TicketServices.gr

Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Ο Καρυοθραύστης

21 & 22 Ιανουαρίου 2022, στις 21:00
23 Ιανουαρίου 2022, στις 19:00


Αίθουσα "Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού"

Κύκλος | Μπαλέτο

Ο Καρυοθραύστης, το παιδικό παραμύθι που γίνεται πραγματικότητα μέσα από τη μουσική και το χορό, το πασίγνωστο μπαλέτο του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι, έρχεται στο ΠΣΚΗ σε νέες ημερομηνίες και με νέους συντελεστές!

 

Την Παρασκευή 21, το Σάββατο 22 Ιανουαρίου στις 21:00, καθώς και την Κυριακή 23 Ιανουαρίου στις 19:00 (παράσταση για όλη την οικογένεια), το κοινό της Κρήτης θα έχει την μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσει για πρώτη φορά μπαλέτο στο ΠΣΚΗ από τον Πολιτιστικό Οργανισμό ProArte της Βιέννης, σε χορογραφία της  Jessica Wurzer και σκηνοθεσία του Dominik Am Zehnhoff-Söns, με ένα χορευτικό σύνολο που το απαρτίζουν διαπρεπείς χορευτές των μεγάλων σκηνών της Βιέννης.

Οι παραπάνω αλλαγές κρίθηκαν αναγκαίες και δρομολογήθηκαν άμεσα από την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του ΠΣΚΗ, έπειτα από δυσκολίες που προέκυψαν στην μετακίνηση του Μπαλέτου της Εθνικής Όπερας της Σλοβενίας προς την Ελλάδα, λόγω των νέων περιοριστικών μέτρων της πανδημίας.

Ο Καρυοθραύστης, του Πιοτρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι

Η υπόθεση του μπαλέτου σε δύο πράξεις του Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι βασίζεται στο παραμύθι Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των ποντικών, του Ε.Τ.Α. Χόφμαν, διασκευασμένο αριστοτεχνικά από τον Αλέξανδρο Δουμά. Γράφτηκε το 1892 και από τότε κατέχει κορυφαία θέση στο ρεπερτόριο του κλασικού μπαλέτου.

Ο Καρυοθραύστης είναι το δώρο που έκανε στη μικρή Κλάρα ο νονός της Ντρόσελμαγερ την παραμονή των Χριστουγέννων, κάπου στη Γερμανία. Ο Καρυοθραύστης έχει το σχήμα ενός κινούμενου στρατιώτη. Τα μεσάνυχτα που ο ύπνος παίρνει την Κλάρα, στο όνειρό της μεταφέρεται σΆ έναν παραμυθένιο κόσμο, όπου όλα τα παιχνίδια ζωντανεύουν, μεταξύ των οποίων και ο Καρυοθραύστης. Αφού κερδίσει τη μάχη με τα ποντίκια που έχουν εισβάλει στο δωμάτιο, μετατρέπεται σε έναν όμορφο πρίγκιπα.

Στη δεύτερη πράξη του έργου η Κλάρα και ο πρίγκιπας-Καρυοθραύστης ξεκινούν ένα μαγικό ταξίδι, περνώντας μέσα από υπέροχα μέρη που ο συνθέτης αποδίδει μαγικά με την αξεπέραστη μουσική του. Τη χώρα της Βασίλισσας του Χιονιού και έπειτα τη χώρα των Ζαχαρωτών και της Ζαχαρένιας νεράιδας.  Το πρωί όμως που η Κλάρα ξυπνάει, το μόνο που κρατά στην αγκαλιά της είναι η ξύλινη κούκλα-στρατιωτάκι που της χάρισε ο νονός της.

Συντελεστές:

Σύλληψη και Χορογραφία: Jessica Wurzer
Σκηνοθεσία: Dominik Am Zehnhoff-Söns
Φωτισμοί: Dominik Am Zehnhoff-Söns και Simon Locher

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι θεατές που έχουν ήδη προμηθευτεί εισιτήριο για τις ημερομηνίες 11, 12 και 13 Ιανουαρίου, μπορούν είτε να προχωρήσουν σε αυτόματη μεταφορά των εισιτηρίων τους στις νέες ημερομηνίες, είτε σε ακύρωσή τους. Θα προηγηθεί σχετική ενημέρωση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49
Ηράκλειο Κρήτης
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
 
Παρασκευή 21 Ιανουαρίου, ώρα: 21.00
Σάββατο 22 Ιανουαρίου, ώρα: 21.00
Κυριακή 23 Ιανουαρίου, ώρα: 19.00

Ώρα έναρξης: 21:00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Α Ζώνη: 30€
Β Ζώνη: 22€ - μειωμένο: 12€
Γ Ζώνη: 15€ - μειωμένο: 8€

Μειωμένο εισιτήριο 
δικαιούνται άνεργοι, φοιτητές, νέοι ως 25 ετών, ΑμεΑ, τρίτεκνοι, πολύτεκνοι
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
ΑΦΜ: 094258926
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Ιωάννη Προκοπίδη, Ν. Αλικαρνασσός, Τ.Κ. 71601, Ηράκλειο, Κρήτη
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ