ΚΟΣΜΑ ΠΟΛΙΤΗ - EROICA - Το τσίμπημα της Ανοιξης

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΤΡΑ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πλατεία Γεωργίου 17, Πάτρα
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Πάτρας

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
2610273613

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
8€ γενική είσοδος

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
ΤΑΜΕΙΟ ΘΕΑΤΡΟΥ
και
TICKET SERVICES
Online: www.ticketservices.gr
Τηλεφωνικά: 210 7234567
και στα καταστήματα Public

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή online, παραλαμβάνονται οποιαδήποτε στιγμή από τα ταμεία του Θεάτρου Απόλλων με μια ταυτότητα ή με την κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.

Παραγωγή/Διοργάνωση:
Κοινωφελής επιχείρηση
ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
Όθωνος Αμαλίας 6, Πάτρα 26223
ΑΦΜ: 090061002
ΔΟΥ: Α Πατρών
PHOTO GALLERY
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

ΚΟΣΜΑ ΠΟΛΙΤΗ

EROICA
Το τσίμπημα της Άνοιξης

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΤΗΛΕΜΑΧΟΥ ΤΣΑΡΔΑΚΑ


ΓΙΑ ΕΝΑ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΠΙΝΟΗΣΗΣ

Κοσμά Πολίτη
EROICA

Πρεμιέρα
Τρίτη 26 Μαρτίου


στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Πάτρα

Κάθε καινούργιο στο Θέατρο είναι μια επιτακτική ανάγκη για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία των ηθοποιών επί σκηνής με τους θεατές της πλατείας. Βαθιά μυστική σχέση που καταλήγει σε κραυγή...

Για πρώτη έκφραση αυτού του εγχειρήματος επιλέξαμε το θέμα μας να είναι η ίδια μας η Πόλη και οι κάτοικοί της. Αναθέσαμε τις τρεις παραστάσεις Οι Τόποι είναι ήχοι του Γιάννη Ζουγανέλη, EROICA του Κοσμά Πολίτη και Πριμαρόλια της Αθηνάς Κακούρη σε καλλιτέχνες που γεννήθηκαν και δημιουργούν σ' αυτήν την Πόλη, στη Μάρια Φλωράτου, στον Τηλέμαχο Τσαρδάκα και τον Φάνη Δίπλα.

Το έργο του Γιάννη Ζουγανέλη Οι Τόποι είναι ήχοι, σε σκηνοθεσία Μάριας Φλωράτου παίζεται ήδη στην κεντρική σκηνή του Απόλλωνα με επιτυχία και θα ακολουθήσουν στις 26 Μαρτίου η EROICA του Κοσμά Πολίτη και στις 4 Απριλίου Πριμαρόλια της Αθηνάς Κακούρη.

ΚΟΣΜΑ ΠΟΛΙΤΗ EROICA

Mια μουσική παράσταση για τα σημάδια που αφήνει το τσίμπημα της Άνοιξης

Τέσσερα κορίτσια που παίζουν τα αγόρια που παίζουν τους άντρες που παίζουν τους ήρωες. Μαζί τους ένας μουσικός χτίζει ζωντανά ηχητικά περιβάλλοντα με κιθάρες, πιάνο, πυκνωτικά μικρόφωνα και πολυφωνικές μελωδίες. Όλοι μαζί αφηγούνται μία από τις πιο κλασσικές ιστορίες της Ελληνικής λογοτεχνίας. Με εργαλεία τα σώματά τους, τις φωνές τους, τους στίχους και το λογοτεχνικό κείμενο ξεδιπλώνουν μια περιπέτεια εφηβείας σημαδεμένη από την ανησυχία του έρωτα και το δέος μπροστά στο θάνατο. Μαζί με τους ήρωες που υποδύονται, ανακαλύπτουν σιγά σιγά, την εθιστική δύναμη των αισθήσεων, την τρωτή αλήθεια του σώματος, τη σκληρή μαγεία της Άνοιξης.

Λίγα λόγια για το μυθιστόρημα


Η EROICA του Κοσμά Πολίτη εκδόθηκε το 1938 και τιμήθηκε με το Κρατικό Λογοτεχνικό Βραβείο. Αποτελεί έργο-σταθμό της ελληνικής λογοτεχνίας θέτοντας για πρώτη φορά τους προβληματισμούς της εφηβικής ηλικίας στην νεοελληνική λογοτεχνία. Οι νεαροί ήρωες ισορροπούν στο μεταίχμιο ανάμεσα στην παιδική ηλικία και την αναπόφευκτη ενηλικίωση, προσπαθώντας να αναμετρηθούν με έννοιες πολύ σημαντικές και πολύ άγνωστες όπως ο ηρωισμός και ο ερωτισμός. Το έργο γράφτηκε στην Πάτρα και την «φωτογραφίζει» χωρίς όμως να την κατονομάζει.

Η πλοκή

Μια παρέα αγοριών παίζει τους πυροσβέστες, δηλαδή τους ήρωες. Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού γνωρίζουν τυχαία ένα κορίτσι, τη Μόνικα, η οποία με τη αθώα θηλυκότητά της θα θέσει νέα ανεξερεύνητα ζητούμενα... Μέσα σε περίπου ένα μήνα οι ζωές όλων θα αλλάξουν δραματικά ενώ μπαίνει η Άνοιξη.

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία - Στίχοι: Τηλέμαχος Τσαρδάκας
Μουσική σύνθεση: Διονύσης Μπάστας
Κίνηση: Άλκηστις Πολυχρόνη
Κοστούμια: Μαρία Βασιλάκη
Σχεδιασμός Φωτισμών: Νίκος Σωτηρόπουλος
Διεύθυνση παραγωγής: Τίνα Γιοβάνη
Φωτογραφίες παράστασης: Βαγγέλης Τσινιάς

Ερμηνεύουν
Πάολα Καλλιγά, Έφη Κιτσαντά, Χριστίνα Κουταλιάγκα, Βιβή Φωτοπούλου

Τη μουσική της παράστασης εκτελεί ζωντανά ο Διονύσης Μπάστας

Πληροφορίες
Δημοτικό Θέατρο Απόλλων
Κρατήσεις 2610273613 και www.ticketservices.gr

Γενική Είσοδος 8 ευρώ
Παραστάσεις:
26, 27, 28, 29 Μαρτίου στις 21:00
30 Μαρτίου στις 18:30 & 21:00
31 Μαρτίου στις 19:00 και 1 Απριλίου στις 21:00

Aπό το Γραφείο Τύπου του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας