρίζεται σε 7 πλήρεις συλλογές: LLW, Lilliput, Maxima, Medium, Mega, Pendula και Vitis.

Το εργαστήριό του βρίσκεται στην Παιανία, σε μια μεγάλη έκταση με δέντρα που φροντίζει ο ίδιος. H ικανότητα της φύσης να δημιουργεί τέχνη συγκινούσε πάντα τον Xarilaos και μπορεί να θεωρηθεί ως το σημείο αναφοράς του ταξιδιού της έμπνευσής του.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Αγρόκτημα Μελεαγρίς
2ο χλμ Λεωφ. Σπάτων- Αρτέμιδας,
Σπάτα 190 04
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τρίτη 3 Ιουλίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
20€ κανονικό
12€ άνεργοι, φοιτητές, ΑΜΕΑ

Δωρεάν είσοδος για παιδιά κάτω των 13

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
MELEAGRIS CLASSIC ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 996484330
ΔΟΥ: Δ΄ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Ομήρου 41, 10672, Αθήνα

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ