Πολένα Κόλια, «how to behave when everything is different: a guide»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Ταμπακαριά - Αγ. Κυριακής

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

11o Dance Days Chania

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | 18 Ιουλίου - 1 Αυγούστου, Χανιά

Παράσταση - Ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»

Πολένα Κόλια, «how to behave when everything is different: a guide»

1 Αυγούστου | 19:00| Ταμπακαριά - Αγ. Κυριακής

Μία διαδραστική και συμμετοχική περφόρμανς-εγκατάσταση που χαρτογραφεί τα Ταμπακαριά εκ νέου μέσα από τις συγκινησιακές αντηχήσεις που αναδύονται στη συνάντηση ανθρώπινων σωμάτων με το χώρο και με μη ανθρώπινα σώματα. Η χωρογραφία και χορογραφία του έργου ενεργοποιείται από εμάς που καλούμαστε να δράσουμε ως θεατές και περφόρμερ ταυτόχρονα. Μαζί και με την δημιουργό χτίζουμε ένα σουρεαλιστικό τοπίο που μας κινεί αισθητηριακά κι επιτρέπει το φαντασιακό ως λίκνο της κοινωνικής μας συνύπαρξης ρωτώντας: τελικά πώς επιλέγουμε να ζούμε μαζί; Για 7 ημέρες πριν μέσα από συνεργατικές πρακτικές κοινωνικής και διευρυμένης χορογραφίας οι κάτοικοι της περιοχής και η δημιουργός πραγματεύονται καθημερινά ως συνδημιουργοί τι είναι χορός και τι τα Ταμπακαριά ανοικοδομώντας τα ως χώρο μέσα από τη σύμπραξη της κίνησης, της ματιάς, τον συναισθητικό τόπο. Στόχος της δημιουργού είναι να αποδεσμεύσει το χορό και τις σχέσεις που υφαίνει από αντιλήψεις και μηχανισμούς παραγωγής και να δομηθεί μία κοινότητα που μέσα από τη δημιουργική κυριότητα στον τόπο της ενεργοποιεί τη συλλογική φαντασία προς πιο επιθυμητά και βιώσιμα μέλλοντα στα Ταμπακαριά. Στη συνθήκη του έργου μέσα από την εμπειρία σου φροντίζεις και για την εμπειρία του άλλου ορίζοντας το σώμα ως οδηγό κοινωνικής ενεργοποίησης στη σχέση μεταξύ ατομικής και συλλογικής κίνησης, αίσθησης κι αλλαγής.

Σύλληψη και οργάνωση ιδέας: Πολένα Κόλια Πέτερσεν (δημιουργός & χορεύτρια)

Συντελεστές στη δημιουργική διαδικασία: κάτοικοι των Ταμπακαριών & Χανίων, Πολένα Κόλια Πέτσερσεν

Περφόρμερς: Πολένα Κόλια Πέτερσεν, κάτοικοι της περιοχής & συμμετέχοντες θεατές

Δραματουργικό mentoring: Ροδιά Bόμβολου

Συμπαραγωγός: Dance Days Chania

Λίγα λόγια για την ενότητα «Νέοι δημιουργοί στην πόλη»

Το DDC, για τρίτη χρονιά τροφοδοτεί και επενδύει στο πρόγραμμα φιλοξενίας και έρευνας για νέους καλλιτέχνες, δίνοντας χώρο στη δημιουργία έργων που συνδέονται με σημεία της πόλης των Χανίων. Στόχος είναι η μελέτη, σύνθεση και υλοποίηση πρωτότυπων project που συνομιλούν με τον αστικό ιστό και φέρνουν το δημόσιο χώρο και τους κατοίκους του στο επίκεντρο.

Το DDC αναζητά προτάσεις που εμπλέκουν και επικοινωνούν με την κοινότητα και χτίζουν διάλογο με την πόλη ιστορικά, κοινωνικά, δομικά. Επανεξετάζουν τον δημόσιο χώρο, ενεργοποιούν τον αστικό ιστό, φωτίζοντας αθέατες πλευρές και ιστορίες της πόλης και των ανθρώπων της...

Σας παρουσιάζουμε τις φετινές μας επιλεγμένες προτάσεις στα «πρώτα τους βήματα» στο δημιουργικό τους ταξίδι.

Είσοδος ελεύθερη [περιορισμένος αριθμός θέσεων]

- Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ