Απάνθισμα ιστορικών & κλέφτικων δημοτικών τραγουδιών στη Δυτική Ελλάδα

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΑΠΑΝΘΙΣΜΑ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ & ΚΛΕΦΤΙΚΩΝ
ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ

Παρουσίαση-Καλλιτεχνική εκδήλωση

Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2022
ώρα 7:30μμ

Δημοτικό Θέατρο Πατρών
Είσοδος Ελεύθερη

Η Χορολογική Εταιρεία είναι Πανελλήνιος μη κερδοσκοπικός επιστημονικός σύλλογος καθηγητών Φυσικής Αγωγής με ειδίκευση στον Ελληνικό Παραδοσιακό Χορό και με έδρα την Πάτρα. Στο πλαίσιο των ερευνητικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεών του, την Τετάρτη 9 Μαρτίου 2022, ώρα 7:30μμ. στο Δημοτικό Θέατρο Πατρών με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, παρουσιάζει το πρόσφατο βιβλίο που εξέδωσε με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, με τίτλο "Απάνθισμα Ιστορικών και Κλέφτικων Δημοτικών Τραγουδιών στη Δυτική Ελλάδα". Τη συγγραφή του βιβλίου επιμελήθηκαν τα μέλη της Χορολογικής Εταιρείας, και στόχος είναι να διανεμηθεί δωρεάν τόσο στα σχολεία της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας, ως προσφορά στις σχολικές βιβλιοθήκες, όσο και σε πολιτιστικούς φορείς.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσουν εκπρόσωποι όλων των βαθμίδων της Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Φ.Α.Α. Ε.Κ.Π.Α., Π/θμια & Δ/θμια Εκπαίδευση της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας), και για τη σύντομη παρουσίασή του έχουν προσκληθεί:

  • Δρ. Διονύσιος Γ. Κάρδαρης, καθηγητής Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (Φυσική Αγωγή με έμφαση στους Ελληνικούς Παραδοσιακούς Χορούς).
  • Ιωάννης Δ. Μακρής, Φιλόλογος, Πρόεδρος της Διεθνούς Αδελφότητος Απογόνων των Ελεύθερων Πολιορκημένων της Ι.Π. Μεσολογγίου
  • Δρ. Γρηγόριος Ε. Μικρώνης, μέλος Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Φυσικής Αγωγής Πανεπιστημίου Πατρών/Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο (Διδασκαλία Ελληνικού Παραδοσιακού Χορού), μέλος Δ.Σ. Χορολογικής Εταιρείας.

Θα ακουστούν από παραδοσιακό μουσικό σχήμα επιλεγμένα δημοτικά τραγούδια του βιβλίου και από τους τρεις νομούς της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας:

Ξένια Βέρρα, τραγούδι

Πάνος Κοτρώτσος, κλαρίνο

Γιάννης Οικονόμου, Βιολί

Ελένη Παπαπροκοπίου, λαούτο και τραγούδι

Ανδρέας Νιάρχος, φλογέρα και κρουστά

 

Συντονισμός εκδήλωσης: Αφροδίτη Τσικριτσή, δημοσιογράφος, μέλος Ε.Σ.Η.Ε.Π.Η.Ν.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πλατεία Γεωργίου 17, Πάτρα

ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΤΑΜΕΙΟΥ
2610273613

ΤΕΤΑΡΤΗ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ 2022
Ώρα έναρξης: 19:30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Είσοδος δωρεάν με δελτία εισόδου

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΚΡΑΤΗΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΩΝ:
www.ticketservices.gr

E-TICKET
Τα δελτία εισόδου εκδίδονται ηλεκτρονικά σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο, ώστε οι θεατές να εισέλθουν στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ
ΧΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ
ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ