Κασσάνδρα με τη Fanny Ardant

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Χώρος Εκδήλωσης
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία εκδήλωσης
Δευτέρα 03 Σεπτεμβρίου 2018
ώρα: 21.00

είσοδος ελεύθερη
με ηλεκτρονική κράτηση


Σύστημα Κράτησης
Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.
Το σύστημα επιλέγει αυτόματα τις καλύτερες διαθέσιμες θέσεις για σας

Εκτύπωση ηλεκτρονικού δελτίου εισόδου

Παρακαλούμε πολύ να κατεβάσετε τα δελτία εισόδου σε μορφή pdf και να τα φέρετε μαζί σας εκτυπωμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Έγκυρο Δελτίο Εισόδου

Η θέση σας εξασφαλίζεται, εφόσον ολοκληρώσετε επιτυχώς την κράτησή σας, λάβετε το ηλεκτρονικό δελτίο εισόδου και το παρουσιάσετε εκτυπωμένο στον χώρο εκδήλωσης τουλάχιστον 45 λεπτά (20:15) πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Ακυρώσεις κρατήσεων
Για να ακυρώσετε την κράτησή σας, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cancel@ticketservices.gr από το email με το οποίο πραγματοποιήσατε την κράτηση.

Έναρξη κρατήσεων
- Η προεγγραφή για το κοινό ξεκινά στις 28/8 στις 12.00 το μεσημέρι
- Η προγραφή για τα Μέλη του ΚΠΙΣΝ ξεκινά στις 27/8 στις 12.00 το μεσημέρι
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Κασσάνδρα
με τη Fanny Ardant

Δευτέρα / 03 Σεπτεμβρίου / 2018, 21.00

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος παρουσιάζει την Fanny Ardant σε ένα μονόδραμα για ηθοποιό και ορχήστρα που κέρδισε διθυραμβικές κριτικές όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ της Αβινιόν το 2015.

Σε αυτή την Κασσάνδρα, η οποία βασίζεται στο ομώνυμο έργο της Christa Wolf, η μάντισσα της αρχαίας ελληνικής μυθολογίας αναπολεί τη ζωή της μία ώρα πριν τον θάνατό της, νικημένη από θεούς και ανθρώπους. Στον λίγο χρόνο που της απομένει, η κόρη της Τροίας αφηγείται την ιστορία της και τις οδύνες που βίωσε ως παιδί, ως ερωμένη, ως αιχμάλωτη, ως γυναίκα. Μεταξύ ζωής και θανάτου επιλέγει μια τρίτη μορφή ύπαρξης, ούτε καλή ούτε κακή, ούτε δίκαιη ούτε άδικη, πέρα από τις κλασικές συμβάσεις ενός κόσμου όπου όλοι εξαπατούν και εξαπατώνται. Είναι αυτή η φωνή, εύθραυστη μα και πείσμων, που κοιμάται μέσα μας και σε κάποια άβολη στιγμή ξυπνά και πασχίζει να βγει.

Η συγγραφέας του έργου, Christa Wolf, θεωρείται μία από τις σπουδαιότερες σύγχρονες συγγραφείς. Μεγαλωμένη στο πλαίσιο του Γερμανικού Εθνικοσοσιαλισμού, μετά τον πόλεμο ασπάστηκε τους αισθητικούς κανόνες του δημοκρατικού σοσιαλισμού και εντάχθηκε στο Ενιαίο Σοσιαλιστικό Κόμμα Γερμανίας (SED) το κυβερνών κομμουνιστικό κόμμα της Ανατολικής Γερμανίας. Κατά τα γεγονότα του 1989, η Wolf ήταν από τις βασικές φωνές του δημοκρατικού κινήματος, όμως, αντίθετη στην επανένωση των δύο Γερμανιών, τάχθηκε υπέρ ενός «τρίτου δρόμου», εισπράττοντας έντονες αντιδράσεις. Η Wolf είχε κάνει δύο ταξίδια στην Ελλάδα. Το πρώτο, το 1980, στάθηκε αφορμή για να εμπνευστεί την Κασσάνδρα (1982).

Η Κασσάνδρα πρωτοπαρουσιάστηκε στο Théâtre du Châtelet στο Παρίσι το 1994 και έκτοτε έχει μεταφραστεί στα Γερμανικά, Αγγλικά, Ιταλικά και Φινλανδικά, ενώ έχει παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο Konzerthaus στο Βερολίνο, στο Carnegie Hall στη Νέα Υόρκη και στο Teatro Colon στο Μπουένος Άιρες.

Σε αυτή την παραγωγή της Comédie de Genève, ο σκηνοθέτης Hervé Loichemol αναδεικνύει τη δύναμη της ηρωίδας του, ενώ ο συνθέτης Michael Jarrell επενδύει την παράσταση με μουσική από συμφωνική ορχήστρα καθώς και άλλους, απρόσμενους ήχους, δημιουργώντας το πλαίσιο στο οποίο η Fanny Ardant ερμηνεύει συγκλονιστικά την τραγική μορφή της Κασσάνδρας.

Συντελεστές:
Μουσική: Michael Jarrell
Κείμενο: Christa Wolf
Μετάφραση: Κατερίνα Σχινά
Σκηνοθεσία: Hervé Loichemol
Σκηνικά: Seith Tillett
Κοστούμια: Nicole Rauscher
Φωτισμοί: Jean-Philippe Monteiro
Ορχήστρα: Academica Athens
Διεύθυνση Ορχήστρας: Jean Deroyer
Παραγωγή: Comédie de Genève

Κασσάνδρα: Fanny Ardant

Δευτέρα 03/09 | 21.00

ΑΙΘΟΥΣΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΕΛΣ

Ελεύθερη είσοδος με ηλεκτρονική προεγγραφή

Η προεγγραφή για τα Μέλη (ορισμένος αριθμός θέσεων) θα ξεκινήσει στις 27/08 στις 12.00.
Η προεγγραφή για το κοινό θα ξεκινήσει στις 28/08 στις 12.00.

Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση παύσης.

Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά έξι ετών και άνω.

Περιορισμένος αριθμός δελτίων εισόδου θα διατεθούν την ημέρα της παράστασης από τις 19.30 στην Υποδοχή της ΕΛΣ. Τα δελτία εισόδου που δε θα ακυρωθούν ως τις 20.15 θα επανεκδοθούν για να καλύψουν και πάλι τις ανάγκες της σειράς αναμονής.