Συναυλία με έργα Μπαρόκ μουσικής

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Συναυλία με έργα Μπαρόκ μουσικής

Σάββατο 9 Μαρτίου 2024
20:00

Γερμανική Εκκλησία Αθηνών
(Σινά 66, 10672 Αθήνα)Συναυλία με έργα Μπαρόκ μουσικής  με έργα των Bach, Vivaldi, Telemann
και άλλων συνθετών, από τους καλλιτέχνες:

Παντελής Σταματέλος: Βιολί
Μενέλαος Παπαδανιήλ: Βιολί
Alexis Bove: Τσέλο
Κατερίνα Κτώνα: Τσέμπαλο- Όργανο


 

Λίγα λόγια για τους μουσικούς

Παντελής Σταματέλος
Έχει εμφανισθεί σε πολλές συναυλίες μουσικής δωματίου καθώς και σε ατομικά ρεσιτάλ σε πολλές πόλεις της Ελλάδας. Υπήρξε μέλος του «Ensemble de Solist de Bordeaux» και του συγκροτήματος «Mouvement 12»της Τουλούζης καθώς και  της Ορχήστρας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής ως κορυφαίος. Ιδρυτικό  μέλος των συγκροτημάτων μπαρόκ μουσικής Sinfonia και «Ars in vivo». Έχει συμπράξει ως σολίστ με την ορχήστρα εγχόρδων της ΕΛΣ την ορχήστρα εγχόρδων της ΚΟΑ  την ορχήστρα εγχόρδων  Σολιστ της Πάτρας» και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Ήταν το πρώτο βιολί των  κουαρτέτων εγχόρδων ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ και OPERA QUATTRO. Ηχογραφήσεις συναυλιών του καθώς και live ρεσιτάλ του  έχουν μεταδοθεί από το Γ' Πρόγραμμα  της Ελληνικής Ραδιοφωνίας και Τηλεόρασης. Τον Δεκέμβριο του 2011 πραγματοποίησε  στην Εθνική Λυρική Σκηνή ρεσιτάλ βιολιού συγχρόνως με μία ατομική Έκθεση Ζωγραφικής του.Τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολλά ρεσιτάλ με έργα για βιολί σόλο των Bach και Telemann καθώς και με έργα για βιολί και πιάνο με το συνεργάτη του πιανίστα Γιάννη Μιχαηλίδη. Έχει εμφανιστεί στο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σε ρεσιτάλ με απευθείας μετάδοση.

Κατερίνα Κτώνα
Τσεμπαλίστα και πιανίστα. Απόφοιτος του Ωδείου Αθηνών (Α' βραβείο πιάνου) και αριστούχος της  Ανωτάτης Κρατικής Σχολής του Μονάχου( Σχολή τσέμπαλου).
Στα ρεσιτάλ της επιδιώκει μεγαλύτερη επικοινωνία με το κοινό αναλύοντας τα έργα τα οποία πρόκειται να ερμηνεύσει. Το 2018 ηχογράφησε για την FM records (CANTO SOAVE: “Vita segreta, Musica segreta”) Στο διάστημα 2019-2023 αναπτύσσει μεγάλη και ποικίλη δραστηριότητα: Τον Νοέμβριο 2019 έπαιξε το 5ο Βραδεμβούργιο του J.S.Bach συμπράτοντας με τους μουσικούς της Camerata Philomusica  υπό την διεύθυνση του μαέστρου Φοίβου Παπαδόπουλου. Τον Ιούλιο 2022 στο πλαίσιο εκδήλωσης για τον διάσημο κομίστα της εποχής μας Milo Manara , παρουσίασε στην Zivasart Gallery ένα πρωτότυπο ρεσιτάλ τσέμπαλου με τον τίτλο Maestri Italiani, συνδυάζοντας έργα ιταλών συνθετών του 17ου αιώνα με την μουσική από επιλεγμένες κινηματογραφικές επιτυχίες του συνθέτη Nino Rota. Τον Φεβρουάριο 2023 ρεσιτάλ τσέμπαλου στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Τον Απρίλιο 2023 ερμήνευσε το κοντσέρτο του Philip Glass για τσέμπαλο και ορχήστρα, με την Camerata Philomusica και μαέστρο τον Φοίβο Παπαδόπουλο. Συνεργάστηκε με τους Βασίλη Σούκα και Έφη Μηνακούλη ερμηνεύοντας έργα των Heinrich von Biber και Johann C. Bach στην Γερμανική Εκκλησία και μέρος με το Canto Soave στο φεστιβάλ  Musifanto στην Σίφνο παίζοντας σπινέτα και κέλτικη άρπα.,Τον Σεπτέμβριο 2023 έλαβε μέρος στο Athens Baroque Festival. Διδάσκει τσέμπαλο στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας.

Alexis Bove 
Ιδιαίτερα ενεργός στην μουσική δωματίου. Είναι μέλος του ensemble Mir και του Rotterdam Chamber Music Society “R.C.M.S” όπου έχουν βάση στην Ολλανδία. Eπιπλέον, έχει συνεργαστεί σε προτζεκτ μουσικής δωματίου με εξαιρετικούς μουσικούς όπως οι: Juliette Hurel, Patrick Ayrton, Hed Yaron Mayersohn, Cecilia Ziano, Roman Spitzer, Ying Lai Green, Julien Hervé, Ensemble Hélios, Joséphine Olech, Quirine Scheffers… Μετά από μία επιτυχημένη audition το 2020, ο Alexis συνεργάζεται τακτικά με την ολλανδική jazz & pop ορχήστρα “Metropole Orkest” με την οποία έχουν εμφανιστεί σε μερικά από τα μεγαλύτερα concert halls του κόσμου συνοδεύοντας διεθνούς φήμης μουσικούς όπως οι Ibrahim Maalouf, Gregory Porter, Christian Scott, Robbie Williams, Louis Cole κ.α. Επίσης έχει συνεργαστεί με ορχήστρες όπως οι “Orchestre National de Lille”, “opéra national de Lyon”, “Asko Schoenberg ensemble”. Τον Αυγουστο του 2021, μετακόμισε στην Αθήνα και έκτοτε είναι μέλος του ensemble Novarte με τους οποίους έπαιξαν στο Malta's spring festival και στο Horto festival in Pelion. Απο το 2022, ο Alexis είναι έκτακτο μέλος του Γαλλικού ensemble “ Miroirs étendus” υπο την διεύθυνση της Fiona Monbet.

Μενέλαος Παπαδανιήλ
Μόνιμο μέλος της ομάδας των πρώτων βιολιών της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων. Έχει συμμετάσχει σε παραγωγές της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (όπερα, παιδική σκηνή, ορχήστρα δωματίου της ΕΛΣ, ορχήστρα μπαλέτου της ΕΛΣ), σε συναυλίες της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Καμεράτα, σε συναυλίες και ηχογραφήσεις της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Υπήρξε μόνιμο στέλεχος της ορχήστρας εγχόρδων του Δήμου Ζωγράφου. Έχει λάβει μέρος σε συναυλίες μουσικής δωματίου, συναυλίες σχημάτων εναλλακτιού ρεπερτορίου (π.χ. με το κουιντέτο Tangarto σε Ελλάδα και Κύπρο με συνθέσεις του Astor Piazzola και άλλων Αργεντινών συνθετών), και σε ηχογραφήσεις για μουσική θεάτρου και κινηματογράφου. Απο το 2003 ασχολείται ενεργά με την διδασκαλία του βιολιού, διπλωματούχοι μαθητές του αποτελούν ήδη στελέχη των ελληνικών ορχηστρών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Γερμανική Εκκλησία Αθηνών
Σίνα 66, Αθήνα 106 72
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 9 Μαρτίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος 10€ 

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΤΕΧΝΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 997158637
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Μοναστηρίου 136, Αθήνα, 10442

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ