TicketServices.gr

Francesca Foscarini & Cosimo Lopalco + Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Προμαχώνας San Salvatore (κεντρική σκηνή)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

11o Dance Days Chania

Διεθνές Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού | 18 Ιουλίου - 1 Αυγούστου, Χανιά

Παράσταση

Francesca Foscarini & Cosimo Lopalco, «PUNK. Kill me please» (short version)

28 Ιουλίου | 21:30 | Προμαχώνας San Salvatore (κεντρική σκηνή)

Εμπνευσμένο από την επανάσταση της Punk, το έργο PUNK. Kill me please φέρνει στη σκηνή δύο γυναικεία σώματα που υφίστανται μια αδιάκοπη και εικονική μεταμόρφωση: είναι αυτοδημιούργητα και παντοδύναμα, αισθησιακά και παθιασμένα, αστεία, ηλεκτρισμένα και τερατώδη. Μοιράζονται την ίδια διαμαρτυρία, τον ίδιο θυμό και πάθος για ζωή, υποστηρίζουν την ανταρσία και την τρέλα, την αγάπη και την ισότητα και παρουσιάζουν ένα ζωντανό μανιφέστο φεμινισμού, κουράγιου, δύναμης, ειρωνείας και ελευθερίας.

Ιδέα και δημιουργία: Francesca Foscarini & Cosimo Lopalco

Ερμηνεία και συν-δημιουργία: Francesca Foscarini & Μελίνα Σοφοκλέους

Οργάνωση και διαχείριση : Eleonora Cavallo & Federica Giuliano - Van Production

Με την υποστήριξη του Ιταλικού Ινστιτούτο στην Αθήνα.

Με την υποστήριξη του Festival Danza in Rete 2020/Vicenza-Schio, Centrale Fies_art work space.

Με τη συμβολή των ResiDance XL - luoghi e progetti di residenza per creazioni coreografiche azione della Rete Anticorpi XL - Network Giovane Danza D'autore Coordinated by L'arboreto - Teatro Dimora di Mondaino: Arteven/Festival Prospettiva Danza e Teatro, Centro di Residenza della Toscana (Armunia - CapoTrave/Kilowatt), CSC Centro per la Scena Contemporanea Bassano del Grappa, Santarcangelo dei Teatri

Μια πιο σύντομη εκδοχή του έργου είχε επιλεγεί από το Rotterdam International Duet Choreography Competition 2019 και παρουσιαστεί στο NID Platform Open Studios Reggio Emilia 2019.

================

Παράσταση

Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, «Cinderella's»

28 Ιουλίου | 21:50 | Προμαχώνας San Salvatore (κεντρική σκηνή)

Η 'υψηλή' κουλτούρα επιτρέπει τη σχέση της με το παραμυθιακό στοιχείο μόνο μέσα από αυστηρούς κανόνες ή συνδηλώσεις, ευνοώντας έτσι την επίκληση στη λογική αντί για το συναίσθημα ή τον υπό όρους συνδυασμό των δύο. Η διχοτόμηση αυτή, που εξυπηρετεί ή μαρτυρά τους τρόπους διάχυσης της μίας και της άλλης κουλτούρας, ενίοτε τεκμηριώνει την επιθυμητή διαφορά τους. Ευρεία και «λαϊκή» η απήχηση των παραμυθιών, «ελιτίστικη» και λογοκρατούμενη η σχέση των προϊόντων υψηλής κουλτούρας με το κοινό της.

Ωστόσο, τα πράγματα δεν αναλύονται μόνο μέσα από αντιθέσεις και δίπολα. Ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος, στην πρώτη του χορογραφική απόπειρα, δοκιμάζει τη σύγκλιση δύο φαινομενικά ασύμβατων πεδίων: απο-ενοχοποιώντας τις στερεοτυπικές προσεγγίσεις των ηρωίδων του Disney, φέρνει στη σκηνή οκτώ εκδοχές της Σταχτοπούτας με μια πρόταση που δεν «εκσυγχρονίζει» σχηματικά το παραμύθι, αλλά το απογυμνώνει από την αφήγηση και το τοποθετεί στον χώρο της μουσικής του Steve Reich. Αυτή η παράδοξη μίξη μάς επιτρέπει να «διαβάσουμε» διαφορετικά τα μινιμαλιστικά, επαναληπτικά ρυθμικά μοτίβα του Music for Pieces of Wood. Οι εμπνευσμένες από την ταινία animation Σταχτοπούτα κινήσεις γίνονται χειρονομίες εμφατικές χάρη στο οκταμελές χορευτικό σύνολο ενώ ταυτόχρονα παραμένουν συνεπείς στην αφαιρετική, καθαρή φόρμα του μουσικού κομματιού.

Ο Αλέξανδρος Σταυρόπουλος μας προτείνει να σταθούμε στο λεπτό σύνορο που διαχωρίζει τους φαινομενικά αντιδιαμετρικούς κόσμους της μουσικής και της κίνησης, να επιτρέψουμε στο χιούμορ να εισχωρήσει στη μουσική, αναθεωρώντας έτσι και όλη την εμπειρία θέασης-ακρόασης.

Χορογραφία-Σύλληψη: Αλέξανδρος Σταυρόπουλος

Ερμηνεία: Λαμπρινή Γκόλια, Μαρία Κακολύρη, Ηρώ Κόντη, Δέσποινα Λαγουδάκη, Μαρία Μανουκιάν, Δάφνη Σταθάτου, Στεφανία Σωτηροπούλου, Κατερίνα Χριστοφόρου

Μουσική Σύνθεση / Σχεδιασμός Ήχου: Κωνσταντίνα Πολυχρονοπούλου

Κοστούμια: Francesco Infante

Φωτογραφία/ Video: Kατερίνα Γεωργούδη, Σπύρος Χατζηαγγελάκης, Δημήτρης Μαμαλούκος

TRAILER: https://vimeo.com/486632310

=============

Τιμές εισιτηρίων: 12€ κανονικό - 10€ φοιτητικό, ανεργίας, πολυτέκνων | Για τις 2 παραστάσεις

- Η προσέλευση του κοινού ξεκινά 60 λεπτά πριν την καθορισμένη ώρα της παράστασης. Ολοκληρώνεται εφόσον συμπληρωθούν οι θέσεις και αφού ξεκινήσουν οι δράσεις. Κατόπιν έναρξης, οι θεατές δε θα επιτρέπεται να εισέρχονται στον χώρο των καθήμενων. Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόηση και τη συνεργασία σας!

http://dancedays.gr/ | https://www.facebook.com/DanceDaysChania/ | https://www.instagram.com/dancedayschania_festival/

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ