«Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

"Γυνή πλέουσα''
Του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη

Σκηνοθεσία Αρκαδία Ψάλτη

Από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου
μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου2023

Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00

στην «Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου»
Πολυγνώτου 3, Πλάκα

''Εἰς τὸν μικρὸν λιμένα τῆς ὡραίας νήσου του, ὅλες τὶς χρονιές, συνήθως τὸν Ὀκτώβριον, κατέπλεεν ἐπιστρέφων ἀπὸ τὰ ταξίδια μὲ τὴν σκούναν του, ὁ καπετὰν Γιάννης ὁ Καραντής, ὁ ἐπιλεγόμενος καὶ Καραβοκύρης.''

Η θεατρική ομάδα «Αγγελοπετριά» επαναλαμβάνει λόγω επιτυχίας από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου το διήγημα του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, ''Γυνή πλέουσα'' στην «Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου». Η παράσταση θα παρουσιάζεται κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο στις 20:00 για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων, μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου σε σκηνοθεσία Αρκαδίας Ψάλτη.

Στο μικρό νησί, αρχές του 1900, οι γυναίκες των ναυτικών ψάχνουν τρόπους να αναπληρώσουν ό,τι δεν τους επιτρέπεται να νιώσουν, να σκεφθούν, να εκφράσουν, να ονειρευτούν. Ιδιοσυγκρασίες έντονες, ψυχισμοί πολύπλοκοι, ζουν μυστικές ζωές, ενδύονται ρόλους κοινωνικούς, στριμώχνονται και ασφυκτιούν μέσα σε αυτούς. Η παράσταση ''Γυνή πλέουσα'' διερευνά μέσα από την Καραβοκυρού, την ηρωίδα του διηγήματος, την ανάγκη υπεραναπλήρωσης της μοναξιάς με εθισμούς σε ουσίες.

Ο Παπαδιαμάντης, με χιούμορ, διεισδυτική ματιά και ευαισθησία φανερώνει τα αφανέρωτα. Με τρόπο που να μην φανερωθούν ποτέ. Μα να έχουν κιόλας ειπωθεί. Και όλο αυτό να είναι γεμάτο από αγνή αγάπη και συμπόνια για τον άνθρωπο.

Η ''Γυνή πλέουσα'' θα παιχτεί στον προαύλιο χώρο ενός πανέμορφου οικήματος στην οδό Πολυγνώτου 3 στην Πλάκα, που στεγάζεται η «Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου» (www.kanellopoulos.org) και τελεί υπό την αιγίδα της. Ένα διατηρητέο σπίτι με μεγάλη ιστορία, που γίνεται μέρος της ίδιας της παράστασης με λάμπες και φανάρια κάνοντας τους θεατές κοινωνούς μιας θεατρικής μυσταγωγίας.

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία: Αρκαδία Ψάλτη
Ενδυματολόγος: Αφροδίτη Αναστοπούλου
Φωτογραφίες: Μάρω Κουρή
Παραγωγή: ΑΜΚΕ ''Αγγελοπετριά''

Ερμηνεύουν:
Λένια Ξενάκη, Αρκαδία Ψάλτη

Από την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου μέχρι το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023

Ημέρες και ώρες παραστάσεων:
Πέμπτη στις 20:00

Παρασκευή στις 20:00
Σάββατο στις 20:00

Προπώληση εισιτηρίων:
https://www.ticketservices.gr/event/gyni-pleousa/

Πληροφορίες κρατήσεις:
Γκόλφω Αναστασία Σταθάτου τηλέφωνο 6972 639660.

Διάρκεια παράστασης: 60 λεπτά

Λίγα λόγια για την «Αγγελοπετριά»:

Η «Αγγελοπετριά» διερευνά και επανασυνδέει οργανικά τη θεατρική πράξη με τον χώρο και το κοινό της. Μέσα από το έργο μας αναδεικνύουμε ότι κάθε χώρος (ανοικτός, κλειστός, σύγχρονος, παραδοσιακός, ακμάζον, παραμελημένος) μπορεί εν δυνάμει να λειτουργήσει ως θεατρική σκηνή. Για να γίνει αυτό, η θεατρική πράξη λειτουργεί ως καταλύτης για την επανανοηματοδότηση της υλικότητας του χώρου με τις βιωματικές εμπειρίες των ανθρώπων του. Στις παραγωγές μας παρουσιάζουμε έργα Ελλήνων, ως επί των πλείστον συγγραφέων τα οποία μας βοηθούν να αναστοχαστούμε για προγενέστερες αλλά και σύγχρονες σχέσεις, ανάγκες και αγωνίες ανθρώπων σε χώρους και χρόνους της νεότερης ελληνικής ιστορίας. Η προσέγγισή μας βασίζεται στην ιδέα της «επιστροφής» του έργου στην πραγματική ζωή και υλοποιείται μέσα από την επιλογή των χώρων της παράστασης σε αστικές η μη περιοχές, της δραματουργικής και σκηνικής παρουσίασης και της οργανικής εμπλοκής του κοινού τόσο στο επίπεδο της ενσυναίσθησης οικείων βιωμάτων όσο και της συμμετοχής στο στήσιμο της παράστασης. Στόχος της «Αγγελοπετριάς» είναι η σύνδεση του πειραματισμού στη θεατρική πράξη με τις κοινωνικές ανάγκες και πρακτικές, ώστε οι θεατρικές παραγωγές μας να αναδεικνύουν όχι μόνο «τι σήμαιναν» κάποιοι χώροι ως γεγονότα αλλά και «τι μπορεί να γίνουν» μέσα από τη θεατρική εμπειρία των δημιουργών μαζί με το κοινό.

Ενδεικτικές για την εργασία μας είναι οι εξής παραστάσεις μας. Η ''Πρώτη φλέβα'' του Γ. Μακριδάκη (2018-2019), που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του φεστιβάλ του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά ''Ανοιχτή πόλη''. Η παράσταση παρουσιάστηκε σε Cabaret στην Τρούμπα, σε λαϊκά καφενεία στο Κερατσίνι, την Δραπετσώνα και το Αιγάλεω, στην γειτονιά με τους οίκους ανοχής της Χίου (Bar Νυχτοπούλι) και σε Bar σε διάφορες περιοχές της Αθήνας, της Κεφαλλονιάς της Κρήτης κ.α. Το ''Πιτσιμπούργκο'' της Σώτης Τριανταφύλλου (2014-2017), που παιζόταν και σε αυλές σπιτιών στην Αθήνα και σε λιμανάκια, παραλίες, χωράφια, αύλειους χώρους εκκλησιών σε πολλά μέρη της Ελλάδας (Χίο, Αίγινα, Κρήτη).

Η παράσταση ''Γυνή πλέουσα'' πρωτοπαρουσιάστηκε το 2019 στην Χίο, στο αρχοντικό του Χωρέμη, στο φεστιβάλ θεάτρου της Αίγινας το 2020, το 2023 στη Σύρο στο Ινστιτούτο Κυβέλη και για δεύτερη χρονιά στη Χίο στο Αρχοντικό Στεφάνου.

Υπεύθυνος Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων: Αντώνης Κοκολάκης
Εmail: kokolakispr@yahoo.gr και kokolakispr@gmail.com

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
«Εταιρεία φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου»
Πολυγνώτου 3, Πλάκα
Αθήνα 105 55
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Από 8/9 έως 14/10/23
Κάθε Πέμπτη, Παρασκευή και Σάββατο

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
60' χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος
10€ φοιτητές/άνεργοι/ΑΜΕΑ
8€ ατέλειες

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
6972 639660

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Αγγελοπετριά ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 997292316
ΔΟΥ: Καλλιθέας
ΕΔΡΑ: Μενελάου 138, Καλλιθέα 176 76

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
  • Πέμπτη 05 Οκτωβρίου 2023, 20:00 «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
  • Παρασκευή 06 Οκτωβρίου 2023, 20:00 «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
  • Σάββατο 07 Οκτωβρίου 2023, 20:00 «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
  • Πέμπτη 12 Οκτωβρίου 2023, 20:00 «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
  • Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023, 20:00 «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
  • Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023, 20:00 «Γυνή πλέουσα» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη Εταιρεία Φίλων Παναγιώτη Κανελλόπουλου ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ