Evelyn Glennie

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Χώρος Εκδήλωσης
Εναλλακτική Σκηνή ΕΛΣ

Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία εκδήλωσης
Κυριακή 24 Ιουνίου 2018
ώρα: 19.30

είσοδος ελεύθερη
με ηλεκτρονική κράτηση


Σύστημα Κράτησης
Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.

Εκτύπωση ηλεκτρονικού δελτίου εισόδου

Παρακαλούμε πολύ να κατεβάσετε τα δελτία εισόδου σε μορφή pdf και να τα φέρετε μαζί σας εκτυπωμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Έγκυρο Δελτίο Εισόδου

Η θέση σας εξασφαλίζεται, εφόσον ολοκληρώσετε επιτυχώς την κράτησή σας, λάβετε το ηλεκτρονικό δελτίο εισόδου και το παρουσιάσετε εκτυπωμένο στον χώρο εκδήλωσης τουλάχιστον 30 λεπτά (19:00) πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Ακυρώσεις κρατήσεων
Για να ακυρώσετε την κράτησή σας, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cancel@ticketservices.gr από το email με το οποίο πραγματοποιήσατε την κράτηση.

Έναρξη κρατήσεων
- Η προεγγραφή για το κοινό ξεκινά την Δευτέρα 11/6 στις 18.00
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Evelyn Glennie

H Evelyn Glennie έρχεται στο Summer Nostos Festival 2018 για μια ξεχωριστή συναυλία με την Ορχήστρα Academica Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Τσούχλου. 

Κυριακή 24 Ιουνίου, 19.30, Εναλλακτική Σκηνή, ΕΛΣ


Evelyn Glennie

Η βιρτουόζος των κρουστών από τη Σκωτία, Evelyn Glennie, μια κωφή συνθέτρια που ηχογραφεί μουσική για τον κινηματογράφο, την τηλεόραση και για μουσικές βιβλιοθήκες, έρχεται στο Summer Nostos Festival 2018 για μια ξεχωριστή συναυλία με την Ορχήστρα Academica Αθηνών, υπό τη διεύθυνση του καταξιωμένου μαέστρου Νίκου Τσούχλου.

Η Glennie έχασε εντελώς την ακοή της από την ηλικία των 12 ετών -σταδιακά, η απώλεια είχε ξεκινήσει από τα δύο της- και, όπως αναφέρει, έμαθε να ακούει μουσική με τα υπόλοιπα μέρη του σώματός της.

Η Evelyn Glennie είναι ο πρώτος άνθρωπος στην ιστορία που κατόρθωσε να δημιουργήσει και να διατηρήσει μια επιτυχημένη καριέρα πλήρους απασχόλησης ως σολίστ κρουστών. «Θυμάμαι ακόμα τη μυρωδιά της μικρής αίθουσας όπου έλαβε χώρα το πρώτο μου μάθημα κρουστών. Θυμάμαι επίσης την έκσταση που ένιωσα όταν έπιασα στα χέρια μου τις πρώτες μπαγκέτες για ντραμς», έχει πει η ίδια.

Έχοντας κερδίσει πάνω από 90 διεθνή βραβεία συνολικά, μεταξύ των οποίων Grammy και Polar, καθώς και μια υποψηφιότητα στα BAFTA, η Glennie είναι μια συνθέτρια που συνεχίζει να εμπνέει. Η ταινία Touch the Sound και μια διαφωτιστική ομιλία της στο TED, τo 2003, όπου περιέγραψε πώς αισθάνεται τη μουσική στα διάφορα μέρη του σώματός της, παραμένουν βασικές μαρτυρίες για την προσέγγισή της στη δημιουργία ήχου.

Η Evelyn Glennie εμφανίζεται παγκοσμίως με τους μεγαλύτερους μαέστρους και καλλιτέχνες, στις σπουδαιότερες ορχήστρες. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές της καριέρας της αποτελεί η πρώτη συναυλία κρουστών που πραγματοποίησε στην ιστορία του Proms, στο Royal Albert Hall, το 1992, το οποίο άνοιξε τον δρόμο για τις ορχήστρες σε όλο τον κόσμο ώστε να παρουσιάζουν κονσέρτα κρουστών. Είχε, επίσης, την τιμή να αναλάβει έναν ρόλο-κλειδί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, το 2012, όπου συνεργάστηκε με τους Underworld για το επίσημο τραγούδι της διοργάνωσης και εμφανίστηκε ζωντανά στο στάδιο.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της, έχει συνεργαστεί με ένα εύρος καλλιτεχνών, μεταξύ των οποίων και η Björk, με την οποία τραγούδησαν μαζί το ντουέτο “My Spine”, στο άλμπουμ της τελευταίας, Telegram.

Οι ηχογραφήσεις της Glennie, οι οποίες περιλαμβάνονται σε πάνω από 30 CD, είναι τόσο διαφορετικές όσο η σταδιοδρομία της στη σκηνή. Τα Shadow Behind the Iron Sun και Sound Spirits συνεχίζουν να είναι bestselling άλμπουμ και αποδεικνύουν απόλυτα τις λαμπρές αυτοσχεδιαστικές της ικανότητες.

Η Ορχήστρα Academica Αθηνών εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο αθηναϊκό κοινό στις 28 Νοεμβρίου 2013, στην αίθουσα «Άρης Γαρουφαλής» του Ωδείου Αθηνών και τα τελευταία χρόνια έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της στη μουσική ζωή της Αθήνας.

Συντελεστές:
Συμμετέχει η Athens Academica Orchestra
Διευθύνει ο Νίκος Τσούχλος

- Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.
- Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά 6 ετών και άνω

Απαιτείται ηλεκτρονική προεγγραφή. Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 11/06 στις 18.00