«Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά»
Λεωνίδας Καβάκος - Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ
 
 
 

Έκτακτη ανακοίνωση
Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2021

Ο Λεωνίδας Καβάκος και η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, δηλώνουν με λύπη ότι λόγοι ανωτέρας βίας δεν επιτρέπουν να πραγματοποιηθεί η συναυλία της 25ης Νοεμβρίου. Σε ένδειξη σεβασμού για τους μουσικόφιλους της Πάτρας που έσπευσαν ήδη να προμηθευτούν εισιτήρια,  η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα διαθέσει λεωφορεία δωρεάν για όσες και όσους εξ αυτών έχουν τη δυνατότητα -και επιθυμούν-  να παρακολουθήσουν τη συναυλία της Κυριακής 28 Νοεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με το ίδιο εισιτήριο. Εναλλακτικά, το αντίτιμο των εισιτηρίων θα επιστραφεί.

Αύριο 24 Νοεμβρίου, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών θα επικοινωνήσει με την καθεμία ακροάτρια και τον καθένα ακροατή ξεχωριστά ώστε να δηλώσουν την επιθυμία τους.

----

 
«Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά»
Λεωνίδας Καβάκος - Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
 
Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο
Πανεπιστημίου Πατρών
 
Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2021
ώρα: 20.30
 
Οι εμφανίσεις του Λεωνίδα Καβάκου, παγκοσμίως, αποτελούν κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός. Στην Ελλάδα, δίπλα στην προσδοκία, μπαίνει η υπερηφάνεια, ιδιαίτερα σε δύσκολους καιρούς. Επιθυμία του Λεωνίδα Καβάκου είναι να προσφέρει υψηλού επιπέδου μουσική τόσο στην πρωτεύουσα όσο και στην περιφέρεια.
 
Έτσι, κάθε χρόνο, ξεχωριστή θέση, στην καρδιά αλλά και τον προγραμματισμό μας, έχουν οι συναυλίες του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά». Συναυλίες αξιώσεων, που πραγματοποιούνται για έκτη συνεχή χρονιά υπό την αιγίδα του παγκοσμίως κορυφαίου βιολονίστα και αρχιμουσικού Λεωνίδα Καβάκου. Στόχος, να έρθει η λόγια μουσική κοντά στους λιγότερο ευνοημένους.
 
Και βέβαια, δεν θα σταθούμε σε όσα μας δένουν με τον Λεωνίδα Καβάκο, γιατί είναι πλέον γνωστά. Θα υπενθυμίσουμε, ωστόσο, ότι η σύμπραξή μας θεμελιώνεται στη βάση ενός κοινού συστήματος αξιών. Πηγάζει από την ανάγκη του παγκοσμίως κορυφαίου Έλληνα και της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών να προσφέρουν στο κοινωνικό σύνολο. Στόχος είναι η «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά» να παρασύρει στο ρυθμό της όλη την Ελλάδα.
 
Σε λίγες μέρες, το γόνιμο αυτό Πρόγραμμα, εκτός της Αθήνας, θα μας ταξιδέψει στην Πάτρα. Το ενδιαφέρον, παλιών και νέων φίλων της συμφωνικής μουσικής, εύλογα οξυμένο. Γιατί ο διεθνούς ακτινοβολίας Έλληνας μουσικός, χτίζει ένα μύθο σε κάθε του εμφάνιση, δημιουργώντας αυτήν τη μυστηριώδη, άρρητη, διαρκώς αμφίδρομη και ειλικρινή επικοινωνία του κοινού αλλά και των μουσικών, μεταξύ τους και με την υψηλή Τέχνη.
 

Φέτος, η συγκίνηση είναι ακόμη μεγαλύτερη, γιατί με αφορμή την επέτειο 200 χρόνων από τη γέννηση του Ελληνικού Κράτους, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών τιμά τις πράξεις προσφοράς, που βρίσκονται και στον πυρήνα του προγράμματος «Προσφορά Μουσικής & Μουσική Προσφορά».

Ο καταξιωμένος αρχιμουσικός θα διευθύνει το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο σε Ντο μείζονα του Γιόσεφ Χάυντν και τη βαθυστόχαστη Έκτη Συμφωνία του Σεργκέι Προκόφιεφ. Στο βιολοντσέλο, ο ραγδαία ανερχόμενος Τιμόθεος Γαβριηλίδης - Πέτριν.
 
Για μια ακόμα φορά ο Λεωνίδας Καβάκος συμπράττει με την Κ.Ο.Α., την αρχαιότερη Ορχήστρα της χώρας, αφιλοκερδώς, παραχωρώντας την αμοιβή του υπέρ των μεγάλων αναγκών της Ορχήστρας, ενώ τα έσοδα των συναυλιών δίνονται για φιλανθρωπικούς σκοπούς.
 

Σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Κλασσικής Μουσικής Πάτρας
και του Πολιτιστικού Οργανισμού Δήμου Πατρέων

Με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

 Χορηγός Φιλοξενίας: Astir Hotel Patras

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Photo credit: Marco_Borggreve

ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ
ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΝ/ΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

(χάρτης)


ΠΕΜΠΤΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2021
ώρα έναρξης: 20.30
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
25 € Γενική είσοδος
15 € φοιτητές και νέοι έως 25 ετών, άνεργοι και ΑΜΕΑ

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 4%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
Κρατική Ορχήστρα Αθηνών
Δημόσια Υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού
Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη 1, 11521, Αθήνα
ΑΦΜ: 090340107
ΔΟΥ Ψυχικού

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ