TicketServices.gr

«ΕΥΡΗΚΑ»

HUGS - ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Θέατρο Ομμα Στούντιο
Ηράκλειο Κρήτη
Παιδική Σκηνή

"Ευρηκα"

Γιατί τα παιδιά φοβούνται τα μαθηματικά; Πώς μπορούν να ανακαλύψουν τη μαγεία των αριθμών; Πώς μπορεί το παιχνίδι αλλά και η παρατήρηση του κόσμου να βοηθήσει στη κατανόηση των σχημάτων και των συμβόλων; Πώς μπορούμε να αγαπήσουμε την επιστήμη των μαθηματικών;

Η παράσταση για παιδιά "Εύρηκα" είναι αποτέλεσμα μιας δημιουργικής διαδικασίας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος με τίτλο TIM - Theatre in Mathematics (Το Θέατρο στα Μαθηματικά - https://www.theatreinmath.eu/), στο οποίο συνδιοργανωτής ήταν το Εργαστήριο Διανεμημένων Πληροφοριακών Συστημάτων και Εφαρμογών Πολυμέσων της Σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κρήτης (Χανιά) - http://www.music.tuc.gr/

Το αποτέλεσμα των εργαστηρίων αυτών, τα οποία έγιναν σε όλες τις πόλεις των συνδιοργανωτών και έλαβαν μέρος εκπαιδευτικοί και μαθητές, με σκοπό τη συλλογή υλικού, αξιοποιήθηκαν στη δημιουργία του κειμένου της παράστασης. Ειδικότερα, τα εργαστήρια έλαβαν χώρα στο Τορίνο (Ιταλία) στο Μπέργκεν (Νορβηγία), στην Κοβίλια (Πορτογαλία) και στα Χανιά από τον Δεκέμβριο του 2019 έως τον Φεβρουάριο του 2020). Το κείμενο που προέκυψε από αυτά τα εργαστήρια είναι και η βάση της παράστασης που θα δείτε.

Η ιστορία της παράστασής μας, περιέχει τις σκέψεις, τις απαντήσεις αλλά και τα συναισθήματα των παιδιών, που πήραν μέρος στα εργαστήρια αυτά και αναφέρεται στο φόβο για τα μαθηματικά, ενώ προτείνει μια νέα προσέγγιση μάθησης σε αυτήν την επιστήμη.

Υπεύθυνη σκηνοθέτρια του προγράμματος ήταν η καθηγήτρια και δραματολόγος του Πανεπιστημίου του Τορίνο (Ιταλία), Κα Alessandra Rossi Ghiglione, ενώ οι ηθοποιοί που έλαβαν μέρος και συνεργάστηκαν για το αποτέλεσμα που θα δείτε είναι οι: Viola Zangirolami (Social Community Theatre, Corep, Ιταλία), Silje Birgitte Folkedal και Anne Merk (Western Norway University of Applied Sciences, HVL, Νορβηγία), Antonio Abernu (Teatro e outras artes, Πορτογαλία) και Αντώνης Διαμαντής (Θέατρο Όμμα Στούντιο, Ελλάδα).

Η ιστορία της παράστασής μας εκτυλίσσεται στη τάξη ενός δημοτικού σχολείου μια...συνηθισμένη μέρα...

Συντελεστές

Κείμενο: Alessandra Rossi Ghiglione με τη βοήθεια των Christian Castellano και Viola Zangirolami
Διασκευή κειμένου για την Ελλάδα: Αντώνης Διαμαντής
Σκηνοθεσία: Αντώνης Διαμαντής
Επεξεργασία οπτικού υλικού / τρέιλερ παράστασης: Νίκος Βασιλάκης
Γραφιστικά: 2b Creative, Γρηγόρης Κληρονόμος
Παραγωγή: Θέατρο Όμμα Στούντιο

www.ommastudio.weebly.com

Παίζουν:
Κα Ρόζα: Ελένη Στρατάκη
Διευθύντρια / Θεία Άννα: Ειρήνη Κουτσάκη

Ευχαριστούμε την κυρία Μαρία Καραγκούνη, δασκάλα Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον Καθηγητή του Πολυτεχνείου Κρήτης, κύριο Νεκτάριο Μουμουτζή, μέλος ΕΔΙΠ για την βοήθεια και συνεργασία τους στην πραγματοποίηση της παράστασης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

HUGS
Λεωφ. Κνωσού 221,
Ηράκλειο 714 09
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
23 Δεκεμβρίου 2021
8 - 15 - 22 Ιανουαρίου 2021
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
18:00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική Είσοδος : 7€
 
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
 
η τηλεφωνική και η online αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας +0,50€ ανα εισιτήριο.

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά, λαμβάνονται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνονται, είτε αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε την ημέρα της παράστασης η προσέλευση να γίνεται απευθείας, χωρίς να χρειάζεται η παραλαβή τους από το ταμείο.
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΟΜΜΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΑΜΚΕ
ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
ΑΦΜ: 090222361
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Έδρα: ΕΥΑΓ. ΦΡΑΓΚΑΚΗ 13 71000, ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ