TicketServices.gr

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μουσικό Φεστιβάλ Χίου
3 - 8 Αυγούστου 200

επίσημη ιστοσελίδα
chiosmusicfestival.gr


Μετά από την πιο παράξενη άνοιξη των τελευταίων ετών, στην καρδιά ενός καλοκαιριού που περιμέναμε πιο πολύ από ποτέ και μέσα σε ένα κλίμα γεμάτο ερωτηματικά, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου επιστρέφει και φέτος, πιστό στο ραντεβού του με το κοινό και τους κατοίκους του νησιού. 
Πότε θα επιστρέψουμε στην "κανονικότητα";

Πότε θα βρεθούμε όλοι μαζί ξανά, χωρίς φόβο και ανησυχία;

"Επειδή ο ρυθμός και η μελωδία εισχωρούν στα τρίσβαθα της ψυχής κι αδράχνοντάς την με δύναμη μεγάλη φέρνουν μέσα της ευπρέπεια και της δίνουν ομορφιά..." (Πλάτων, Πολιτεία) επιλέγουμε να αφήσουμε τη μουσική να μας οδηγήσει ξανά. Με αναδιαμορφωμένο καλλιτεχνικό πρόγραμμα το φεστιβάλ ανακοινώνει και φέτος τον καλοκαιρινό κύκλο εκδηλώσεων, εστιάζοντας αυτή τη φορά σε Έλληνες καλλιτέχνες και προσφέροντας παράλληλα το πεδίο και τις προϋποθέσεις για νέες και πρωτότυπες δημιουργικές συμπράξεις.

Έτσι, ο Σωκράτης Σινόπουλος θα συμπράξει με τη Μάρθα Μαυροειδή που τιμά με τη συμμετοχή της για δεύτερη χρονιά το φεστιβάλ, ενώ τρία διαφορετικά κουαρτέτα, το φωνητικό Κουαρτέτο Γιασεμί, το Giocoso String Quartet και το κουαρτέτο του Σωκράτη Σινόπουλου θα δημιουργήσουν μια μουσική γέφυρα από την κλασική ως την παραδοσιακή και την τζαζ μουσική. Επιπλέον, με την αφορμή της συμπλήρωσης των 50 χρόνων από τον θάνατο του Γιάννη Χρήστου, το φεστιβάλ τιμά τον πρωτοπόρο συνθέτη προβάλλοντας το ντοκιμαντέρ του Κωστή Ζουλιάτη με τίτλο: «Anaparastasis: Η ζωή και το έργο του Γιάννη Χρήστου (1926-1970)». Τέλος, όπως κάθε φορά, παράλληλα με τις συναυλίες θα πραγματοποιούνται επί μία ολόκληρη εβδομάδα εργαστήρια για παιδιά πρόσφυγες αλλά και masterclass για τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Χίου με τον τραγουδιστή Ghays Mansour από τη Συρία.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου που ανήκει στο Δίκτυο Μουσείων του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, στο Κτήμα Σπύρου Στεφάνου στον Κάμπο Χίου και στο Ανοιχτό Θέατρο Βίγλα Παχύ στο Τηγάνι Σιδηρούντας, ενώ όπως και πέρυσι, το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου θα ταξιδέψει και στις Οινούσσες.

Όλοι οι χώροι θα έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα ώστε να τηρούνται αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας και ασφάλειας για το κοινό και τους συμμετέχοντες.

Η είσοδος είναι ελεύθερη με δελτία εισόδου. Το κοινό υποχρεούται να έχει προμηθευτεί τα δελτία τουλάχιστον δύο ημέρες πριν από την κάθε εκδήλωση από το κατάστημα Πυξίδα ή ηλεκτρονικά μέσω της υπηρεσίας εισιτηρίων ticketservices.gr. Συνιστάται η έγκαιρη προσέλευση ώστε να αποφευχθεί ο συνωστισμός κατά την είσοδο στους χώρους των παραστάσεων.

Η συνεργασία του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου με το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου και όλες οι συνεργασίες που είχαν προγραμματιστεί προ πανδημίας έχουν μετατεθεί για το καλοκαίρι του 2021.

Το Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και
πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Allianz, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του THE JOHN S FAFALIOS FOUNDATION, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, με την ευγενική χορηγία του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, του Δήμου Οινουσσών και του Συλλόγου "Φίλοι Οινουσσών", και με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Hellenic Seaways. Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN.

Το Φεστιβάλ συμμετέχει στο πρόγραμμα SoundRoutes που πραγματοποιείται με συγχρηματοδότηση από το πρόγραμμα  «Δημιουργική Ευρώπη» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω