TicketServices.gr

«Το δάγκωμα του σκύλου» / Θίασος DROMOCOSMICAS

Αμφιθέατρο Δημοτικού Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ DROMOCOSMICAS

«Το δάγκωμα του σκύλου»

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 Οκτωβρίου 2021

Ώρα:19.30-Αμφιθέατρο Πνευματικού κέντρου

Διάρκεια:60' λεπτά *Ηλικία:10+

ΤΟ ΕΡΓΟ

Στους δρόμους της Αθήνας περιπλανιέται ένας ξυπόλητος άνθρωπος με ένα ραβδί και ένα πιάτο στο χέρι, παρεμβαίνοντας στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Θα μπορούσε να είναι ένας ερημίτης ή ένας προφήτης ή ένας τρελός ή ακόμη και ένας κλόουν. Είναι όλα αυτά και κάτι ακόμα: είναι ο Διογένης της Σινώπης. Η παράσταση είναι εμπνευσμένη από τη ζωή και την πρακτική του φιλοσόφου, τόσο στην μορφή όσο και στο περιεχόμενο. Πρόκειται για μια παράσταση λαϊκού θεάτρου προορισμένη να παιχτεί σε δημόσιους χώρους. Μέσα από τα περιστατικά της ζωής και τις συναντήσεις του τόσο με διάσημες προσωπικότητες της εποχής όσο και με απλούς ανθρώπους, αναβιώνει το σαρκαστικό πνεύμα του φιλοσόφου, ο οποίος εμπνεύστηκε και έδρασε στους δημόσιους χώρους της αρχαίας Ελλάδας. Με την προκλητική του συμπεριφορά και τα λογοπαίγνια προσπαθεί να προσελκύσει ένα κοινό που αποτελείται από ανθρώπους που «όλο και πιο πολύ αδιαφορούν για σημαντικά θέματα και για τον εαυτό τους". Η αναζήτηση της «αρετής» και του «ήθους» έτσι όπως την εκφράζει ο Διογένης, επικεντρώνεται κυρίως στη συνοχή μεταξύ του λόγου και της πράξης ενός ατόμου. Ο Διογένης με τις ερωτήσεις του γύρω από την εκπαίδευση των παιδιών, την δουλεία, τους κανόνες που διέπουν τον πολιτισμό, τα σύνορα, την πατρίδα, την οικογένεια και την πόλη αναδεικνύει ζητήματα όπως ο εθνικισμός, η διαίρεση του κόσμου από τα σύνορα, ο καταναλωτισμός, η σημασία της υποκειμενικότητας, η μοναδικότητα του ατόμου, η σύμφωνα με τη φύση διαβίωση (οικολογία) ζητήματα που μας απασχολούν τόσο πολύ σήμερα. Το γεγονός αυτό μας οδηγεί να πιστεύουμε στη σημασία που έχει η εμφάνιση στους δρόμους του σήμερα ενός τέτοιου χαρακτήρα από το παρελθόν, που με τις "παλιές" ιδέες του αντικρούει σθεναρά τις έννοιες που η νεωτερικότητα μας πουλά ως μοναδική επιλογή τρόπου ζωής που πρέπει να ακολουθήσουμε, έναν μύθο ισότητας και ένα ιδανικό ευτυχίας που εξαργυρώνεται στις "ανέσεις", την ασφάλεια και την ψυχαγωγία για όλους. Ο τόσο επίκαιρος Διογένης επιστρέφει στους δρόμους, ξαναθέτοντας, με την υποστήριξη του θεάτρου και του τσίρκου, βασικά ερωτήματα που πιθανόν ο ίδιος, αν ζούσε, θα συνέχιζε να διατυπώνει περιπλανώμενος στις πλατείες της Αττικής, της χώρας και του κόσμου.

H παράσταση απευθύνεται σε κοινό όλων των ηλικιών.

Βίντεο working progress: https://youtu.be/EtCpYjqspJw

-Σκηνοθεσία, Δραματουργία, Σκηνικά: ByronSkouris

-Κείμενο: ΝτιναΚαυτεράνη

-Χορογραφία και βοηθός σκηνοθέτη: CamillaBombardini

-Μουσική επιμέλεια : ByronSkouris και CamillaBombardini

-Κούκλες : Byron Skourisκαι Camilla Bombardini

-Φιγούρες: Παναγιώτη Κουλούρη και Αλεξάνδρα Ιορδανίδου

-Φωτογραφίες, βίντεο, μοντάζ: CamillaBomabardini

-Παραγωγή: Dromocόsmicas

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021
ώρα: 19.30

ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ
Αριστομένους 33, Καλαμάτα

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
60' ηλικία 10+ ετών

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
5 ευρώ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- και στα καταστήματα PUBLIC

Οι τηλεφωνικές και οι online πωλήσεις περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 0,25€ ανα εισιτήριο. Στα καταστήματα Public η χρέωση υπηρεσίας είναι 1€ ανα συναλλαγή

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κλικ εδώ

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΦΜ: 090155135
ΔΟΥ: Καλαμάτας
ΕΔΡΑ: Ευριπίδου 2, Καλαμάτα

ΟΛΕΣ ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ 5ο ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω