Δεν πληρώνομαι; Δεν πληρώνω!
Ντάριο Φο

Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ντάριο Φο
Δεν πληρώνομαι; Δεν πληρώνω!

2-6 Οκτωβρίου 2025 | 21:15

Θέατρο «Δημήτρης Βλησίδης»

 

ΑΠΟΔΟΣΗ: Γιάννης Καλατζόπουλος
ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΔΙΑΣΚΕΥΗ: Νάσος Αθανασόπουλος
 
ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
ΑΦΙΣΑ - ΜΟΥΣΙΚΗ: Ελένη Καρμπαδάκη
ΗΧΟΙ – ΦΩΤΙΣΜΟΙ: Νάσος Αθανασόπουλος

ΔΙΑΝΟΜΗ (με σειρά εμφάνισης)
ΑΝΤΩΝΙΑ: Μαρία Ραμουτσάκη
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ:  Ελίνα Ζωϊδάκη
ΤΖΟΒΑΝΙ: Ευτύχης Κανδανολέων
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ, ΚΑΡΑΜΠΙΝΙΕΡΟΣ, ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ, ΠΑΠΠΟΥΣ: Νίκος Χαριτάκης
ΛΟΥΙΤΖΙ: Νίκος Δεσποτάκης

 


Το εμβληματικό έργο του κορυφαίου θεατρικού συγγραφέα και Νομπελίστα Ντάριο Φο «Δεν πληρώνω – δεν πληρώνω» πρωτοπαρουσιάστηκε στις 3/10/1974 στην «Παλατσίνα Λίμπερτυ» του Μιλάνου. Το έργο γνώρισε τεράστια επιτυχία, μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες και παίζεται εδώ και πενήντα χρόνια στις σκηνές ολόκληρου του κόσμου. Το 2007 ο Ντάριο Φο επεξεργάστηκε και προσάρμοσε στο σήμερα το έργο και το μετονόμασε σε «Δεν πληρώνομαι; Δεν πληρώνω!».

Αν και το έργο αποτυπώνει καταστάσεις που έχουν αναφορά στην δεκαετία του 70 στην Ιταλία (ανεργία, μισθοί πείνας, κερδοσκοπία, εκμετάλλευση), οι σημερινές κοινωνικοοικονομικές και πολιτικές συνθήκες όχι μόνο δεν έχουν αμβλυνθεί, αλλά αντίθετα έχουν οξυνθεί στο έπακρο. Οι εργαζόμενοι δυσκολεύονται ακόμα περισσότερο, για να μην πούμε αδυνατούν, να καλύψουν τις βασικές ανάγκες τροφής και στέγης, που αποτελούν τις ελάχιστες προϋποθέσεις για να ζουν με αξιοπρέπεια.

Ο Ντάριο Φο προφητεύει όλα τα δεινά που επιφυλάσσει στην εργατική τάξη η σημερινή παγκοσμιοποιημένη μετακαπιταλιστική κοινωνία και γράφει μια ανελέητη πολιτική σάτιρα, γεμάτη καυστικό χιούμορ, που δεν χαρίζεται σε κανέναν. Με τα γραπτά του, την στάση του και την προσωπική του ζωή, υπερασπίστηκε δράσεις πολιτικής ανυπακοής (σαν και αυτή που κάνει η κεντρική ηρωίδα του έργου, που παίρνει κάποια προϊόντα από το σούπερ μάρκετ χωρίς να πληρώσει, αντιδρώντας, μαζί με άλλες νοικοκυρές, στις εξωφρενικές τιμές), θεωρώντας ότι είναι ένας τρόπος αντίστασης του ατόμου (ίσως ο μοναδικός που μπορεί να έχει αποτέλεσμα) απέναντι στους κερδοσκόπους, τους εκμεταλλευτές και τα πάσης φύσεως αφεντικά. 

Το έργο είναι γραμμένο σε ελεύθερη γλώσσα, που κάποιοι θεατές μπορεί να  βρουν απρεπή.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ «Δημήτρης Βλησίδης»
Μαριδάκη & Ακτή Μιαούλη
Χανιά 73132 (χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη 2 Οκτωβρίου 2025
Παρασκευή 3 Οκτωβρίου 2025
Σάββατο 4 Οκτωβρίου 2025
Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2025
Δευτέρα 6 Οκτωβρίου 2025

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Γενική είσοδος: 12€
Μειωμένο*: 8€ 
Ομαδικό εισιτήριο (6+ άτομα): 8€

*Το μειωμένο εισιτήριο αφορά ανέργους, μαθητές, φοιτητές, ΑΜΕΑ, στρατιώτες,
συνταξιούχους, άνω των 65, τρίτεκνους, πολύτεκνους

Δευτέρα & Πέμπτη 8€ Γενική είσοδος

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 
Οι θέσεις είναι αριθμημένες.
Στο ταμείο του θεάτρου, την ημέρα της παράστασης, η αγορά εισιτηρίου γίνεται μόνο με μετρητά.

Το κείμενο είναι γραμμένο σε ελεύθερη γλώσσα οπότε καλό θα ήταν οι ανήλικοι (κάτω των 12 ετών) να το παρακολουθήσουν με τη σύμφωνη γνώμη των κηδεμόνων τους.

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5%
επί της τιμής του εισιτηρίου (ελάχιστη χρέωση 0,50€)

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται
ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο για να εισέλθετε στο χώρο

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Σύλλογος Φίλων Θεάτρου Χανίων
ΑΦΜ: 997322509
ΔΟΥ: Χανίων
ΕΔΡΑ: Αγοραστάκη 8 Χανιά, 73100

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ - ΕΠΙΛΟΓΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
  • Πέμπτη 02 Οκτωβρίου 2025, 21:15 Δεν πληρώνομαι; Δεν πληρώνω!
    Ντάριο Φο
    Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Παρασκευή 03 Οκτωβρίου 2025, 21:15 Δεν πληρώνομαι; Δεν πληρώνω!
    Ντάριο Φο
    Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Σάββατο 04 Οκτωβρίου 2025, 21:15 Δεν πληρώνομαι; Δεν πληρώνω!
    Ντάριο Φο
    Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Κυριακή 05 Οκτωβρίου 2025, 21:15 Δεν πληρώνομαι; Δεν πληρώνω!
    Ντάριο Φο
    Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  • Δευτέρα 06 Οκτωβρίου 2025, 21:15 Δεν πληρώνομαι; Δεν πληρώνω!
    Ντάριο Φο
    Θέατρο Δημήτρης Βλησίδης ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ