Κρατήρες

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΕΘΝΙΚΟ ΩΔΕΙΟ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Κέντρο Θεατρικής Τέχνης

Εθνικό Ωδείο

"Κρατήρες"

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

 
 
Η θεατρική performance «Κρατήρες» ερευνά το κενό που βιώνουν οι άνθρωποι όταν χάνουν τα πάντα και την προσπάθεια τους να το γεμίσουν δημιουργώντας ένα κέλυφος σε κάποιο νέο τόπο. 

Εξερευνώντας την έννοια του σπιτιού - κτίσματος, σε ένα ευρύτερο πλαίσιο, οι δύο περφόρμερς “χτίζονται και γκρεμίζονται” στην προσπάθειά τους να αναπληρώσουν το κενό ενός κρατήρα. 

Ψάχνουν τρόπους να βολευτούν και να υπάρξουν μακριά από το σπίτι τους, δημιουργώντας ένα νέο “μέσα”. 

Το μέσα ορίζεται από το έξω και το έξω από το μέσα. Ένα σώμα βρίσκεται μέσα σε ένα σπίτι, το οποίο σπίτι ορίζει το έξω με τους τοίχους του. Το εξωτερικό περίβλημα δημιουργεί τον κρατήρα.

Το πρότζεκτ είναι βασισμένο στην ιστορία μιας γυναίκας που έζησε την προσφυγιά το 1922 στη Σμύρνη και χρειάστηκε να χτίσει το σπίτι της με τα ίδια της τα χέρια, σε διαφορετικούς τόπους επτά φορές. 

Ξεχωριστά μέρη της παράστασης αποτελούν το ηχοτοπίο και η βίντεο εγκατάσταση που δημιουργήθηκαν ως πρωτότυπες συνθέσεις.

Η βίντεο εγκατάσταση είναι για μια απεικόνιση της έννοιας του εσωτερικού - εξωτερικού αλλά και της μετακίνησης από τόπο σε τόπο που παρατηρείται όχι μόνο στον άνθρωπο αλλά και στα ζώα. Τα μεταναστευτικά πουλιά ψάχνουν τον ασφαλέστερο προορισμό για να γλιτώσουν από τα αρπακτικά και να βρουν περισσότερα καταφύγια. 

Πηγή έμπνευσης της παράστασης υπήρξε η μελέτη της αρχιτεκτονικής των προσφυγικών κτιρίων της Αθήνας, που δυστυχώς έχουν εγκαταλειφθεί και παρατηρείται μια αδιαφορία σχετικά με την ιστορία τους. 
Το Εθνικό Ωδείο και ιδιαιτέρως το αίθριο, επιλέχθηκε για την παράσταση διότι λειτουργεί ως ένας “κρατήρας πολιτισμών” του αστικού τοπίου.

Συντελεστές παράστασης:
Σύλληψη, σκηνοθεσία, κείμενο, σκηνική-ηχητική εγκατάσταση, βίντεο προβολή, ερμηνεία : Κατερίνα Αναστασίου (Nerisisty) & Χρήστος Καπενής
Φωτογραφίες: Κατερίνα Δρούκα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Εθνικό Ωδείο
Μάγερ 18
(Πλατεία Βάθης), Αθήνα
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2022
Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
60'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 10€
Προπώληση: 8€ Ticket Services
Μειωμένο: 6€ 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
  Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
  Τηλεφωνικά: 2107234567
  Online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου.
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Κέντρο Θεατρικής Τέχνης Α.Μ.Κ.Ε.
ΑΦΜ: 997327081
ΔΟΥ: Α' Αθηνών
Πιερίας 10, Αθήνα, 10441
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ