ΚΙΝΗΤΟ ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Πάρκο Σιδηροδρόμων/Χώρος Πατινάζ - Καλαμάτα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Κινητό Ψηφιακό Πλανητάριο

Πάρκο Σιδηροδρόμων / Χώρος Πατινάζ
Καλαμάτα

Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

Το κινητό ψηφιακό πλανητάριο μόνο για μία ημέρα στο Πάρκο Σιδηροδρόμων!

Για τα παιδιά τα Χριστούγεννα είναι κάτι σαν παραμύθι. Αγαπούν τα φωτάκια, τις μυρωδιές, τα τραγούδια, τα γέλια, τα μαγικά, όλη αυτή τη γιορτινή ατμόσφαιρα. Τι θα ήταν η περίοδος των Χριστουγέννων χωρίς αυτή τη μαγεία;

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καλαμάτας Dance Challenge σε συνεργασία με την PolisArt θα προσφέρει στα παιδιά... μια πρωτότυπη γιορτινή πρόταση! μια ψυχαγωγική και ταυτόχρονα εκπαιδευτική δράση για όλη την οικογένεια! Με παραστάσεις από το πρωί έως το βράδυ. Μην το χάσετε! Πρόκειται για μια αξέχαστη εμπειρία που βοηθάει τους μικρούς μας φίλους να γνωρίσουν το διάστημα με τον πιο παιγνιώδη τρόπο!

Η κάθε προβολή διαρκεί από 25-40 λεπτά και εισέρχονται σε κάθε παράσταση στο Πλανητάριο εώς 40 παιδιά.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΒΟΛΩΝ


1. «THE MOLE - Ο ΤΥΦΛΟΠΟΝΤΙΚΑΣ»
Διάρκεια: 35′,
Προβλεπόμενη ηλικία: προ νήπιο - νηπιαγωγείο - Πρώτη Δημοτικού.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 09:30, 11:45, 14:15, 17:20, 19:40, 21:10

Ο Πλάτωνας ο μικρός μας τυφλοπόντικας που ζει στα έγκατα της γης αποφασίζει να ζητήσει από τους γονείς του, μαζί με τον δάσκαλο του Σωκράτη και τους τρεις αγαπημένους φίλους του τα σκουληκάκια την Α τον Β και την Γ να τον αφήσουν να βγει στην επιφάνεια για πρώτη φορά και να αντικρίσει τι "υπάρχει εκεί έξω. Στο μικρό λοιπόν αυτό ταξίδι του θα δει τον ήλιο, το φεγγάρι, τους αστερισμούς και θα μάθει από το δάσκαλο του πάρα πολλές πληροφορίες για την Γη μας, τους πλανήτες και το διάστημα. Ένα animation για τους μικρούς μας μαθητές με υπέροχες εκπαιδευτικές πληροφορίες και με καταπληκτικά τραγούδια που θα τους ενθουσιάσουν.

εισιτήρια


2. «H ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ»
Διάρκεια: 41′, Προβλεπόμενη ηλικία: από Πρώτη Δημοτικού και άνω.

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 10:15, 12:40, 16:30, 18:40

Από την εκτόξευση του Σπούτνικ 1, του πρώτου τεχνητού δορυφόρου, που το ξημέρωμα της 4ης Οκτωβρίου 1957, εξέπεμπε ένα ρομποτικό επαναλαμβανόμενο μοτίβο κάθε 0,3'' μέχρι τις «κινηματογραφικά» συγκλονιστικές προσσεληνώσεις και τις μελλοντικές πτήσεις στο φεγγάρι µε ιδιωτικά διαστημόπλοια, θα ακολουθήσουμε βήμα - βήμα, την παγκόσμια περιπέτεια που συνοψίζεται στη φράση «ένα μικρό βήμα για τον άνθρωπο, ένα γιγαντιαίο άλμα για την Ανθρωπότητα» της ανθρώπινης δραστηριότητας εκτός Γης. Ποιοι ήταν οι πρώτοι πιονέροι αυτής της νέας διαπλανητικής εμπειρίας, που άντεχαν σε επιταχύνσεις της τάξης των 13G. Μέσα από συνεντεύξεις, ντοκουμέντα, μαρτυρίες, έρευνες θα εξερευνήσουμε το πάθος, τη σκληρή εκπαίδευση και τον απίθανο ηρωισμό των κατακτητών του Διαστήματος, από την αυγή του Space Age μέχρι σήμερα μέσα από την πρώτη ανακοίνωση του Apollo 11: "Huston, Tranquility Base here, the Eagle has landed".

εισιτήρια


3. «ΔΥΟ ΜΙΚΡΑ ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΓΥΑΛΙ - O ΑΝΤΙΚΑΤΟΠΤΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ»
Διάρκεια: 23′, προβλεπόμενη ηλικία: από 8 ετών/ Τρίτη Δημοτικού και άνω

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 11:10, 18:00

Μέσα από τα µάτια δύο εφήβων, που έχουν προσκληθεί σε µία Γιορτή Παρακολούθησης Διαττόντων Αστέρων, μαθαίνουμε πώς το τηλεσκόπιο µας βοήθησε να προσδιορίσουμε τη θέση µας στο σύμπαν , «διαστέλλοντας» τη γνώση µας για το διαστημικό μακρόκοσμο. Καθώς τα δύο παιδία έρχονται σε επαφή µε µία νέα αστρονόμο, η ιστορία του πρώτου τηλεσκοπίου από την εποχή του Γαλιλαίου, του «αιρετικού» πατέρα της Ηλιοκεντρικής Θεωρίας , που το βελτίωσε χρησιμοποιώντας 2 μικρά κομμάτια «γυαλί»( και ανακάλυψε τους τέσσερις δορυφόρους του ∆ία) μέχρι την κατασκευή του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Hubble από τη NASA, που τέθηκε σε τροχιά από το Διαστημικό Λεωφορείο Discovery, τον Απρίλιο του 1990, ξετυλίγεται μπροστά τους. Η αποκάλυψη του τρόπου που δουλεύουν τα τηλεσκόπια, εντάσσεται μέσα στο Πρόγραμμα των μεγαλύτερων Παρατηρητήριων του κόσμου σε µία θεαματική ταινία τεσσάρων διαστάσεων. Music by the London Symphony Orchestra.

εισιτήρια


4. «ΑΠΟ ΤΗ ΓΗ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ» (*Νέα ταινία)
Διάρκεια: 35′, προβλεπόμενη ηλικία: από Τετάρτη Δημοτικού και άνω

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ: 13:30, 14:50, 20:15, 21:40

Η παράσταση είναι ένα μοναδικό ταξίδι στο Σύμπαν. Μετά από μια σύντομη αναφορά στην Αστρονομία των Αρχαίων, μας ταξιδεύει στο Ηλιακό μας σύστημα, στα άστρα, τον Γαλαξία μας, στο Σύμπαν, όπως αυτά περιγράφονται από την σύγχρονη επιστήμη. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιεί κυρίως πραγματικές εικόνες, από τα μεγαλύτερα τηλεσκόπια του κόσμου. Το ταξίδι αυτό παρέχει στον θεατή μια ολοκληρωμένη εικόνα του αστρονομικού Σύμπαντος, με τρόπο απλό, εντυπωσιακό και αφηγηματικό. Δεν είναι τυχαίο που συμμετείχε σε πάνω από είκοσι φεστιβάλ ταινιών θόλου, προβάλλεται σε περισσότερα από 700 πλανητάρια σε ολόκληρο τον κόσμο και έχει μεταφραστεί σε 27 γλώσσες.

εισιτήρια


ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ:

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Πάρκο Σιδηροδρόμων / Χώρος Πατινάζ
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
7€ γενική είσοδος

Δωρεάν είσοδος για παιδιά έως 3 ετών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 0,50€ ανά εισιτήριο.

ΦΥΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ
Βιβλιοπωλείο ΒΙΒΛΙΟΠΟΛΙΣ
Βιβλιοπωλείο BOOKBARK
Βιβλιοπωλείο ΚΛΕΨΥΔΡΑ

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Σε περίπτωση βροχής, οι παραστάσεις στο Πλανητάριο θα διεξαχθούν κανονικά στο φουαγέ του ξενοδοχείου Galaxy (Κολοκοτρώνη 14)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6932426008

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ DANCE CHALLENGE
ΑΦΜ: 997007480
ΔΟΥ: Καλαμάτας
Έδρα: Πάροδος Θεμιστοκλέους, Καλαμάτα 241 00

Με την Υποστήριξη της PolisArt Events

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ