Μάριος Φραγκούλης & Θοδωρής Βουτσικάκης
σε έργα του Δημήτρη Μαραμή στον Ομφαλό της Γης
«ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ ΦΡΥΝΙΧΟΣ - ΔΕΛΦΟΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

5ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”

Μάριος Φραγκούλης & Θοδωρής Βουτσικάκης

σε έργα του Δημήτρη Μαραμή στον Ομφαλό της Γης

«ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ»

Στον Ομφαλό της Γης

Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη, Νίκος Κύρτσος

Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA

Σάββατο 24 Ιουνίου 21:15, Θέατρο Φρύνιχος Δελφοί

Οι Μάριος Φραγκούλης και Θοδωρής Βουτσικάκης με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων MOYSA του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, παρουσιάζουν στο 5ο Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, μέρη από τα σημαντικότερα μουσικά έργα του συνθέτη Δημήτρη Μαραμή σε μουσική διεύθυνση κι ενορχήστρωση Θοδωρή Παπαδημητρίου με τον τίτλο “ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΕΡΩΤΑ ΣΤΟΝ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟ”. Συμμετέχουν οι ταλαντούχοι τραγουδιστές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, με το συνθέτη στο πιάνο. Η συγκεκριμένη συμπαραγωγή του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης με το Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, υλοποιείται με την αποκλειστική χορηγία της Eταιρείας IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ.
 
Ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών συμπράττει με το μήνυμα κοινωνικής προσφοράς: Δωρεά οργάνων προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας - Μεταμόσχευση ως Γέφυρας Ζωής.
 
Ο Μάριος Φραγκούλης, ήταν ο ερμηνευτής που ηχογράφησε ολόκληρο τον κύκλο τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας σε ποίηση Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα και απόδοση στα ελληνικά του Σωτήρη Τριβιζά, στη Sony Classical το 2007. Ο Θοδωρής Βουτσικάκης από την πρώτη του εμφάνιση στην ελληνική δισκογραφία με την Αισθηματική Ηλικία κύκλο τραγουδιών του Δημήτρη Μαραμή, συνδέθηκε με το συνθέτη καλλιτεχνικά και κατείχε πρωταγωνιστικό ρόλο στα μουσικοθεατρικά του έργα: Ερωτόκριτος, Στοιχειωμένοι και Καπετάν Μιχάλης. Οι ερμηνευτές Ελένη Δημοπούλου, Μέλα Γεροφώτη και Νίκος Κύρτσος, με το εξαιρετικό τους ταλέντο έχουν δώσει μοναδικές ερμηνείες στα έργα του.
 
Ο Δημήτρης Μαραμής συνθέτης και καλλιτεχνικός διευθυντής του Φεστιβάλ Δελφών “Το Λάλον Ύδωρ”, έχοντας στην εργογραφία του την όπερα Ελευθέριος Βενιζέλος, τα δύο ελληνικά μιούζικαλς Ερωτόκριτος και Στοιχειωμένοι, τη λαϊκή όπερα Καπετάν Μιχάλης, το λαϊκό ορατόριο Παλιγγενεσία αλλά και τους κύκλους τραγουδιών Σκοτεινός Έρωτας, Αισθηματική Ηλικία και άλλα, μαζί με εκλεκτούς συνεργάτες έρχεται στο Θέατρο Φρύνιχος στους Δελφούς με τις καλύτερες στιγμές από τα πιο όμορφα έργα του.
 
Μια μουσική διαδρομή του συνθέτη με πρώτη ύλη τον πλούτο των συνθέσεών του και των διαχρονικών στίχων ποιητών που έχει μελοποιήσει, όπως: Βιτσέντζος Κορνάρος, Ναπολέων Λαπαθιώτης, Λάμπρος Πορφύρας, Μιχάλης Γκανάς, Σωτήρης Τριβιζάς, κ.ά..
 
Η MOYSA Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης δημιουργήθηκε από τον ΟΜΜΘ τον Μάρτιο του 2015 με πρωτοβουλία του διεθνούς πιανίστα και τότε Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Οργανισμού, Γιώργου - Εμμανουήλ Λαζαρίδη.

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΣ ΧΟΡΗΓΟΣ: ΕΤΑΙΡΕΙΑ IMERYS ΒΩΞΙΤΕΣ


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

Δημήτρης Μαραμής: Σύνθεση, Πιάνο
Θοδωρής Παπαδημητρίου: Ενορχήστρωση, Μουσική διεύθυνση

Ερμηνευτές:
Μάριος Φραγκούλης
Θοδωρής Βουτσικάκης
Ελένη Δημοπούλου
Μέλα Γεροφώτη
Νίκος Κύρτσος

MOYSA - Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Θέατρο Φρύνιχος
(Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών)
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Σάββατο 24 Ιουνίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:15

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
20€ κάτω διάζωμα
15€ άνω διάζωμα

Θέσεις χωρίς αρίθμηση στο κάθε διάζωμα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΔΙΚΤΥΟ ΔΕΛΦΩΝ
Δίκτυο για τον Πολιτισμό και τον Τουρισμό στη Φωκίδα
ΑΦΜ: 997204923
ΔΟΥ: Aμφισσας
ΕΔΡΑ: Πλατεία Κεχαγιά, 33100, Αμφισσα

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ