Δίδυμοι (Χρόνοι) Κόσμοι - Gemini-anni

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Δίδυμοι (Χρόνοι) Κόσμοι
Gemini - anni

Αλέξανδρος & Ιάσων
Ιωάννου

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024
20:30

Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
(Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα)

Δίδυμοι (Χρόνοι) Κόσμοι - Gemini-anni

Ένα μουσικό πρόγραμμα με τον ασυνήθιστο συνδυασμό δυο εξειδικευμένων οργάνων, από δυο ειδικευμένους ερμηνευτές, του μπαρόκ βιολοντσέλου και της μαρίμπας, αποτελούμενο από τις έξι σονάτες που συνέθεσε και εξέδωσε, σε μορφή συλλογής, ο Francesco Geminiani (1687-1762) στην Χάγη το 1747.

Οι έξι «Sonates, pour le Violoncelle et Basse Continue» όπως τις ονοματίζει και ο Geminiani είναι γραμμένες, ως είθισται στην εποχή, με την γραμμή του σολιστικού οργάνου στο επάνω μέρος και την γραμμή του basso continuo στο κάτω μέρος. Στην συγκεκριμένη περίπτωση το basso continuo, που μπορεί να παιχτεί από οποιοδήποτε μπάσο όργανο και όπου συνήθως είναι το τσέμπαλο ή η θεόρβη ή και το βιολοντσέλο, αναλαμβάνει να ερμηνεύσει η μαρίμπα ή το βιολοντσέλο κατά περίπτωση. Ένας πολύ ενδιαφέρων ακουστικός συνδυασμός που φέρνει κοντά τον μοντέρνο ήχο της μαρίμπας με τον ήχο του μπαρόκ βιολοντσέλου του 18ου αιώνα.

Μπαρόκ βιολοντσέλο: Ιάσων Ιωάννου
Μαρίμπα: Αλέξανδρος Ιωάννου

Πρόγραμμα
Francesco Geminiani (1687-1762)

Σονάτα Νο. 5 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε Φα μείζονα
Adagio-Allegro Moderato, Adagio, Allegro

Σονάτα Νο.1 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε Λα μείζονα (μαρίμπα σόλο)
Andante, Allegro, Andante-Allegro

Σονάτα Νο. 2 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε ρε ελάσσονα
Andante, Presto, Adagio, Allegro

Σονάτα Νο. 3 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε Ντο μείζονα
Andante, Affetuoso, Allegro

Σονάτα Νο. 4 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε Ρε μείζονα (μαρίμπα σόλο)
Andante-Allegro moderato, Grave-Allegro

Σονάτα Νο. 6 για βιολοντσέλο και μπάσο κοντίνουο σε λα ελάσσονα
Adagio-Allegro Assai-Grave, Allegro- Non Tanto


Βιογραφικά Σημειώματα

Ο Αλέξανδρος Ιωάννου γεννήθηκε στη Δράμα το 1980. Διπλωματούχος κρουστών από το Κ.Ω.Θ., κάτοχος PGdip. στα ευρωπαϊκά κρουστά από το Trinity College of Music της Αγγλίας, πτυχιούχος ανώτερων θεωρητικών από το Ν.Ω.Θ. και κάτοχος MMus στη σύνθεση από το Reading University της Αγγλίας. Έχει συνεργαστεί με Κ.Ο.Θ., Δ.Ο.Θ. Καμεράτα-Armonia Atenea, Latinitas Nostra κ.α. Διδάσκει στο Κρατικό ωδείο Θεσσαλονίκης. Ως ντράμερ παίζει και ηχογραφεί με πολλές μπάντες (Still Gramophone, Jonny Nel, Sonny Touch κ.ά.). Έχει συνθέσει για ταινίες, θέατρο, βίντεο, μουσική δωματίου και ορχηστική μουσική ενώ διασκευάζει για κρουστά πληθώρα έργων. Τα τελευταία χρόνια το συνθετικό και ερμηνευτικό του έργο εστιάζει στον αυτοσχεδιασμό με live electronics.

Ο Ιάσων Ιωάννου γεννήθηκε στη Δράμα το 1980. Είναι απόφοιτος ανώτερων θεωρητικών στην τάξη του Πέτρου Μπεκιαρίδη με πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Φούγκας, και διπλώματος βιολοντσέλου, τάξη Άγγελου Φιλίππου. Με υποτροφία από το "Trinity College of Music" και υπό την καθοδήγηση της Susan Sheppard στο Λονδίνο απέκτησε "Master" και "Postgraduate Advanced Diploma", με ειδίκευση στο μπαρόκ τσέλο και τη μουσική ρητορική. Ως σολίστ και ως continuo, στο μπαρόκ τσέλο και την viola da gamba, έχει εμφανιστεί σε σημαντικές αίθουσες μουσικής στη Βρετανία, την Ευρώπη και τη Νότια Αφρική, έχει ηχογραφήσει για το θέατρο, την τηλεόραση και το ραδιόφωνο, για την MDG την DECCA, την Aparte και την Deutsche Grammophon με την Καμεράτα (Armonia Atenea), υπό την διεύθυνση του Γιώργου Πέτρου, και με τους Latinitas Nostra. Ως σταθερό μέλος των Latinitas Nostra των Ex Silentio και της Καμεράτας ζει και εργάζεται στην Αθήνα ενώ διδάσκει στον Φίλιππο Νάκα και στα θερινά σεμινάρια του Μουσικού Χωριού στον Άγιο Λαυρέντιο Πηλίου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΦΙΛΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ
Πλ. Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
(Χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Τετάρτη 6 Μαρτίου 2024

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

15€
 Διακεκριμενη (Πλατεία: 1-4)
12€
Α' Ζώνη (Πλατεία: 5-15) & Εξώστης
10€ Μειωμένο (Ανέργων, Φοιτητών, ΑμεΑ) (*)

(*) τα μειωμένα εισιτήρια εκδίδονται μόνο στην Α Ζώνη και στον εξώστη
Οι θέσεις είναι χωρίς αρίθμηση σε κάθε ζώνη

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARTE ATENE - Κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΔΡΑ: Φ.ΚΟΡΥΤΣΑΣ 17, ΥΜΗΤΤΟΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ