ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
Ζωντανές συνεντεύξεις σε ελαφριά ατμόσφαιρα

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ - ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ (ΡΕΞ)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
Ζωντανές συνεντεύξεις σε ελαφριά ατμόσφαιρα

Aπό 7.1.2024 και για πέντε Κυριακές στις 17.00

Πειραματική Σκηνή Νέων Δημιουργών

Η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη μαζί με τη Μαρία Φιλίνη μάς καλούν σε μια σειρά από «ζωντανές συνεντεύξεις σε ελαφριά ατμόσφαιρα», στις οποίες συνομιλούν με γυναίκες που θαυμάζουν και τους θέτουν μια σειρά από ερωτήσεις για την επαγγελματική τους πορεία, τις επιλογές τους, το πώς αυτές διασταυρώνονται με τα όσα συμβαίνουν στην κοινωνία αλλά και για τις καθημερινές τους συνήθειες σε μια προσπάθεια να (μας) τις γνωρίσουν καλύτερα και να συζητήσουν για όλα όσα μας απασχολούν. Αυτήν την Κυριακή 3 Μαρτίου καλεσμένη στο σαλόνι Μπατόν σαλέ είναι η Κλειώ Παπαπαντολέων, ενώ ως guest εμφανίζεται ο Βασίλης Βηλαράς.

Η Κλειώ Παπαπαντολέων γεννήθηκε στην Αθήνα το 1978. Σπούδασε νομικά και από το 2005 εργάζεται ως δικηγόρος με ειδίκευση στο ποινικό δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Έχει υπερασπιστεί υποθέσεις δημοσίου ενδιαφέροντος και έχει δημοσιεύσει μελέτες και άρθρα για την ποινική δικαιοσύνη, το σωφρονιστικό σύστημα, τη ρητορική του μίσους και την ελευθερία της έκφρασης και της τέχνης. Έχει διατελέσει, μεταξύ άλλων, Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου, συνήγορος κατηγορίας στην πρώτη δίκη του ελληνικού #MeToo κατά προπονητή ιστιοπλοΐας και, αυτή την περίοδο, είναι δικηγόρος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου.

«Την ώρα που μέσα στην ελληνική Βουλή ακούγονται φωνές που αμφισβητούν αναγνωρισμένα ανθρώπινα δικαιώματα και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκφράζει ανησυχίες για την έλλειψη κράτους δικαίου στη χώρα μας, διεξάγεται η δίκη σε β' βαθμό για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Είναι ευκαιρία να συζητήσουμε για το πώς συνδέονται όλα αυτά, καθώς και για όλα τα ερωτήματα που μας απασχολούν: Πώς επιδρούν στο κοινωνικό σύνολο δικαστικές αποφάσεις όπως αυτή για τη δολοφονία του Ζακ αλλά κι εκείνες για το #MeToo; Γιατί είναι επιτακτική η ανάγκη να εισαχθεί ο όρος "γυναικοκτονία" στον ποινικό κώδικα; Γιατί κανονικοποιείται η αστυνομική ατιμωρησία; Τι εννοούμε όταν μιλάμε για "κοινό περί δικαίου αίσθημα" ή για "λαϊκά δικαστήρια"; Ποιες μορφές παίρνει ο κακοποιητικός λόγος εντός και εκτός της δικαστικής αίθουσας; Τι σημαίνουν οι αλλαγές στον νέο ποινικό κώδικα; Ποιες είναι οι δικλείδες ασφαλείας που στηρίζουν τη δημοκρατία και ποιος είναι ο ρόλος του δικαστικού συστήματος;» σημειώνουν η Ευδοξία Ανδρουλιδάκη και η Μαρία Φιλίνη.

Συντονίζουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μαρία Φιλίνη


Ταυτότητα εκδήλωσης
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη
Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Μαρία Φιλίνη
Μουσική σύνθεση: Γιώργος Ραμαντάνης
Σκηνογραφική-ενδυματολογική επιμέλεια: Έλενα Σκουλά
Δραματολόγος: Ασπασία-Μαρία Αλεξίου
Βοηθός σκηνοθέτριας: Ζωή Μυλωνά

Συντονίζουν: Ευδοξία Ανδρουλιδάκη, Μαρία Φιλίνη

Καλεσμένες:
Στις 28/1 η Έλενα-Όλγα Χρηστίδη (σε guest εμφάνιση o Αντώνης Αντωνόπουλος)

Στις 4/2 η Εύα Στεφανή (σε guest εμφάνιση η Αντιγόνη Φρυδά)

Στις 3/3 η Κλειώ Παπαπαντολέων (σε guest εμφάνιση ο Βασίλης Βηλαράς)

Στις 31/3 η Kassandra El Najjar (σε guest εμφάνιση ο Βασίλης Σαφός)

Στις 28/4 η Ελίζα Τριανταφύλλου (σε guest εμφάνιση η Γωγώ Παπαϊωάννου)

Φωτογραφίες: Θεόφιλος Τσιμάς

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ
ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ - ΡΕΞ
Πανεπιστημίου 48, Αθήνα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
8€ ενιαία τιμή

Ειδικές Τιμές

 • Κάρτα ανέργων: 5€
 • ΑΜΕΑ: 5€ - Συνοδός 5€
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΚΠΤΩΤΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Για την αγορά και χρήση εισιτηρίων μειωμένου αντιτίμου απαιτείται η προσκόμιση και επίδειξη των σχετικών νόμιμα θεωρημένων και επικαιροποιημένων δικαιολογητικών (ενδεικτικά: ταυτότητα, φοιτητική - σπουδαστική - εκπαιδευτική ταυτότητα / πάσο, κάρτα ανεργίας / πολυτεκνίας, επαγγελματική ταυτότητα κοκ) τόσο κατά την έκδοση του εισιτηρίου (φυσικά σημεία προπώλησης) όσο κατά την είσοδο στο θέατρο (κατόπιν προαγοράς ηλεκτρονικά ή με φυσική παρουσία). Σε περίπτωση μη επίδειξης των δικαιολογητικών κατά την είσοδο στην παράσταση, θα πρέπει ο θεατής να καταβάλει την διαφορά στο ταμείο του θεάτρου.

* Ατέλειες: Σημειώνεται ότι δελτία εισόδου για τους δικαιούχους ατέλειας διατίθενται αποκλειστικά στα ταμεία του Θεάτρου. Ατέλειες ισχύουν όλες τις ημέρες εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- ΤΑΜΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

- TICKET SERVICES
τηλεφωνικά: 210 7234567
online: www.ticketservices.gr
Με χρέωση υπηρεσίας 7%

Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

E-TICKET
Το εισιτήριο που αγοράζεται ηλεκτρονικά, λαμβάνεται σε μορφή PDF και είτε εκτυπώνεται, είτε αποθηκεύεται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να επιδειχθεί κατά την προσέλευση στο θέατρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
ΑΦΜ: 090025586
ΔΟΥ: Α ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΓΙΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 22-24, ΑΘΗΝΑ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
 • Κυριακή 03 Μαρτίου 2024, 17:00 ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
  Ζωντανές συνεντεύξεις σε ελαφριά ατμόσφαιρα
  ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
  ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ (ΡΕΞ)
  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Κυριακή 31 Μαρτίου 2024, 17:00 ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
  Ζωντανές συνεντεύξεις σε ελαφριά ατμόσφαιρα
  ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
  ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ (ΡΕΞ)
  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
 • Κυριακή 28 Απριλίου 2024, 17:00 ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ
  Ζωντανές συνεντεύξεις σε ελαφριά ατμόσφαιρα
  ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
  ΣΚΗΝΗ ΚΑΤΙΝΑ ΠΑΞΙΝΟΥ (ΡΕΞ)
  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑΔιαθεσιμότητα:    
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ