ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ
του Γ. Ρίτσου
από 1 Μαΐου 2026 | 20:30
για 10 παραστάσεις
Μουσείο Ιστορίας
Πανεπιστημίου Αθηνών

Η Περσεφόνη του Ρίτσου είναι μία γυναίκα μυημένη στα μυστήρια του κάτω κόσμου. Δεν είναι θύμα της απαργής της αλλά δημιουργός και ακόλουθος του πεπρωμένου της. Στη σκοτεινή αγκαλιά του Πλούτωνα ο έρωτας, ο πόθος,η ζωή αποκτούν άλλο βάθος και νόημα.
Επανέρχεται στο φως με τη δύναμη της γνώσης που κρύβει το επέκεινα, όχι αθώα αλλά μεταμορφωμένη. Τώρα πια γνωρίζει πως στον επάνω κόσμο των ψευδαισθήσεων η λάμψη έχει πάρει τον θρόνο του πραγματικού φωτός.
Μια παράσταση για τη ζωή που συνεχίζει εκεί που όλα μοιάζουν να τελειώνουν. Για τη φαινομενικά σκοτεινή αντίπερα όχθη του θανάτου, όπου το φως γεννιέται αλλιώς.
Έρωτας και θάνατος -δίδυμα αδέλφια- αποδομούν το ανθρώπινο "Εγώ" και το αφήνουν γυμνό. Μια παράσταση που δίνει υπόσταση στην ανυπαρξία και φωνή σε ό,τι δύσκολα ειπώνεται.
Μουσείο Ιστορίας
Πανεπιστημίου Αθηνών
Θόλου 5 Αθήνα
(χάρτης)
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 1 έως 10 Μαΐου 2026
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30
Διάρκεια 75'
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
23€ Κανονικό
18€ Φοιτητικό/ Ομαδικό 10+
10€ Άνεργοι/Ατέλεια
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας
5% επί της τιμής του εισιτηρίου
E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται
ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Weland
Η Χώρα του Εμείς Η Χώρα του Μαζί Θέατρον
ΑΦΜ: 997128356
ΔΟΥ: ΙΒ Αθηνών
ΕΔΡΑ: Ανακρέοντος 69, Ζωγράφου 157 71