ΙΧΘΥΟΛΑΤΡΕΙΑ / ICΗTHΥOLATRY:
Μια υβριδική performance υδάτινων θεοτήτων
της Εύας Γιαννακοπούλου

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΛΥΦΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Το PCAI παρουσιάζει την παράσταση

ΙΧΘΥΟΛΑΤΡΕΙΑ / ICΗTHΥOLATRY

Μια υβριδική performance υδάτινων θεοτήτων
της Εύας Γιαννακοπούλου

στο ΠΛΥΦΑ

Παρασκευή 27 & Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023
Ώρα έναρξης: 20.00

Μια συμπαραγωγή Ελλάδας, Πορτογαλίας και Ιταλίας
με την υποστήριξη της ΕΕ

Η Polygreen Culture & Art Initiative (PCAI) παρουσιάζει την παράσταση «ΙΧΘΥΟΛΑΤΡΕΙΑ / ICΗTHΥOLATRY: Μια υβριδική performance υδάτινων θεοτήτων» σε σύλληψη και σκηνοθεσία της Εύας Γιαννακοπούλου στο Βιομηχανικό Πάρκο ΠΛΥΦΑ την Παρασκευή 27 και το Σάββατο 28 Ιανουαρίου, σε συμπαραγωγή με την Artemrede (Πορτογαλία - σε συνεργασία με τον Δήμο του Torres Vedras) και το L'Αrboreto (Ιταλία).

Αφορμώμενη από το βιβλίο της θεωρητικού Astrida Neimanis "Bodies of Water" (2017), όπου εισάγεται για πρώτη φορά η έννοια του Υδροφεμινισμού, σύμφωνα με την οποία το νερό, οι θηλυκότητες, οι ενσώματες πρακτικές και η οικολογία συνδέονται μεταξύ τους δημιουργώντας «νέες» μελλοντικές συνέργειες, η «ΙΧΘΥΟΛΑΤΡΕΙΑ / ICΗTHΥOLATRY» είναι μια υβριδική παράσταση με εξομολογητικά στοιχεία για την τρίτη ηλικία, τις πλημμύρες, τα υγρά και την εμμηνόπαυση. Βασίζεται σε έρευνα που διεξήχθη σε κοινότητες που συνδέονται με ποτάμια, λίμνες, χειμάρρους αλλά και ομάδες γυναικών, κατά την πορεία δύο ερευνητικών και δύο δημιουργικών προγραμμάτων φιλοξενίας που πραγματοποιήθηκαν στην Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιταλία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Stronger Peripheries: A Southern Coalition. Η εικαστικός-σκηνοθέτιδα και η δημιουργική κοινότητα ανέπτυξαν από κοινού τη δραματουργία και τα κείμενα μέσα από προσωπικές εξομολογήσεις και συνεντεύξεις των τοπικών κοινοτήτων του Πειραιά, του Torres Vedras της Πορτογαλίας και του Mondaino της Ιταλίας, με τρόπο που το περιεχόμενό τους να αποτελεί πνευματική συνδημιουργία όλων των συμμετεχουσών.

Αν το νερό είναι το στοιχείο από το οποίο προέρχονται όλοι οι οργανισμοί, πώς θα μπορούσαμε ενδεχομένως να επιστρέψουμε σε αυτή την αρχική κατάσταση ύπαρξης, απαλείφοντας τα όρια μεταξύ εξέλιξης, γονιδίων, ιστορίας, πολιτισμού και φύσης; Την απάντηση σε αυτή την ερώτηση επιχειρεί να δώσει η «ΙΧΘΥΟΛΑΤΡΕΙΑ», γεφυρώνοντας το «κενό» μεταξύ παρελθόντος, παρόντος και μέλλοντος, μεταξύ ανθρώπινων και μη ανθρώπινων μορφών ύπαρξης, μεδουσών και σκύλων.

Τα εκκεντρικά πλάσματα της «ΙΧΘΥΟΛΑΤΡΕΙΑΣ» -μια πολεμίστρια, ένα μετα-ανθρώπινο πλάσμα, ένα γυναικείο φαινόμενο και ένα ψάρι- θα κατοικήσουν στη σκηνή του Βιομηχανικού Πάρκου Πλύφα και σε εκείνη του Teatro Cine της Πορτογαλίας για να κάνουν μια βουτιά σε έναν ονειρικό ωκεανό ρευστών δυνατοτήτων. Πρόκειται για μια παράσταση που «βουτάει» σε ένα εμβυθιστικό σύμπαν συναισθηματικών και υποβρύχιων συνασπισμών.

Είστε έτοιμα να κολυμπήσετε;

* Η παράσταση αποτελεί νέα συμπαραγωγή του PCAI (Ελλάδα), της Artemrede (Πορτογαλία - σε συνεργασία με τον Δήμο του Torres Vedras) και του L'Arboreto (Ιταλία) στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Stronger Peripheries: A Southern Coalition, που συγχρηματοδοτείται από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εντός του 2023, η «ΙΧΘΥΟΛΑΤΡΕΙΑ» θα παρουσιαστεί επίσης στην Πορτογαλία.

** Το υλικό ορισμένων κοστουμιών δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια ενός δημιουργικού εργαστηρίου με το κοινό που παρακολούθησε την ανοιχτή πρόβα κατά την καλλιτεχνική φιλοξενία της καλλιτέχνιδας στο Teatro Dimora L'Arboreto (IT).

*** Η παράσταση περιέχει σκηνές γυμνού και είναι κατάλληλη για άνω των 16 ετών.

**** Η παράσταση διαθέτει αγγλικούς υπέρτιτλους.

Σκηνοθεσία και σύλληψη: Εύα Γιαννακοπούλου Δημιουργική ομάδα/Καλλιτεχνική κοινότητα: Μαριανίτα Καρακώστα, Εύα Κολιοπάντου, Μαρούλα Παπαναστάση και Ευγενία Βακαλοπούλου Κείμενα: Εύα Γιαννακοπούλου, Μαριανίτα Καρακώστα, Εύα Κολιοπάντου, Μαρούλα Παπαναστάση και Ευγενία Βακαλοπούλου Σχεδιασμός φωτισμού: Νύσσος Βασιλόπουλος Σχεδιασμός ήχου: Pedro Pascoal Σχεδιασμός κοστουμιών: Εύα Γιαννακοπούλου Δημιουργία κοστουμιών: Εύα Γιαννακοπούλου, Μαριανίτα Καρακώστα, Εύα Κολιοπάντου, Μαρούλα Παπαναστάση, Ευγενία Βακαλοπούλου Μακιγιάζ: Εύα Γιαννακοπούλου, Μαριανίτα Καρακώστα, Εύα Κολιοπάντου, Μαρούλα Παπαναστάση, Ευγενία Βακαλοπούλου Performers: Μαριανίτα Καρακώστα, Εύα Κολιοπάντου, Μαρούλα Παπαναστάση, Ευγενία Βακαλοπούλου Διεύθυνση παραγωγής: Delta Pi Με την υποστήριξη της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων Πειραιά και του ΤwixtLab.

Πληροφορίες: www.pcai.gr, info@pcai.gr και στο 2104060088 (Δευτέρα- Παρασκευή 9πμ.-5μμ).

Εισιτήρια: 5€, με ηλεκτρονική κράτηση στο ticketservices.gr

Ticket Office: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα, Τηλ.: +30 210 7234567

Βιομηχανικό Πάρκο Πλύφα, Κτίριο 7Γ: Κορυτσάς 39, Βοτανικός, Αθήνα, 104 47

Πρόσβαση: Μετρό Γραμμή 3 (στάση Κεραμεικός), Γραμμή 2 (στάση Μεταξουργείο),

Λεωφορείο 836, 856 (στάση Σπ.Πάτση).

Περισσότερα για το PCAI

Ο πολιτιστικός οργανισμός PCAI ιδρύθηκε από τον Αθανάσιο Πολυχρονόπουλο και στοχεύει στην περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση μέσα από ένα ετήσιο πρόγραμμα αναθέσεων, εκθέσεων, προγραμμάτων φιλοξενίας καλλιτεχνών, εργαστηρίων και εκδηλώσεων. Το PCAI εκπληρώνει τους στόχους του μέσω τριών τομέων δραστηριότητας: τη συλλογή έργων τέχνης του, τα πολιτιστικά προγράμματά του και την υποστήριξη που παρέχει σε καλλιτέχνες και καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες με κοινό όραμα και ανησυχίες για το περιβάλλον. Το 2019 σχεδιάστηκε το πρώτο πρόγραμμα φιλοξενίας καλλιτεχνών του οργανισμού από την Κίκα Κυριακάκου, καλλιτεχνική διευθύντρια του PCAI, ενώ στην επιτροπή αξιολόγησής του συμμετείχαν οι Hans Ulrich Obrist, καλλιτεχνικός διευθυντής Serpentine, και Krist Gruijthuijsen, διευθυντής του KW Institute. To 2021 o οργανισμός επιλέχθηκε ως official nominator του σημαντικού περιβαλλοντικού βραβείου Earthshot Prize, το οποίο θεσπίστηκε από το Royal Foundation of the Duke and Duchess of Cambridge.

Ιστοσελίδα: pcai.gr

Περισσότερα για το Stronger Peripheries

Το Stronger Peripheries είναι ένα πρόγραμμα μεγάλης κλίμακας που συγχρηματοδοτείται από το πολιτιστικό πρόγραμμα Δημιουργική Ευρώπη και συγκεντρώνει έντεκα καλλιτεχνικούς οργανισμούς και τρία ερευνητικά ιδρύματα από δέκα ευρωπαϊκές χώρες του νότου. Είναι το πρώτο πρόγραμμα που υλοποιείται από το Southern Coalition (Σύμπραξη του Νότου), ένα ανεπίσημο δίκτυο που συνδέει τοπικά εδραιωμένες πολιτιστικές πρακτικές του ευρωπαϊκό νότου, με στόχο την υπέρβαση της απομόνωσης και την ενίσχυση των δεξιοτήτων των καλλιτεχνών, των επαγγελματιών του πολιτισμού και του κοινού. Το πρόγραμμα Stronger Peripheries θέτει ερωτήματα και συζητά τις έννοιες «νότος» και «περιφέρεια» από κοινωνικοπολιτική και κοινωνικοπολιτιστική σκοπιά, δίνοντας την ευκαιρία για επαναδιαπραγμάτευση της ταυτότητάς μας μέσω του πολιτισμού, ενδυναμώνοντας παράλληλα τη συμβολή της πολιτιστικής ετερότητας.

Ιστοσελίδα: strongerperipheries.eu

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΠΛΥΦΑ, Κτίριο 7Γ
Κορυτσάς 39, Αθήνα 104 47
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023
Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
45'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
5€ γενική είσοδος

Κατάλληλο για άτομα άνω των 16 ετών
(Η παράσταση περιέχει σκηνές γυμνού)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

*** Το ταμείο του θεάτρου δεν διαθέτει τερματικό POS.

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
POLYGREEN CULTURE AND ART INITIATIVE
AWARENESS RAISING ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 997469741
ΔΟΥ: E' ΠΕΙΡΑΙΑ
ΕΔΡΑ: Δερβενακίων 24 & Μεσολογγίου 39, Πειραιάς 185 45

GALLERY
PHOTO GALLERY
  • φώτο: © Mirco Lorenzi
  • φώτο: © Mirco Lorenzi
  • εικόνα © Εύα Γιαννακοπούλου
  • εικόνα © Εύα Γιαννακοπούλου
  • εικόνα © Εύα Γιαννακοπούλου
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ