TicketServices.gr

Αποθυμιά

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ - ΑΘΗΝΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

«Αποθυμιά»
Στον Κήπο του Θέατρου Αλεξάνδρεια - Πολυχώρος Τέχνης

Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021
Παρασκευή 24 
Σεπτεμβρίου 2021
 Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2021
 στις 21:00H Ομάδα ΠάρΩδοι με αφορμή την πρώτη, από κοινού, επαφή , με την δημοτική ποίηση, ξεκινήσαμε την περιήγηση μας στον κόσμο των δημοτικών ποιημάτων και ιστοριών, στον κόσμο των συλλογικών αφηγημάτων έτσι δημιουργήθηκε η παράσταση «Αποθυμιά».

Η δημοτική ποίηση βαθιά ριζωμένη στην ελληνική συνείδηση, μας αποκαλύπτεται μέσα από νανουρίσματα και  μοιρολόγια που έφτασαν σε εμάς από τα στόματα των γιαγιάδων και των παππούδων μας ειπωμένα σε μια οικεία και συνάμα αλλιώτικη γλώσσα γεμάτη σύμβολα και συμβολισμούς. Γεμάτη εικόνες που ήταν ήδη εντυπωμένες στο θυμικό των γενεών μας βρίσκοντας την απαρχή του στα βάθη της αρχαιότητας. Ο ρεαλισμός και το μυθικό στοιχείο περιπλέκονται με τέτοιο τρόπο που τελικά ο ακροατής δεν εστιάζει στην αλήθεια των γεγονότων, αλλά στον απόηχο του ακούσματος που τελικά εγγράφεται στην συνείδηση του.  Άλλωστε, στο δημοτικό τραγούδι οι λέξεις και οι νότες περιπλέκονται και γεννούν τον κόσμο των συμβόλων και των συμβολισμών. Έναν κόσμο που ενυπάρχει μέσα σε κάθε άνθρωπο από τη γέννησή του, από τα αρχαία χρόνια έως σήμερα. Έναν κόσμο που σπάργανα του συναντάμε στα ομηρικά έπη, στις αρχαίες τραγωδίες στους μύθους και τα παραμύθια.

Ορμώμενοι και εμπνεόμενοι λοιπόν από το δημοτική ποίηση αφηγούμαστε ιστορίες άλλοτε αληθινές, άλλοτε φανταστικές και άλλοτε και τα δυο. Ιστορίες ανθρώπων καθημερινών, μέσα από τις οποίες ηθοποιοί και θεατές βιώνουμε την κοινή εμπειρία και ανταμώνουμε  σε έναν κοινό τόπο. Εκεί επικοινωνούμε, εκεί που συμπυκνώνονται έννοιες και συναισθήματα όπως ο καημός, το μεράκι, ο πόθος, η νοσταλγία, το μαράζι. 

Η μουσική έπαιζε και συνεχίζει να παίζει σημαντικό ρόλο σε αυτές τις ιστορίες. Στη δημοτική ποίηση ο ίδιος ο λόγος έχει συγκεκριμένο μέτρο και ρυθμό που βοηθάει στη δημιουργία εικόνων, ξυπνάει το φαντασιακό και βοηθάει το ταξίδι. Εμείς δημιουργώντας πρωτότυπη μουσική που συνδυάζει την ελληνική παραδοσιακή με πιο σύγχρονους ηλεκτρονικούς ήχους, άλλοτε συνοδεύουμε ζωντανά τις δικές μας ιστορίες και άλλοτε αφήνουμε τα ίδια τα τραγούδια  πλαισιωμένα από τα σώματα και τις φωνές των ηθοποιών να πρωταγωνιστήσουν. 
Παράλληλα και πλήρως ενταγμένη στη δράση μια ηθοποιός αποδίδει το όλον στην ελληνική νοηματική γλώσσα. Θεωρούμε απαραίτητο να συμπεριλαμβάνονται όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται στη θεατρική πράξη γενικά, πόσο μάλλον σε μια παράσταση που βασίζεται στις ιστορίες.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Σκηνοθεσία - Δραματουργική επεξεργασία : 
Ιάκωβος Μηνδρινός 

Μουσική δημιουργία και εκτέλεση: 
Σταύρος Ρουμελιώτης 

Φωτισμοί, Σκηνικά, Κοστούμια, Μουσική
 Η ομάδα

Ανιχνεύουν και ερμηνεύουν : 
Ζέτα Θεοδωρέλου 
Κατερίνα Γιαννίση 
Σπυριδούλα Γκέκα 
Νάντια Μαντέλλου 
Αλεξάνδρα Παππά 
Χρυσούλα Παππά 

Εκτέλεση Παραγωγής:  ΕΩΣ ΑΜΚΕ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ
Σπάρτης 14, Πλατεία Αμερικής
Τηλέφωνο: 212 100 7079
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Πέμπτη 23  Σεπτεμβρίου 2021
Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021
Σάββατο 
25 Σεπτεμβρίου 2021

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

Διάρκεια:
70 λεπτά

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € γενική είσοδος
5 € μειωμένο (ανέργων, ατέλειες, φοιτητικά)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
PUBLIC


* Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΕΩΣ Α.Μ.Κ.Ε. 
ΑΦΜ 997796684
ΔΟΥ Α ΑΘΗΝΩΝ
ΠΛΑΤΩΝΟΣ 5 ΑΘΗΝΑ ΤΚ 10441

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω