FRAGMENTS

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΡΙΝΟΣ (ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

FRAGMENTS 

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΜΑΪΟΥ 2022, 20:30

FRAGMENTS | /ˈfraɡm(ə)nts/ έννοια: θραύσματα, τεμάχια, αποσπάσματα

Μπορεί η μουσική να αντιμετωπιστεί αποσπασματικά; Είναι σωστό να απομονώνουμε τμήματα από ολοκληρωμένα έργα σπουδαίων συνθετών; Στην Τέχνη, δεν υπάρχει σωστό ή λάθος. Υπάρχει μόνον κατάλληλη ή ακατάλληλη προσέγγιση.

Η πιανίστα Ειρήνη Σαρηκώστα και η βιολονίστα Αθηνά Γρατσούνα, μετρώντας πολυετή παρουσία στον χώρο της μουσικής, αποφάσισαν να επιλέξουν την οδό της… ρηξικέλευθης προσέγγισης: επιλέγουν έργα για βιολί και πιάνο των Γάλλων συνθετών Olivier Messiaen (1908-1992), Claude Debussy (1862-1918) και Maurice Ravel (1875-1937) και δεν διστάζουν να τα πλησιάσουν ως σημείο εκκίνησης για ένα μοναδικό ταξίδι εικόνας, λογοτεχνίας και μουσικής.

Tι κοινό έχει το γαμήλιο δώρο του Olivier Messiaen στη σύζυγό του, βιολονίστα Claire Delbos, με τη ρομαντική εξομολόγηση του Mr. D'Arcy στην ηρωίδα του “Περηφάνια & Προκατάληψη” της Jane Austen; Γιατί ο Maurice Ravel θα μπορούσε να είχε γράψει το… σάουντρακ του “Υπέροχου Γκάτσμπυ”; Τι συνδέει τη σονάτα για βιολί του Claude Debussy με το “Αποχαιρετισμός Στα Όπλα” του Νομπελίστα Ernest Hemingway; Και πώς, στο μεταξύ, όλα αυτά ντύνονται εικαστικά από τα ψηφιακά κολάζ της εικονογράφου Κατερίνας Σωτηροπούλου και την καλλιτεχνική επιμέλεια των The Page Τurnes;

Οι απαντήσεις την Κυριακή 15 Μαϊου, στις 20.30 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, εκεί όπου οι Τέχνες συνδυάζονται αρμονικά αλλά και διαλεκτικά, εκεί όπου η δύναμη της Εικόνας ενισχύει τη μαγεία του Λόγου και ο συνδυασμός τους υπηρετεί τη Μουσική με έναν μοναδικό τρόπο.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
Κυριακή 15 Μαΐου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος
6€ Φοιτητικό/Ανέργων

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου.

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε ή να τα αποθηκεύσετε σε κινητή συσκευή.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
DK SMARTFONE SRL HELLAS
ΑΦΜ: 996941199
ΔΟΥ: ΦΑΕ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Συγγρού 106, Αθήνα, 117 41

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ