Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο
Πανεπιστημίου Πατρών
Αμφιθέατρο Ι4
«Δύο Φωνές, Μια Ζωή»
Ένα αφιέρωμα
στον Στέλιο Καζαντζίδη και στην Μαρινέλλα
Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2026
Μια παράσταση που ζωντανεύει τη μουσική διαδρομή και τον θρυλικό κοινό δρόμο της Μαρινέλλας και του Στέλιου Καζαντζίδη. Δύο φωνές που σφράγισαν την ιστορία του λαϊκού τραγουδιού και αγαπήθηκαν όσο λίγες, ενώνονται ξανά μέσα από τις ερμηνείες του Σωτήρη Προίσκου και της Χριστίνας Σταθερού.
Η βραδιά θα αποκτήσει μια ιδιαίτερη λάμψη με την παρουσία της εμβληματικής ερμηνεύτριας Μπέσσυς Αργυράκη, η οποία θα χαρίσει το δικό της μοναδικό στίγμα σε αυτό το αφιέρωμα τιμής.
Ο Στέλιος Καζαντζίδης και η Μαρινέλλα αποτέλεσαν το πιο εμβληματικό ντουέτο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού, σφραγίζοντας ανεξίτηλα τη «χρυσή εποχή» του '50 και του '60. Ενώνοντας τη δωρική φωνή του «λαού και της ξενιτιάς» με το πηγαίο πάθος και τη θεατρικότητα μιας μελλοντικής ντίβας, δημιούργησαν μια ανεπανάληπτη καλλιτεχνική χημεία. Μέσα από τις μελωδίες τους θα ξυπνήσουν μνήμες, θα πλημμυρίσουμε συναίσθημα και θα ταξιδέψουμε νοσταλγικά πίσω στον χρόνο.
Η ξεχωριστή αυτή μουσική βραδιά θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου και ώρα 21:00 στο Αμφιθέατρο Ι4 του Συνεδριακού και Πολιτιστικού Κέντρου του Πανεπιστημίου Πατρών.
Μουσική Επιμέλεια: Χρήστος Παπαντωνίου
Μπουζούκι: Ελεάνα Στεφανάκη
Κιθάρα: Πέτρος Παπαχατζής
Ο Σωτήρης Προίσκος είναι Μαθηματικός και αυτοδίδακτος μουσικός. Το 2012 ξεκινάει μαθήματα τζαζ πιάνου από τον George Metaxas και συμμετέχει στο μοντέρνο τμήμα του Δημοτικού Ωδείου Πατρών και στην Χορωδία του Πανεπιστημίου, ενώ αργότερα παίρνει μέρος στην όπερα «Διδώ και Αινείας» με το ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας. Το 2017 γίνεται μέλος του φωνητικού συνόλου «Διάσταση» της Κύπρου και από τότε έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες. Αυτή την περίοδο ασχολείται ενεργά με τη μουσική σύνθεση.
Η Μπέσσυ Αργυράκη είναι μία από τις πιο δημοφιλείς Ελληνίδες τραγουδίστριες, με λαμπρή καριέρα που χαρακτηρίζεται από πολλές διαχρονικές επιτυχίες. Έγινε ευρύτερα γνωστή για τη συμμετοχή της στη Eurovision 1977 με το τραγούδι "Μάθημα Σολφέζ", κατακτώντας την 5η θέση. Επίσης πολύ σημαντικός σταθμός στην καριέρα της ήταν το δεύτερο βραβείο στο "Tokyo music festival". Το τραγούδι με τίτλο "Toshihiko" έφτασε μάλιστα στο Νο. 6 στο γιαπωνέζικο top-10, με πωλήσεις σχεδόν 2.500.000 αντιτύπων ενώ έμεινε εννέα εβδομάδες στα chart της Ιαπωνίας. Με εντυπωσιακή φωνητική έκταση, έχει βραβευτεί διεθνώς, ενώ συνεχίζει να εμφανίζεται ενεργά, διατηρώντας μια λαμπερή παρουσία στο ελληνικό πεντάγραμμο.
Χριστίνα Σταθερού: Φοιτήτρια του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΕΚΠΑ με ειδίκευση στο αστικό λαϊκό τραγούδι. Έχει background σε κλασικό, έντεχνο και λαϊκό τραγούδι και έχει εμφανιστεί ως σολίστ στη Λυρική Σκηνή.
Συνεδριακό & Πολιτιστικό Κέντρο
Πανεπιστημίου Πατρών
Αμφιθέατρο Ι4
(χάρτης)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2026
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00
ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ
2 ωρες χωρίς διάλειμμα
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ γενική είσοδος
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας
6% επί της τιμής του εισιτηρίου.
Βιβλιοπωλείο Ροδόπουλος
(Κορίνθου & Φιλοποίμενος)
E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται
ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΠΡΟΙΣΚΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ
ΑΦΜ: 161953043
ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΕΔΡΑ: Μιαούλη 13, 19100, Μέγαρα