Η Κασέτα του Μελωδία 99.2
για τον ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΟΙ ΚΑΣΕΤΕΣ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2
στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Η ΚΑΣΕΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 ΓΙΑ ΤΟΝ

ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

 

Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Ώρα έναρξης: 21.00

Καλλιτεχνική επιμέλεια
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Ένα μεγάλο αφιέρωμα στη φωνή που σημάδεψε την ιστορία μας.

Τραγουδούν:
ΦΩΤΕΙΝΗ ΒΕΛΕΣΙΩΤΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ
ΜΠΑΜΠΗΣ ΣΤΟΚΑΣ
ΑΣΠΑΣΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟΥ

Συμμετέχει το:
ΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ «ΡΥΘΜΟΣ»

Η προπώληση ξεκίνησε!

«Η φωνή του Μπιθικώτση είναι η συνισταμένη των φωνών όλων των ανθρώπων"

Μίκης Θεοδωράκης

Με ένα μεγάλο αφιέρωμα στην αξεπέραστη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση επιστρέφει ο Μελωδία 99.2 μαζί με τον Γιώργο Νταλάρα, την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Ένα αφιέρωμα στη γνήσια και ανεπιτήδευτη λαϊκή φωνή που σημάδεψε ανεξίτηλα την ιστορία μας και έγινε το μέσο για να φτάσουν τα σημαντικότερα έργα της ελληνικής διανόησης στον ελληνικό λαό και να γίνουν κληρονομιά του.

Με την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Νταλάρα και ερμηνευτές τους: Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννη Διονυσίου, Γιάννη Κότσιρα, Δημήτρη Μπάση, Γρηγόρη Μπιθικώτση, Γιώργο Νταλάρα, Μπάμπη Στόκα και Ασπασία Στρατηγού και τη συμμετοχή του φωνητικού συνόλου «ΡΥΘΜΟΣ», το μεγάλο αφιέρωμα του Μελωδία 99.2 έρχεται να φωτίσει τις σημαντικότερες στιγμές του σπουδαίου ερμηνευτή, μουσικού και συνθέτη Γρηγόρη Μπιθικώτση.

«Ο μόνος που τραγούδησε τα τραγούδια μου μάγκικα, όπως τα έγραψα»
Μάρκος Βαμβακάρης

Δωρικός, γνήσια λαϊκός και ευγενής. Ο «Σερ» του ελληνικού τραγουδιού, ξεκίνησε να γράφει τα πρώτα του τραγούδια με την κιθάρα που του χάρισε ο αδελφός του. Τα τραγούδια του Μάρκου Βαμβακάρη ήταν αυτά που τον συγκλόνισαν και γέννησαν τη μεγάλη του αγάπη για το λαϊκό τραγούδι. Με τη φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση αναβίωσε για πρώτη φορά δισκογραφικά και το ρεμπέτικο τραγούδι, μέσα στη δεκαετία του '60.

Όμως, η συνεργασία του με τον Μίκη Θεοδωράκη και οι αξεπέραστες ερμηνείες του στα έργα του «Ο Επιτάφιος» και «Ρωμιοσύνη» σε ποίηση Γιάννη Ρίτσου και «Άξιον Εστί» σε ποίηση Οδυσσέα Ελύτη, ήταν εκείνες που σφράγισαν την παρουσία του στο ελληνικό τραγούδι.

Με τη χαρακτηριστική «ξύλινη» φωνή του και ένα μεγάλο φωνητικό εύρος σφράγισε με την ερμηνεία του, όλη την μεταπολεμική Ελλάδα. Το ανατρεπτικό έργο του Μίκη Θεοδωράκη, με την λαϊκή μελοποίηση των μεγάλων ποιητών, ταξίδεψε από άκρη εις άκρη στην ελληνική επικράτεια μέσα από την φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση.

«Γρηγόρη, είσαι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής του αιώνα μας»
Μάνος Χατζιδάκις

Σημαντική στιγμή στην καριέρα του ήταν και η συνεργασία του με τον Μάνο Χατζιδάκι. «Είμ' αϊτός χωρίς φτερά», «Πάει ο καιρός», «Στο Λαύριο γίνεται χορός», «Μίλησέ μου» κ.ά. είναι κάποια από τα τραγούδια που ξεχωρίζουμε.

Συνεργάστηκε όμως και με άλλους μεγάλους συνθέτες, όπως ο Σταύρος Ξαρχάκος («Άπονη Ζωή», «Άσπρη Μέρα και για μας»), ο Απόστολος Καλδάρας, ο Μάρκος Βαμβακάρης, ο Βασίλης Τσιτσάνης, ο Γιώργος Μητσάκης, ο Δήμος Μούτσης, ο Άκης Πάνου κ.ά.

Ο ίδιος έγραψε περισσότερα από 200 τραγούδια, πολλά από τα οποία ερμήνευσε κιόλας. Το «Τρελοκόριτσο» ήταν το πρώτο δικό του τραγούδι που ηχογραφήθηκε με τη φωνή του ενώ ακολουθούν αμέτρητες λαϊκές επιτυχίες με την υπογραφή του αλλά και μέσα από πολύτιμες συνεργασίες, όπως στα κλασικά «Ένα Όμορφο Αμάξι με Δυο Άλογα» με τους στίχους του Κώστα Βίρβου, «Επίσημη Αγαπημένη» με τους στίχους της Ελένης Λιάκου, «Του Βοτανικού ο μάγκας», με τους στίχους του Λάκη Τσώλη.

Ο Γιώργος Νταλάρας για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση

«Στα παιδικά μου αυτιά η φωνή του μου προκαλούσε δέος και ακατανίκητη έλξη. Αγαπούσα τα ρεμπέτικα με τις παλιές εκτελέσεις από όλους εκείνους τους σπουδαίους τραγουδιστές.

Όμως ο Μπιθικώτσης τα ερμήνευε αλλιώς. Χωρίς να χάνουν τίποτα από την ιστορία τους, τα έφερνε στην εποχή μου, τα ''καθάριζε''.

Το δεύτερο σοκ ήταν οι ερμηνείες του στα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης δεν ήταν απλά ένας πολύ καλός λαϊκός συνθέτης κι ένας μεγάλος τραγουδιστής. Ήταν το σήμα του λαού μας. Ήταν ένας λαϊκός ήρωας!»

Η Κασέτα του Μελωδία 99.2 για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση
έρχεται να θυμίσει και να τιμήσει τη σπουδαία φωνή
που μπροστά της υποκλίθηκαν
οι μεγαλύτεροι Έλληνες συνθέτες και ποιητές.

«Η φωνή του Μπιθικώτση είναι η συνισταμένη των φωνών όλων των ανθρώπων», είχε πει το 1961 ο Μίκης Θεοδωράκης, απαντώντας σε όσους τον κατηγόρησαν ότι δεν σεβάστηκε τον Ρίτσο, δίνοντας τον «Επιτάφιο» στον λαϊκό ερμηνευτή.

Ο Μάνος Χατζιδάκις μετά το τέλος της παρουσίασης της Ρωμιοσύνης στο θέατρο «Κεντρικό» το 1966, είπε «Γρηγόρη, είσαι ο μεγαλύτερος τραγουδιστής του αιώνα μας».

«Ο Μπιθικώτσης είναι ο μόνος που μπορεί να τραγουδήσει αληθινό ρεμπέτικο. Ο μόνος δηλαδή που τραγούδησε τα τραγούδια μου μάγκικα, όπως τα έγραψα», έλεγε ο Μάρκος Βαμβακάρης

Οδυσσέας Ελύτης
«Η φωνή του Γρηγόρη Μπιθικώτση έχει σφραγίσει μιαν ολόκληρη εποχή. Είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ακμή του ελληνικού τραγουδιού και την απόδοση του νεοελληνικού ψυχισμού. Ο Μπιθικώτσης είναι μια στιγμή που ξεπέρασε το χρόνο και θα αντηχεί πάντα στ' αυτιά μας και στην καρδιά μας».

Γιάννης Ρίτσος
«Ο Γρηγόρης Μπιθικώτσης είναι ένας πολύ μεγάλος, γνήσιος, λαϊκός τραγουδιστής. Διαθέτει δύναμη και διαύγεια. Η φωνή του έλαμψε στα τραγούδια του Θεοδωράκη αλλά και η μουσική του Θεοδωράκη έλαμψε με τη φωνή του Μπιθικώτση. Η φωνή του δεν χάνεται, δεν σβήνει, δεν θαμπώνει ούτε μία συλλαβή. Ο μεγάλος ποιητικός λόγος με τη μουσική του Θεοδωράκη και με τη φωνή του Μπιθικώτση, βρίσκει, τη μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη εκφραστική του δικαίωση. Μέσα στη φωνή του, όλος ο καημός του ελληνικού λαού, όλο του το μεράκι και όλη του η λεβεντιά φαίνονται σ' όλο τους το μεγαλείο

Ιάκωβος Καμπανέλλης
«Η φωνή του Μπιθικώτση ήτανε μία συγκυρία καταπληκτική γιατί είχε αυτό το άφτιαχτο και αστόλιστο. Ήταν μια λαϊκή φωνή. Η ποιότητα της λαϊκής μούσας. Φτιαγμένη να γεφυρώσει τον στίχο και τη μελωδία με τον πολύ λαό».

Ευχαριστούμε θερμά την οικογένειά του Γρηγόρη Μπιθικώτση για την παραχώρηση του αρχείου και τη συγκατάθεσή της στην πραγματοποίηση της συναυλίας.

Η ΚΑΣΕΤΑ ΤΟΥ ΜΕΛΩΔΙΑ 99.2 ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΗ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Ημερομηνία: Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Ώρα έναρξης: 21.00
Χώρος: Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Καλλιτεχνική επιμέλεια: Γιώργος Νταλάρας

Τραγουδούν (αλφαβητικά): Φωτεινή Βελεσιώτου, Γιάννης Διονυσίου, Γιάννης Κότσιρας, Δημήτρης Μπάσης, Γρηγόρης Μπιθικώτσης, Γιώργος Νταλάρας, Μπάμπης Στόκας, Ασπασία Στρατηγού.

Συμμετέχει το Φωνητικό Σύνολο «ΡΥΘΜΟΣ» με μαέστρο τον Νίκο Χιώτογλου.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Γιώργος Παπαχριστούδης: ενορχηστρωτής & πιάνο
Απόστολος Βαλαρούτσος: κλασική κιθάρα
Μάνος Γρυσμπολάκης: ακορντεόν
Άρης Ζέρβας: τσέλο
Βασίλης Κορακάκης: μπουζούκι
Κώστας Κωνσταντίνου: μπάσο
Βαγγέλης Μαχαίρας: μπουζούκι
Θύμιος Παπαδόπουλος: πνευστά
Στράτος Σαμιώτης: κρουστά
Γιάννης Σταματογιάννης: μπουζούκι
Γρηγόρης Συντρίδης: ντράμς
Μαρίνος Τρανουδάκης: κρουστά - τυμπάνια
Γιώργος Χατζόπουλος: ακουστική κιθάρα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΦΩΤΩΝ: Γιάννης Μανιατάκος
ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ FOH: Βαγγέλης Κουλούρης
ΗΧΟΛΗΠΤΗΣ STAGE: Αντώνης Ζαχόπουλος
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΦΙΣΑΣ: Τάκης Πανανίδης

ΠΑΡΑΓΩΓΗ: FRONTSTAGE ENTERTAINMENT

Προπώληση: TICKETSERVICES.GR

 

 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

Κάτω διάζωμα
Διακεκριμένη Ζώνη: 80€
Ζώνη A: 70€
Ζώνη B: 60€
Ζώνη Γ: 40€

Άνω Διάζωμα
Ζώνη Δ: 40€
Ζώνη Ε: 30€
Ζώνη ΣΤ: 20€
Ζώνη Ζ: 15€ (περιορισμένη ορατότητα)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

Αγορά εισιτηρίων ΑμεΑ με 15€ στο τηλέφωνο 2107234567 (Δευτέρα-Παρασκευή: 10πμ-5μμ)

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
FRONTSTAGE ΨΥΧΑΓΩΓΙΚΗ ΑΕ
ΑΦΜ: 997672872
ΔΟΥ: ΦΑΕ Αθηνών
ΕΔΡΑ: Αμαρουσίου-Χαλανδρίου 89, Χαλάνδρι

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ