Rosana Ribeiro, «Selva» (Αυστρία)

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Προμαχώνας San Salvatore - ΧΑΝΙΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

12o Dance Days Chania

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | 23 Ιουλίου - 4 Αυγούστου, Χανιά

Παράσταση

Rosana Ribeiro, «Selva» (Αυστρία)

28 Ιουλίου | 21:30 | Προμαχώνας San Salvatore (κεντρική σκηνή)

Σε μια στιγμή σε αναστολή στον χρόνο, μοιραζόμαστε ένα ταξίδι μέσα από το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον. Η γνώση του ποιοι είμαστε έχει χαθεί, αλλά η ενστικτώδης συνείδησή μας έχει τη δύναμη να την ανακαλέσει.

Τα ίχνη των προγόνων μας ξετυλίγουν ιστορίες που μας κάνουν αυτόπτες μάρτυρες της γέννησης πολλών κύκλων, μια αρμονική φωνή που ψιθυρίζει τις απαρχές/προέλευση και το τέλος, εμφανίζονται ως σκόνη και απομεινάρια ή κρύο υγρό χώμα.

Είμαστε σε θέση να αναγνωρίζουμε τη δύναμη σε απρόσμενα μέρη; Το «Selva» είναι μια πυκνοκατοικημένη ζούγκλα που βγήκε από το μονοπάτι που βαδίζουν οι γυναίκες τα τελευταία 100 χρόνια στην κοινωνία μας.

Έρευνα

Το έργο «Selva» αφορά στην σχέση με τους προγόνους μας , στην κατανόηση των ριζών μας. Tις γυναίκες και τις ιστορίες τους στην κοινωνία μας. Τις μνήμες, τα ταξίδια και πώς -όταν αφαιρεθούν -αυτές οι μνήμες μπορούν να ρίξουν φως σε ένα μονοπάτι που αγγίζει ένα εσωτερικό στρώμα του εαυτού μας , της διαίσθησης και του ενστίκτου μας. Η έρευνα μας ξεκίνησε με το βιβλίο «Γυναίκες που τρέχουν με τους λύκους» της Clarissa Pinkola Estés, το οποίο μας κίνησε την περιέργεια ως προς την πιθανότητα να ειπωθεί μια ιστορία κατά την οποία τρία γυναικεία αρχέτυπα θα μπορούσαν να συναντηθούν και να διαδράσουν: η Ηλικιωμένη, η Μητέρα και η Νεαρή. Αυτά τα αρχέτυπα αντικατοπτρίζουν ένα συλλογικό, έμφυτο και μη συνειδητό στοιχείο που είναι μέρος κάθε γυναίκας. Μια ιστορία που αντικατοπτρίζει πολλές ιστορίες αναπτύσσεται με μια φωνή που ταξιδεύει στον χρόνο. Επιπρόσθετα βυθιζόμαστε στην ακόλουθη σκέψη: τι σημαίνει να είσαι, να έχεις και να συνδέεσαι με μια μητέρα και την καταγωγή της; Μια αντίδραση σε αυτή την ερώτηση αντανακλάται στο σώμα καθώς νιώθουμε τις ιδέες, σκεφτόμαστε τα συναισθήματα και κινούμαστε μεταξύ στιγμών ευαισθησίας και δύναμης. H «Selva» είναι ένα μανιφέστο που τιμά τα πιο βαθιά, άγρια και αρχέγονα συναισθήματα.

Σύλληψη και Χορογραφία: Rosana Ribeiro σε συνεργασία με

Ερμηνεία και συνδημιουργία: Verena Pircher, Melissa Ugolini

Βοηθός προβών και παραγωγής: Verena Pircher

Σύνθεση και σχεδιασμός ήχου: Peter Kastner

Κοστούμια: Sara Chéu

Σχεδιασμός φωτισμού: Cristovão Cunha

Teasers & Trailer: Phil Rirsch

Φωτογραφίες: Bernhard Müller & Aline Macedo

Copywriter: Daniel Rico

Γραφιστικός Σχεδιασμός: Caro Eisl

Ευχαριστούμε τις/ους Marine Besnard, Eva Zagorova, Laura Baruch & Aram Zarikian with the special support of Land Salzburg and SZENE Salzburg.

Υποστήριξη δημιουργίας: OPART, E.P.E./Estúdios Vítor Cordon, Centro Nacional de Cultura, Toihaus Theater, tanz_house, Teatro da Garagem.

Υποστήριξη tour: DANCE ON TOUR AUSTRIA - A co­operation between Tanzquartier Wien and the Federal Ministry of European and International Affairs.

Με την υποστήριξη της Αυστριακής Πρεσβείας στην Αθήνα.

TRAILER: https://vimeo.com/654242444

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό - 9€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων

- Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 40 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

DANCE DAYS CHANIA 2022
- https://dancedays.gr/
- https://www.ticketservices.gr/event/dance-days-chania

ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Rosana Ribeiro, «Selva»

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Προμαχώνας San Salvatore

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Πέμπτη  28 Ιουλίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.30

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ.
12€ κανονικό
9€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων

ΔΙΑΘΕΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

TICKET SERVICES

- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Online: www.ticketservices.gr
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί τις τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική κράτηση των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Σύλλογος Εκφραστικού Χορού
Συν-Κίνηση Ν. Χανίων
ΑΦΜ: 999186005
ΔΟΥ: Χανίων
ΕΔΡΑ: Ελ. Βενιζέλου 89, 73132 Χανιά

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ