«Βίρα τις...άγκυρες!»
Συναυλία της Μπάντας
του Πολεμικού Ναυτικού
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025
20:30
για τη στήριξη ευπαθών ομάδων με τρόφιμα
Υπό την Αιγίδα και τη στήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού
Δημοτικό Θέατρο Βόλου
«Βαγγέλης Παπαθανασίου»
Όλα είναι έτοιμα για τη μαγική βραδιά που θα ζήσει ο Βόλος και μάλιστα με δωρεάν είσοδο, με μια μεγάλη συναυλία κοινωνικής αλληλεγγύης της περίφημης Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού, που θα έλθει στο Βόλο με τους καλύτερους μουσικούς και σολίστες της, την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 8.30 το βράδυ, στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου «Βαγγέλης Παπαθανασίου» , σε μια ονειρική συναυλία που έχει τίτλο «Βίρα τις ..άγκυρες!», με τα ομορφότερα τραγούδια της Ελληνικής και παγκόσμιας μουσικής σκηνής.
Η ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και το Επιμελητήριο Μαγνησίας στηρίζουν την εκδήλωση
Η εκδήλωση αυτή διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών και το Δίκτυο «Περραιβία», σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας/ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων και το Επιμελητήριο Μαγνησίας, με μια από τις καλύτερες Μπάντες της Ευρωπαϊκής ηπείρου, όπως είναι η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού, που έχει κερδίσει τις καρδιές όλων των Ελλήνων σε όλο τον κόσμο, με την ποιότητά της, την αισθητική της και τους εξαιρετικούς σολίστες της.
Η μπάντα του Ναυτικού την επόμενη μέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025 θα πραγματοποιήσει την ίδια συναυλία στην Ελασσόνα, προσκεκλημένη του Δήμου Ελασσόνας και του Δικτύου «Περραιβία».
Το ΓΕΝ και η Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , τιμώντας την ιδιαίτερα τιμητική πρόσκληση των διοργανωτών και έναν τόπο με μακρά ιστορία και πολιτισμό, όπως είναι η περιοχή του Βόλου και της πολύπαθης Θεσσαλίας, αποδέχτηκε ευχαρίστως την πρόσκληση, δείχνοντας την ιδιαίτερη ευαισθησία, τον σεβασμό και τη συμπαράσταση του Πολεμικού Ναυτικού προς τις ευπαθείς ομάδες συμπολιτών μας , αφού αυτή θα έχει ως αντικειμενικό σκοπό τη συγκέντρωση τροφίμων Ελληνικών επιχειρήσεων , που την επόμενη μέρα θα διατεθούν σε ευαγή ιδρύματα της πόλης του Βόλου.
Συγκέντρωση τροφίμων για τη στήριξη ευπαθών ομάδων του Βόλου
Για τον λόγο αυτό, παρακαλούνται, όλοι οι θεατές της συναυλίας, που τονίζεται και πάλι, ότι θα έχει Δωρεάν και ελεύθερη είσοδο, με αριθμημένες, όμως, θέσεις στο θέατρο ( Προμήθεια ΔΩΡΕΑΝ Δελτίων Εισόδου από την ticketservices.gr ), να προσκομίσουν, προαιρετικά, ελληνικά τρόφιμα, για τη στήριξη δομών ,όπως είναι το Γηροκομείο Βόλου, το Ορφανοτροφείο Βόλου, το Κοινωνικό Παντοπωλείο, η Κουζίνα Αλληλεγγύης και άλλοι Φορείς.
Για τον λόγοι αυτό, ήδη, προσκλήθηκαν οι επιχειρήσεις της περιοχής να στηρίξουν την εκδήλωση με τρόφιμα και χρήματα, τα οποία πάλι θα μεταφραστούν σε τρόφιμα και έτσι ο Βόλος θα αποδείξει ότι είναι μια πόλη της ανθρωπιάς και της αλληλεγγύης .
Η καρδιά του Πολεμικού Ναυτικού θα χτυπήσει δυνατά στο Βόλο
Αξίζει να σημειωθεί ότι όσοι τυχεροί βρεθούν στο Δημοτικό Θέατρο Βόλου την Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025 και ώρα 8.30 μ.μ., θα απολαύσουν ένα σπάνιας ομορφιάς θέαμα, που δύσκολα συναντά κανείς, αφού η Μπάντα ΓΕΝ, που πραγματοποιεί μόνο αυστηρά επιλεγμένες εμφανίσεις, θα έλθει στο Βόλο, με όλους τους σημαντικούς σολίστες-μουσικούς της και τους εξαιρετικούς της ερμηνευτές Θεόδωρο Μπιράκο- Βαρύτονο,Ανδρέα Καραούλη-τενόρο, ,Πέτρο Καρατσόλη -Βαρύτονο και Αλίκη Μαθιουδάκη- σοπράνο.
Tην καλλιτεχνική Διεύθυνση της Μπάντας έχει ο εξαιρετικός μαέστρος Πλωτάρχης (Ε) Ευστράτιος Σίτσας ΠΝ.
Οι συνδιοργανωτές Φορείς θα τιμήσουν τόσο το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού , για την προσφορά του στην υπόθεση της ελευθερίας για την Ελλάδα ,όσο και τη Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού στον τομέα του πολιτισμού και της κοινωνικής αλληλεγγύης,
Ο οργανωτικός υπεύθυνος της συναυλίας και πρόεδρος ΔΣ του «Δικτύου Περραιβία» Κώστας Σκριάπας δηλώνει ότι : "Η περίφημη και απίστευτα ποιοτική Μπάντα του Πολεμικού Ναυτικού , όλα αυτά τα χρόνια επιτελεί όχι μόνο σπουδαίο πολιτιστικό ,καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο , αλλά, επιπρόσθετα, διαφημίζει όλες τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας μας, δημιουργώντας -και μέσα από την τέχνη- βαθιά αισθήματα εμπιστοσύνης και σεβασμού προς τις Ένοπλες Δυνάμεις συνολικά και αναδεικνύει την Κοινωνική Αλληλεγγύη ως υπέρτατο κοινωνικό αγαθό.
Για τον λόγο αυτό είναι τιμή για την περιοχή η εμφάνιση της περίφημης αυτής Μπάντας, που θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει έναν μαγικό προορισμό, εξαιρετικά τοπικά προϊόντα και τους θαυμάσιους και φιλόξενους κατοίκους του».
Σημειώνεται ότι το ΓΕΝ και η Μπάντα του Ναυτικού συνεργάζεται με το Δίκτυο 'Περραιβία' από το 2011, έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα είκοσι οκτώ (28) συναυλίες στη Θεσσαλία και σε όλη την Ελλάδα, όλες για τη στήριξη ευπαθών κοινωνικών ομάδων και έχουν υποστηριχθεί δεκάδες δομές σε όλη τη Θεσσαλία, μια συνεργασία που αποτελεί πρότυπο καλής πρακτικής.
Η εκδήλωση αυτή εντάσσεται σε μια σειρά συναυλιών στη Θεσσαλία του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Πολιτισμού, Περιβάλλοντος και Επιστημών-One Europe Foundation, με την Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και τη Μπάντα ΓΕΝ ,που τελούν υπό την Αιγίδα και υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού.
Σύντομο ιστορικό της Μουσικής του Πολεμικού Ναυτικού
Η ιστορία της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού ξεκινά τον Απρίλιο του 1879. Είκοσι οκτώ (28) εθελοντές Μουσικοί που επιβαίνουν στο πολεμικό πλοίο «ΕΛΛΑΣ» πραγματοποιούν την πρώτη εμφάνιση της Μπάντας του ΠΝ στην πρωτεύουσα της Μάλτας, τη Βαλέτα. Μετά από 17 χρόνια έχοντας αυξήσει το προσωπικό και έχοντας κάνει σημαντικά βήματα προόδου, συμμετέχει στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 1896. Τον Σεπτέμβριο του 1911 ο Ναύαρχος Παύλος Κουντουριώτης κυβερνήτης του Θωρακισμένου Καταδρομικού «Γεώργιος Αβέρωφ» εγκαθιστά την Μπάντα πάνω στο πλοίο, εμψυχώνοντας έτσι το πλήρωμά του κατά την διάρκεια των επιχειρήσεων στους Βαλκανικούς πολέμους του 1912-1913. Τη σπουδαιότερη και μεγαλύτερη στιγμή στη σύγχρονη ιστορία της Μπάντας του ΠΝ αποτελεί αναμφισβήτητα η συμμετοχή στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας του 2004. Οι στιγμές χαράς και ελπίδας που απλόχερα χαρίζει σε ιδρύματα με παιδιά που τόσο έχουν ανάγκη να αισθανθούν ότι η κοινωνία είναι κοντά τους και τα στηρίζει, καθώς και η διασκέδαση που προσφέρει σε πολίτες που κατακλύζουν τα θέατρα και τις πλατείες όπου εμφανίζεται, είναι το ισχυρότερο κίνητρο για τα στελέχη της μπάντας του ΠΝ να συνεχίσουν να προάγουν αυτό που οι ίδιοι γνωρίζουν καλύτερα. Τον πολιτισμό.
Αρχιμουσικός της Μπάντας του Πολεμικού Ναυτικού είναι ο Πλωτάρχης (Ε) Ευστράτιος Σίτσας ΠΝ.
Πληροφορίες στο Δίκτυο 'ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ" Κων. Σκριάπας Τηλέφ. 6974-881944 E-Mail : perrevianet@gmail.com .
Δημοτικό θέατρο Βόλου
«Βαγγέλης Παπαθανασίου»
(χάρτης)
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ
Με δελτία εισόδου, απαραίτητη η ηλεκτρονική κράτηση
E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ONE EUROPE FOUNDATION ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 996730102
ΔΟΥ: ΒΟΛΟΥ
ΕΔΡΑ: Κωνσταντά 247-249, Βόλος 382 22