Hauschka

ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Χώρος Εκδήλωσης
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία εκδήλωσης
Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019
ώρα: 20.30

είσοδος ελεύθερη
με ηλεκτρονική κράτηση


Σύστημα Κράτησης
Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.
Το σύστημα επιλέγει αυτόματα τις καλύτερες διαθέσιμες θέσεις για σας

Εκτύπωση ηλεκτρονικού δελτίου εισόδου

Παρακαλούμε πολύ να κατεβάσετε τα δελτία εισόδου σε μορφή pdf και να τα φέρετε μαζί σας εκτυπωμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Έγκυρο Δελτίο Εισόδου

Η θέση σας εξασφαλίζεται, εφόσον ολοκληρώσετε επιτυχώς την κράτησή σας, λάβετε το ηλεκτρονικό δελτίο εισόδου και το παρουσιάσετε εκτυπωμένο στον χώρο εκδήλωσης τουλάχιστον 45 λεπτά (19:45) πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Ακυρώσεις κρατήσεων
Για να ακυρώσετε την κράτησή σας, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cancel@ticketservices.gr από το email με το οποίο πραγματοποιήσατε την κράτηση.

Έναρξη κρατήσεων
- Η προεγγραφή για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ (ορισμένος αριθμός θέσεων) ξεκινά στις 14 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι
- Η προεγγραφή για το κοινό ξεκινά στις 15 Ιανουαρίου στις 12.00 το μεσημέρι

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Η σειρά συναυλιών Cosmos του ΚΠΙΣΝ παρουσιάζει τον Hauschka, πιανίστα και συνθέτη υποψήφιο για Όσκαρ, σε μια αναδρομή στο έργο του

Ο Hauschka (Volker Bertelmann) είναι συνθέτης, τραγουδοποιός και πειραματικός μουσικός με βασικό του όργανο το προετοιμασμένο πιάνο (prepared piano): Ένα πιάνο στο οποίο τοποθετούνται χαρτί, βόλοι, μπαγκέτες και άλλα αντικείμενα πάνω στις χορδές ώστε να παράγουν ασυνήθιστους, μερικές φορές τυχαία δημιουργούμενους ήχους, που οδηγούν το μουσικό αυτό όργανο σε απροσδόκητες κατευθύνσεις.

Για τον Hauschka, κάθε μουσικό έργο είναι μια στιγμιαία καταγραφή των δραστηριοτήτων του, εδώ και τώρα. Όπως και στην πεζοπορία, που συχνά το νόημα της διαδρομής αποκαλύπτεται όταν κοιτάμε πίσω, έτσι και με τις συνθέσεις του Hauschka: Συχνά, όταν στρεφόμαστε πίσω, στη διαδικασία της δημιουργίας, τότε αντιλαμβανόμαστε πλήρως τη σημασία της μουσικής του.

Στα album του με μουσική για προετοιμασμένο πιάνο περιλαμβάνονται τα: The Prepared Piano, Ferndorf, Salon des Amateurs, και Silfra.

Το 2014, ο Hauschka κυκλοφόρησε το Abandoned City και ακολούθησε το A NDO CY, μια συλλογή με σόλο αυτοσχεδιασμούς. Το 2017 με το What If (2017) προσθέτει στην παλέτα του το μηχανικό πιάνο, το οποίο εξερευνά πια και στις συναυλίες του. To νέο του άλμπουμ, Α Different Forest, περιλαμβάνει μια σειρά από συνθέσεις για σόλο πιάνο και θα κυκλοφορήσει στις αρχές του 2019.

Με ανεξάντλητη έμπνευση, ο Hauschka έχει δώσει το στίγμα του ως κινηματογραφικός συνθέτης, κερδίζοντας διεθνή αναγνώριση με τη μουσική για την επιτυχημένη ταινία Lion (2016). Το soundtrack αυτό, για το οποίο συνεργάστηκε με τον Dustin O'Halloran, ήταν υποψήφιο για Όσκαρ, Χρυσή Σφαίρα και BAFTA. Στην πρόσφατη μουσική του για τον κινηματογράφο περιλαμβάνονται οι ταινίες Hotel Mumbai (πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο 2018), Adrift (2018), In Dubious Battle (2016), Exodus (2016) και Praia do Futuro (2014), καθώς και μουσική για τη νέα αμερικανική τηλεοπτική μίνι σειρά Patrick Melrose (2018) με πρωταγωνιστή τον Benedict Cumberbatch.

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή  

Η προεγγραφή για τα Μέλη (ορισμένος αριθμός θέσεων) θα ξεκινήσει στις 14/01

Η προεγγραφή για το κοινό θα ξεκινήσει στις 15/01


Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά 6 ετών και άνω.

Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος ή παύσης.


Δευτέρα, 21/01 | 20.30

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ