St Paul`s Sessions 5
Fennesz live
Abul Mogard live

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΩΔΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΕΣΠΟΤΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

St Paul's Sessions 5
www.stpaulssessions.gr

Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος

Ωδείο Αθηνών
Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β' 17-19
(είσοδος από οδό Ρηγίλλης)

Σάββατο 4 Μαρτίου 2023, ώρα 21:00

Fennesz live
Abul Mogard live

Ο σπουδαίος Αυστριακός ηλεκτρονικός συνθέτης και παραγωγός Fennesz και ο αινιγματικός ηλεκτρονικός Abul Mogard στα St Paul's Sessions 5 σε ένα άχαστο double bill στο ολοκαίνουριο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών.

Γεννημένος το 1962 στη Βιέννη, ο Chrstian Fennesz - ή απλά Fennesz - κατάφερε να ορίσει ξανά τον ήχο της κιθάρας με επιδέξιο τρόπο μέσω ηλεκτρονικών μεθόδων παραγωγής και υπολογιστή, δημιουργώντας έναν πρωτοποριακό ήχο ευρείας γκάμας, που επισφράγισε την ευρηματικότητα και τη δημιουργικότητά του.

Με συνεργασίες που ξεκινούν από τον David Sylvian και τον Mark Linkous και φτάνουν στους Ulver, τον Oren Ambarchi και τον Ryuichi Sakamoto, ο Fennesz αποτελεί πάντα μια ανήσυχη φυσιογνωμία υψηλότατου συνθετικού επιπέδου, με το μνημειώδες άλμπουμ του "Endless Summer" στην Mego το 2001 να αποτελεί ένα αξεπέραστο ηλεκτρονικό αριστοτέχνημα, έχοντας καταταχτεί από τον διεθνή μουσικό τύπο ανάμεσα στο κορυφαία άλμπουμ ηλεκτρονικής μουσικής όλων των εποχών.

Στη συνέχεια είχαμε τις κυκλοφορίες του "Venice" το 2004, του "Black Sea" το 2008, αλλά και του "Bécs" το 2014, ενώ τo 2016 κυκλοφόρησε και το άλμπουμ με τίτλο "It's Hard For Me To Say I'm Sorry" σε συνεργασία με τον Αμερικανό Jim O` Rourke, ένα άλμπουμ αντάξιο της φήμης και της αξίας των δυο καλλιτεχνών.

Τελευταία κυκλοφορία του ήταν το άλμπουμ "Agora" στην υπερδραστήρια Touch το 2019, επιστρέφοντας στη δισκογραφία μετά από αναμονή πέντε ετών.

Ο μυστηριώδης ηλεκτρονικός Abul Mogard αποτελεί ένα alter-ego που δημιουργήθηκε από τον Guido Zen, μια αινιγματική περσόνα που αυτή τη στιγμή εδρεύει στη Ρώμη.

Ο αστικός μύθος τον βρίσκει γεννημένο στο Βελιγράδι της Σερβίας όπου διανύει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του δουλεύοντας σε ένα εργοστάσιο μετάλλων. Μετά τη συνταξιοδότησή του νοσταλγεί τα χτυπήματα και τους ρυθμούς των ήχων που καθόρισαν την εργασιακή του ζωή και ξεκινάει να πειραματίζεται με συνθεσάιζερ και αυτοσχέδιες γεννήτριες ήχου με σκοπό να επαναφέρει τους χαμένους ήχους του περιβάλλοντός του εργοστασίου, δημιουργώντας έτσι μια επική ambient ηχητική παλέτα με καθηλωτικά drones.

Ο Abul έχει κυκλοφορήσει αρκετά άλμπουμ, με τελευταία του κυκλοφορία να είναι το περσινό "In a Few Places Along the River".

Έχει παράλληλα εμφανιστεί σε φεστιβάλ όπως το Berlin Atonal στο Βερολίνο, το Flow Festival στη Φινλανδία, το φεστιβάλ (((INTERFERENCES))) στο Centre Wallonie Bruxelles στο Παρίσι και πολλά άλλα. Εμφανίστηκε επίσης στο SouthBank Centre του Λονδίνου σε συνεργασία με το Scottish Dance Theatre.

Στο Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος του Ωδείου Αθηνών, ο Christian Fennesz και ο Abul Mogard κάνουν τα St Paul`s Sessions και την Αθήνα σταθμό της φετινής του περιοδείας, σε μια σπάνια διπλή συναυλιακή εμπειρία.

www.fennesz.com
Fennesz - "The album Endless Summer is one of the best ambient album of all time" (Pitchfork)

www.abulmogard.com
Abul Mogard - "Arguably one of the bigger enigmas in modern synth music" (Boomkat)


St Paul's Sessions 5
www.stpaulssessions.gr

Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος, Ωδείο Αθηνών, Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β' 17-19 (είσοδος από οδό Ρηγίλλης) + Map link: https://g.page/AthensConservatoire
  • Christian Fennesz - Φωτογραφία Vangelis Patsialos
  • Abul Mogard - Φωτογραφία Alba Rupérez

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Αμφιθέατρο Ιωάννης Δεσποτόπουλος
Ωδείο Αθηνών

Ρηγίλλης & Βασιλέως Γεωργίου Β΄ 17-19
(είσοδος από οδό Ρηγίλλης)
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 4 Μαρτίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
20€ προπώληση
23€ στο ταμείο

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
GROOVE PRODUCTIONS
ΑΦΜ: 047507139
www.grooveproductions.gr
info@grooveproductions.gr

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ