«Να μιλήσω; Η άλλη φωνή του Καλομοίρη»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΥΝΑΥΛΙΩΝ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2024
21:00

Κύκλος | Μουσική δωματίου

Αίθουσα Συναυλιών

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια που συνέθεσε ο Μανώλης Καλομοίρης κυρίως την περίοδο από 1940 - 1946, σε ποίηση Κωστή Παλαμά, Κώστα Χατζόπουλου αλλά και σε δικούς του στίχους. Τα τραγούδια αυτά, με συνοδεία πιάνου, αποκαλύπτουν μία διαφορετική εσωτερικότητα και ευαισθησία. Οι υποβλητικοί στίχοι σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερο τρόπο μελοποίησής τους, εκφράζουν τη μελαγχολική διάθεση και αντικατοπτρίζουν τον εσωτερικό κόσμο του συνθέτη, αλλά και τη δύσκολη πραγματικότητα εκείνης της εποχής.

Πρόκειται για μία άλλη, μυστική και εσωστρεφής, συνθετική πλευρά του Καλομοίρη πολύ διαφορετική από την ηρωική και πληθωρική γραφή που χαρακτηρίζει το μεγαλύτερο μέρος του έργου του.

Στη συναυλία αυτή θα παρουσιαστούν τραγούδια από τους κύκλους «Βραδυνοί θρύλοι» «Πέρσες» σε ποίηση Κώστα Χατζόπουλου, από τους «Πεντασύλλαβους» σε ποίηση Κωστή Παλαμά καθώς και δύο τραγούδια σε στίχους του ίδιου το Καλομοίρη. Θα παρεμβάλλεται αφήγηση και απαγγελία βασισμένη σε κείμενα από τα «Απομνημονεύματα» του Καλομοίρη, (Η ζωή μου και η τέχνη μου), από τα μουσικά του απομνημονεύματα «Από τη ζωή και τους καημούς του Καπετάν-Λύρα», από την αλληλογραφία του και τα διάφορα άρθρα του, όλα σε οργανική αλληλεπίδραση με τη μουσική.

Συντελεστές:

Τραγούδι/Αφήγηση: Διαμάντη Κριτσωτάκη
Πιάνο: Λιλύ Δάκα
Μουσικολογική έρευνα - Επιμέλεια - Παρουσίαση Κειμένων: Μυρτώ Οικονομίδου


Προπώληση εισιτηρίων

Η προπώληση των εισιτηρίων έχει ξεκινήσει και το κοινό μπορεί να τα προμηθευτεί από:
● Το Βιβλιοπωλείο Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:00 - 15:00 και Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:00 - 14:00 & 17:30 - 21:00, τηλ. 2813409247).
● Την ticketservices.gr.
● Το ΠΣΚΗ, πριν την έναρξη της εκδήλωσης


Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines
Επίσημος Χορηγός Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Economou Hotels
Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services
Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines
Επίσημος Χορηγός Πιστοποιήσεων: TUV AUSTRIA
Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ
Χορηγοί Επικοινωνίας: ΕΡΤ 3 | ΕΡΤ Ηράκλειο | ΕΡΤ Χανιά

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ