ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ του Μωρίς Μαίτερλινκ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο - Θεσσαλονίκη

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Εσωτερικό

του Μωρίς Μαίτερλινκ

σε σκηνοθεσία Παναγιώτη Γκιζώτη

10 και 11 Νοεμβρίου 2023

στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
Βαφοπούλου 5, Θεσσαλονίκη, 54646

Μετά τους τρεις επιτυχημένους κύκλους παραστάσεων τη φετινή και περσινή σεζόν στην Αθήνα, η παράσταση Εσωτερικό έρχεται στη Θεσσαλονίκη στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο για δύο μόνο παραστάσεις στις 10 και 11 Νοεμβρίου.

Περίληψη

Δύο άντρες βρίσκουν μία κοπέλα νεκρή στην όχθη ενός ποταμού. Ενόσω οι γονείς της κοπέλας, που δεν την περιμένουν ακόμη, περνούν ήσυχα και ξένοιαστα το βράδυ τους, οι δύο άντρες που έχουν επωμιστεί την αναγγελία του θανάτου στέκουν μπροστά στα παράθυρα του σπιτιού, πίσω απ' τα οποία διακρίνουμε την οικογένεια. Μένουν άναυδοι μπροστά στη θέα της ευτυχίας της οικογένειας. Μετέωροι μπροστά στην τρομακτική αυτή θέα, θα ήθελαν σχεδόν να σταματήσουν το χρόνο. Είναι όμως επιφορτισμένοι με μια αποστολή να εισβάλλουν και να πλημμυρίσουν το εσωτερικό με τη δυστυχία που φέρουν.

Ο πυρήνας της παράστασης

Στο Εσωτερικό του Μαίτερλινκ οι πρωταγωνιστές του έργου στέκουν έξω από ένα σπίτι και παρατηρούν τη βουβή οικογένεια. Στη δική μας ανάγνωση, οι ήρωες του μέσα και του έξω ταυτίζονται. Μία οικογένεια που φέρει το τραύμα του χαμού της κόρης, αναπαριστά την ημέρα του θανάτου της για
να μπορέσει να εξυγιάνει το παρελθόν της. Κοιτούν μέσα από τα παράθυρα και βλέπουν τον εαυτό τους χρόνια πριν, πριν το χαμό, όταν ήταν ακόμη ευτυχισμένοι.

Η ευτυχία, για τον Μαίτερλινκ, γίνεται πολύ τραγικότερη της δυστυχίας, γιατί απαιτεί πολλά περισσότερα από τον άνθρωπο. Η δυστυχία, πλέον, καραδοκεί σε κάθε γωνιά, έτοιμη να κατασπαράξει κάθε ευτυχία που μπορεί να βρίσκεται μέσα μας. Έτσι η ευτυχία πλέον γίνεται εφήμερη, γίνεται εύθραυστη και δυσεύρετη και όσο περνούν τα χρόνια μαθαίνουμε και ζούμε δίχως αυτή· δεν την έχουμε ανάγκη. Εκείνο που είναι το πιο σπαρακτικό στο Εσωτερικό, εκείνο που συνταράσσει και απελπίζει τους μάρτυρες έξω από το σπίτι, δεν είναι το δραματικό τέλος εν εξελίξει, αλλά πολύ περισσότερο η τρομακτική θέα της ευτυχίας.

Συντελεστές

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης
Σκηνοθεσία, φωτισμοί: Παναγιώτης Γκιζώτης
Μουσική: Δημήτρης Ροΐδης
Σκηνικά: Μαίρη Βασιλάκη
Κοστούμια: Στέβη Παχή
Οργάνωση παραγωγής: Librart Performing Arts Ensemble
Εκτέλεση παραγωγής: Μαριάννα Ράντου
Επί σκηνής: Νικόλας Γραμματικόπουλος, Δήμητρα Καραγιώργου, Κωνσταντής Μιζάρας, Μαρία Χατζηχριστοδούλου

Τιμές εισιτηρίων: 13€ κανονικό, 10€ φοιτητικό, 7€ ανέργων

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Δήμο Θεσσαλονίκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΒΑΦΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
Γ. Βαφοπούλου 5, Θεσσαλονίκη, 54646
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Παρασκευή 10 Νοεμβρίου / 21:00
Σάββατο 11 Νοεμβρίου / 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
13€ Γενική είσοδος
10€ Φοιτητικό
7€ Ανέργων

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Τηλεφωνικά: 2107234567
Online: www.ticketservices.gr
 
και στο ταμείο του θεάτρου Αυλαία
Τσιμισκή 136, Θεσσαλονίκη

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
LIBRART PERFORMING ARTS ENSEMBLE ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 996840339
ΔΟΥ: ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Π.ΠΑΝΤΑΖΙΔΗ 9, 454 45, ΙΩΑΝΝΙΝΑ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ