«Η Συνέλευση των Ζώων» και τραγούδια για μικρούς και μεγάλους

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Η Συνέλευση των Ζώων»
και τραγούδια για μικρούς και μεγάλους

 

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2021

Ώρα 21:00

Αίθουσα “Ανδρέας και Μαρία Καλοκαιρινού”

 

Κύκλος | Έλληνες δημιουργοί

 

Κείμενο: Περικλής Κοροβέσης

Μουσική: Γιώργος Κουρουπός

Ενορχήστρωση: Κωστής Κριτσωτάκης

 

Τα ζώα της ζούγκλας προσπαθούν αγωνιωδώς να βρουν αρχηγό: επιθυμούν να δημιουργήσουν έναν αρχηγό που να τα εκφράζει, γιΆ αυτό καθένα προσφέρει σε αυτόν ως δώρο, ένα από τα χαρακτηριστικά του. Έτσι γεννιέται ο άνθρωπος, γεγονός που γρήγορα το μετανιώνουν. Μοναδική τους ελπίδα: ένα παιδί με μια φλογέρα.

Ο Γιώργος Κουρουπός μελοποίησε το ευρηματικό έργο του Περικλή Κοροβέση «Η Συνέλευση των Ζώων», μεταμορφώνοντάς το στο θρυλικό μουσικό παραμύθι που ερμήνευσε ο Σπύρος Σακκάς σε φωνητική μίμηση και τραγούδι, με τον συνθέτη στο πιάνο, στον Μουσικό  Αύγουστο του Μάνου Χατζιδάκι, το 1981 στο Ηράκλειο. «Η Συνέλευση των Ζώων», έργο εμποτισμένο με τα ακούσματα των συνθετών του Γαλλικού Εξπρεσιονισμού, μιλάει σε μικρούς και μεγάλους με τρόπο σχεδόν πολιτικό για τα μεγάλα ζητήματα της ζωής και της ανθρώπινης φύσης. Η ενορχήστρωση του έργου είναι του Κωστή Κριτσωτάκη.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης συμπληρώνουν ο κύκλος «Έξι Τραγούδια για Ποντίκια», σε μουσική και στίχους του Γιώργου Κουρουπού, πέντε τραγούδια για Φεγγάρια και δύο Χριστουγεννιάτικα τραγούδια του Γιώργου Κουρουπού, σε στίχους Ιουλίτας Ηλιοπούλου, που ερμηνεύει ο Τάσης Χριστογιαννόπουλος με την Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Μίλτου Λογιάδη, αποτείνει φόρο τιμής στον εκλιπόντα ποιητή, λογοτέχνη και κοινωνικό ακτιβιστή Περικλή Κοροβέση (1941-2020) και στον ελεύθερο λόγο του.

Συντελεστές:

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ)

Μουσική διεύθυνση: Μίλτος Λογιάδης

Φωνητικό σύνολο «Φωνωδία»

Διεύθυνση Χορωδίας: Ιωάννης Ιδομενέως

Τραγούδι: Τάσης Χριστογιαννόπουλος

Πιάνο: Μαρία Παπαπετροπούλου 

 

Βιογραφικά Συντελεστών

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου (ΣΟΝΚΔΗ)

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου ιδρύθηκε το 2015 με επικεφαλής τον διεθνούς φήμης μαέστρο Μίλτο Λογιάδη, εξάρχοντα τον καταξιωμένο βιολονίστα Δημήτρη Χανδράκη και εκπαιδευτές, επίσης αναγνωρισμένους καθηγητές – σολίστες. Στα χάλκινα πνευστά τον Βαγγέλη Σκούρα, στα κλασσικά κρουστά τον Σπύρο Λάμπουρα, στο κλαρινέτο τον Κώστα Τζέκο, στο φαγκότο τον Βασίλη Πριόβολο,  στο όμποε τον Κώστα Σακαρέλη, στο βιολοντσέλο τη Σοφία Ευκλείδου, στο βιολί τον Γιάννη Πετράκη, στο κοντραμπάσο τον Γιάννη Πολυχρονάκη  και στο τρομπόνι τον Ανδρέα Κολπονδίνο, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει στην Ορχήστρα των Χρωμάτων, στην Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, στην Ορχήστρα της ΕΡΤ, στην Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης κ.α.

Η ΣΟΝΚΔΗ έδωσε την πρώτη της συναυλία έξι μήνες μετά την ίδρυση της,  στις 8 Μαΐου 2016 με μεγάλη επιτυχία, ερμηνεύοντας έργα των Μουσόργκσκι, Γκριγκ, Φορέ, Μότσαρτ, Γκλουκ, Ρίλκε, Ράτερ. Επίσης ερμήνευσε έργα του Μάνου Χατζιδάκι σε ενορχηστρώσεις του Γιώργου Κυριακάκη και έδωσε συναυλίες συμμετέχοντας σε πολύ σημαντικές επετείους, όπως το ολοκαύτωμα του Αρκαδίου, στις εκδηλώσεις μνήμης για τα 60 χρόνια από το κλείσιμο του Λεπροκομείου στη Σπιναλόγκα, στο Φεστιβάλ Τέχνης και Λόγου, στο Φεστιβάλ «Ταξιδεύοντας … Αγγλία» σε συνεργασία με το Μουσείο Καζαντζάκη στο πλαίσιο του εορτασμού για τα 60 χρόνια από το θάνατό του κ.α.

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου στοχεύει στην εκπαίδευση και τη σύμπραξη νέων σπουδαστών μουσικής της Κρήτης με συνομηλίκους τους, αλλά και με διαφορετικής ηλικίας, βαθμίδας και εμπειρίας  μουσικούς, καθώς και στην απόδοση μουσικών έργων στην αρτιότερη, τεχνικά και ερμηνευτικά, δυνατή μορφή τους. Αποτελείται από ταλαντούχους και άρτια εκπαιδευμένους νέους και μας υπόσχεται πολλά για το μέλλον.

 

Μίλτος Λογιάδης | αρχιμουσικός

Γεννήθηκε το 1965 στην Αθήνα. Σπούδασε θεωρητικά και πιάνο στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών και Χαλανδρίου, αποσπώντας το πρώτο βραβείο και αριστείο εξαιρετικής επίδοσης. Με υποτροφία του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης, συνέχισε τις σπουδές του, με καθηγητές τους Φριτς Σιέρι, Μαξ Φρέι, Χέρμαν Μίχαελ, στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, απΆ όπου αποφοίτησε με διπλώματα διεύθυνσης χορωδίας και ορχήστρας και δίπλωμα Meisterklasse, επιτυγχάνοντας τον υψηλότερο βαθμό που είχε δοθεί ποτέ από την Ακαδημία. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του διορίστηκε επίκουρος καθηγητής στη Μουσική Ακαδημία του Μονάχου, αναλαμβάνοντας τη διεύθυνση της Χορωδίας των Μαδριγαλιστών. Στη συνέχεια, εργάστηκε ως μόνιμος μαέστρος στην όπερα της Ουλμ.

Το 1992 επέστρεψε στην Ελλάδα, ύστερα από πρόσκληση του Μάνου Χατζιδάκι, για να συνεργαστεί με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, έχοντας στο ενεργητικό του πολλές συναυλίες και παραστάσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η δισκογραφία του συμπεριλαμβάνει έργα των Νίκου Σκαλκώτα, Ιάνη Ξενάκη, Γιάννη Χρήστου, Πέτρου Πετρίδη, Γιάννη Κωνσταντινίδη, Άστορ Πιατσόλα, Mάνου Xατζιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, Γιώργου Κουρουπού και άλλων Ελλήνων και ξένων συνθετών.

Εκτός από τις ελληνικές ορχήστρες, έχει διευθύνει την Ορχήστρα της Βαυαρικής Ραδιοφωνίας, την Εθνική Ορχήστρα της Ρωσίας, την Βασιλική Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λονδίνου, την Ορχήστρα της Όπερας του Αμβούργου, την Ορχήστρα Δωματίου της Βιέννης, κ.ά. Το 2015 ανέλαβε την Καλλιτεχνική Διεύθυνση της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Κρήτης Δήμου Ηρακλείου. Είναι καλλιτεχνικός διευθυντής στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και καθηγητής στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, στον τομέα Διεύθυνσης Ορχήστρας.

 

Φωνητικό σύνολο «Φωνωδία»

Η Χορωδία «Φωνωδία», ιδρύθηκε το 2019. Για έξι χρόνια, το μεγαλύτερο μέρος της υπήρξε μέρος της χορωδίας του δήμου Ηρακλείου. Τα μέλη της, παιδιά και νέοι, απελευθερώνουν τη δημιουργικότητά τους μέσα από το τραγούδι, καλλιεργούν την αισθητική τους, διευρύνουν τις φωνητικές τους ικανότητες και βιώνουν την έννοια της κοινότητας. Οι εμφανίσεις της περιλαμβάνουν επισκέψεις στη Ρωσία και την Ιταλία. Έχει συνεργαστεί με ορχηστρικά σύνολα και μαέστρους όπως οι Αλέξανδρος Μυράτ, Μίλτος Λογιάδης, Νίκος Πλατύραχος, Νίκος Κυπουργός. Το 2015 και το 2019 της απονεμήθηκαν 4 αργυρά μετάλλια στα διεθνή διαγωνιστικά χορωδιακά φεστιβάλ της Interkultur που πραγματοποιήθηκαν στην Καλαμάτα και στην Περούντζια. Τον Ιούλιο του 2017 επιλέγει από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο ως η εργαστηριακή χορωδία στο Σεμινάριο Διεύθυνσης Χορωδίας, με διδάσκουσα την διεθνούς φήμης Διευθύντρια Χορωδιών Ντορίν Ράο. Τον Μάιο του 2018 συμμετείχε στο 16ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Young Voices 2018, που διεξήχθη στη Ρωσία, στο Nizhny Novgorod, αποσπώντας το 2ο βραβείο της διοργάνωσης. Πιανίστας της χορωδίας είναι ο Νίκος Κοκκίνης.

 

Ιωάννης Ιδομενέως | διευθυντής χορωδίας

Ο Ιωάννης Ιδομενέως, μετά τις σπουδές του στην Ελλάδα (πτυχία Αρμονίας, Αντίστιξης, Ενοργάνωσης, Φούγκας, δίπλωμα Κλασικού Τραγουδιού), έζησε στο Παρίσι (1999-2007), όπου σπούδασε Διεύθυνση Χορωδίας στο CNBB και Λυρικό Τραγούδι στο CNP. Συμμετείχε σε σεμινάρια Τραγουδιού (Λάουρα Σάρτι, Ντενίς Ντυπλέ, Ίρμα Κολάση, Τζεφ Κόεν, Νοέλ Λι, Φρανσουά λε Ρου, Γκαμπριέλ Γκαρίδο και Χέλμουτ Ρίλινγκ) και Διεύθυνσης Χορωδίας (Α. Κοντογεωργίου). Έχει τραγουδήσει σε πολλές παραστάσεις στην Ελλάδα, Κύπρο, Γαλλία, Φινλανδία, Τσεχία, Αυστρία, Ισπανία, Γερμανία. Υπήρξε μέλος των φωνητικών συνόλων: Accentus, Musicatreize, Arsys, Χορωδία της Ε.Ρ.Τ. Τραγουδά στους δίσκους του Ν. Μαμαγκάκη Heimat, Άγιος Ερωτόκριτος, Ερωφίλη, Όπερα Σκιών και Ερωτόκριτος. Έχει συνεργαστεί με τον Μ. Θεοδωράκη, παρουσιάζοντας 4 ρεσιτάλ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με τα έργα: Λυρικά, Λυρικώτερα, Λυρικώτατα, Λιποτάκτες, Μικρές Κυκλάδες και Διόνυσος. Ερμήνευσε τον Μπέπο στην Όπερα Μόμο του Ά.Μπαλτά (Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης). Τραγούδησε με την Ορχήστρα των Χρωμάτων, στο Ηρώδειο και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις επετειακές συναυλίες για τον Μ. Χατζιδάκι και ερμηνεύοντας το έργο Νυκτωδία του Μπ. Κανα (δ/νση Μ. Λογιάδης). Έχει συνεργαστεί με τον Γκαρίδο (Vespro della Beata Virgine). Υπήρξε ο καλλιτεχνικός διευθυντής των χορωδιών Αρχανών Αστερουσίων & της Θερινής Μουσικής Ακαδημίας Αρχανών. Διδάσκει στην Ανώτερη σχολή θεάτρου Νότος. Διηύθυνε την Παιδική & Νεανική Χορωδία του δήμου Ηρακλείου από το 2013 - 2019. Διευθύνει τη Φωνητικό σύνολο ΦΩΝΩΔΙΑ και διδάσκει τη φωνητική τέχνη.

 

Τάσης Χριστογιαννόπουλος | φωνή

Ο Tάσης Χριστογιαννόπουλος γεννήθηκε στον Πειραιά́. Σπούδασε πιάνο και τραγούδι. Από́ το 1989 πρωταγωνιστεί́ στην Εθνική Λυρική́ Σκηνή́ και στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών ενώ παράλληλα εμφανίζεται και σε θέατρα του εξωτερικού́ (Παρίσι, Βερσαλλίες, Λονδίνο, Βερολίνο, Βιέννη, Νέα Υόρκη, Μιλάνο, Βενετία κ.α.) σε ρόλους όπως Κουρέας της Σεβίλλης, Ντον Τζοβάνι, Μάκβεθ, Φάλσταφ κ.α. Έχει ηχογραφήσει πολλές όπερες (Τραβιάτα, Φάλσταφ, Ταµερλάνος, Ξέρξης κ.α.) και σειρά́ δίσκων µε τραγούδια των Σαιν Σανς, Γκουνό, Λαλό, Αν, Φρανς κ.α. αρκετοί από́ τους οποίους έχουν βραβευτεί διεθνώς. Παράλληλα συνεργάζεται µε Έλληνες συνθέτες όπως οι Ν. Μαµαγκάκης, Μ. Χατζιδάκις, Μ. Θεοδωράκης, Θ. Μικρούτσικος, Γ. Μαρκόπουλος, Ν. Ξυδάκης, Η. Ανδριόπουλος, Ν. Κηπουργός, Γ. Κουρουπός, Α. Μπαλτάς κ.α. και έχει ηχογραφήσει έργα τους. Επίσης γράφει ο ίδιος μουσική́ και τα έργα του έχουν παιχτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό́.

 

Μαρία Παπαπετροπούλου | πιανίστα

Η Μαρία Παπαπετροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε πιάνο με τις Πόπη και Ναταλία Μιχαηλίδου στο Ωδείο Αθήναιον και το Ωδείο Σκαλκώτα αντίστοιχα. Πήρε το δίπλωμά της από το Ωδείο Σκαλκώτα με Άριστα παμψηφεί και πρώτο βραβείο. Συνέχισε τις σπουδές της με τη Φρανσουάζ Τινά στην Εκόλ Νορμάλ του Παρισιού και στο Εθνικό Ωδείο της Ορλεάνης, απΆ όπου αποφοίτησε αποσπώντας το πρώτο βραβείο. Κατόπιν με υποτροφία του Ιδρύματος Ωνάση, συνέχισε τις σπουδές της στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον Ούλριχ Ραντεμάχερ, στην ειδικότητα συνοδείας λίντερ, αποκτώντας μεταπτυχιακό δίπλωμα (Μaster of Arts) με Άριστα. Παρακολούθησε σεμινάρια και τμήματα τελειοποίησης πιάνου, μουσικής δωματίου και συνοδείας λίντερ με τους Λέβ Βλασένκο, Γκίττυ Πίρνερ, Εντουάρντο Χούμπερτ και Μπρούνο Κανίνο. Έχει εμφανιστεί σε ατομικά ρεσιτάλ (Μέγαρο Μουσικής 1994) και σε συναυλίες Μουσικής Δωματίου στην Ελλάδα, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ιταλία και την Τουρκία. Έχει συμπράξει επανειλημμένα ως σολίστ, με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, την Ορχήστρα των Χρωμάτων, την Φιλαρμονική του Ριαζάν στη Ρωσία και την Ορχήστρα Νέων του Μύνστερ στη Γερμανία, όπου ηχογράφησε σε CD το κοντσέρτο για πιάνο του Μότσαρτ KV467. Έχει ηχογραφήσει για την Ελληνική Ραδιοφωνία με το Συγκρότημα Σύγχρονης Μουσικής του Θ. Αντωνίου και έχει εμφανιστεί στην Ελληνική Ραδιοφωνία και τηλεόραση. Διδάσκει πιάνο, συνοδεία και μουσική δωματίου στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας.

 

Επίσημος Χορηγός Αερομεταφορών: AEGEAN Airlines

Επίσημος Χορηγός Ακτοπλοϊκών Μεταφορών: Minoan Lines

Επίσημοι Χορηγοί Φιλοξενίας: Metaxa Hospitality Group | Karatarakis hotels & restaurants

Επίσημος Χορηγός Οδικών Μεταφορών: Union Coach Services

Επίσημος Χορηγός Εκπαίδευσης: ΙΕΚ ΑΚΜΗ

Χορηγός Επικοινωνίας: ΕΡΤ3 | ΕΡΤ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ | ΕΡΤ ΧΑΝΙΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Λεωφ. Νικολάου Πλαστήρα 49
Ηράκλειο Κρήτης
 
ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2022

Ώρα έναρξης: 21:00
 
ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
Α Ζώνη: 8€
Β Ζώνη: 5€
Γ Ζώνη: 5€
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKETSERVICES
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΔΕΠΑΝΑΛ Α.Ε.
ΑΦΜ: 094258926
ΔΟΥ: ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
ΕΔΡΑ: Ιωάννη Προκοπίδη, Ν. Αλικαρνασσός, Τ.Κ. 71601, Ηράκλειο, Κρήτη
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ