Enoch Arden

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΣΥΡΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

 

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΥΡΟΥ
7 Ιουνίου 2023
21:00

 
Αlfred Lord Tennyson - Richard Strauss
«Enoch Arden»

Αφηγητής | Πυγμαλίων Δαδακαρίδης
Πιάνο | Θοδωρής Τζοβανάκης
 
Σκηνοθεσία | Λευτέρης Γιοβανίδης
Επιμέλεια σκηνικού χώρου | Μάρω Μιχαλακάκου
Φωτισμοί | Γιώργος Αγιανίδης


Το κορυφαίο έργο «Enoch Arden» [Ενώχ Άρντεν] του Alfred Lord Tennyson [Άλφρεντ Λορντ Τέννυσον] ζωντανεύει για μια βραδιά την Τετάρτη 7 Ιουνίου (9:00 μ.μ.), στο Θέατρο Απόλλων της Σύρου.


Το αφηγηματικό αριστούργημα της αγγλικής λογοτεχνίας «Enoch Arden» είναι μια ιδιόμορφη ιστορία αγάπης. Δημοσιεύτηκε το 1864 και αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλούς μεγάλους δημιουργούς. Ανάμεσα τους και ο Richard Strauss [Ρίχαρντ Στράους] που, το 1897, έγραψε μια μοναδική σύνθεση για αφηγητή και πιάνο, εμπνευσμένη από το μαγικό ποίημα του Tennyson. Μια συγκινητική και ιδιόμορφη ιστορία αγάπης.


Παρακολουθούμε τις περιπέτειες ενός άντρα που υποτάχθηκε στη μοίρα του και θυσιάστηκε για την ευτυχία της γυναίκας που αγάπησε όσο τίποτα άλλο στη ζωή του. Τρία παιδιά σε μια άκρη του δάσους ζουν μαζί, αρχικά ανέμελα, μα καθώς μεγαλώνουν έρχονται αντιμέτωπα με τη σκληρή πραγματικότητα και με τη φθαρτότητα της ανθρώπινης ύπαρξης. Δύο αγόρια ερωτευμένα με το ίδιο κορίτσι, που μετεξελίσσονται σε δύο άντρες ερωτευμένους με την ίδια γυναίκα, μια γυναίκα που πρέπει να διαλέξει. Κι ύστερα ο μόχθος για επιβίωση, η ασθένεια, ο ξενιτεμός. Όμως, όπως πάντα, πίσω από το μαύρο υπάρχει λίγο άσπρο, έτσι κι εδώ, υπάρχει η ανιδιοτελής αγάπη, η αόρατη πρωταγωνίστρια του έργου.


Πλήθος αξιοσημείωτων καλλιτεχνών τόσο στο ρόλο του αφηγητή, όσο και στο ρόλο του πιανίστα έχουν ερμηνεύσει το έργο. Στην παράστασή μας ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης αναλαμβάνει το ρόλο του αφηγητή και ο βιρτουόζος σολίστας Θοδωρής Τζοβανάκης τον συνοδεύει.
 
Η παράσταση έκανε πρεμιέρα τον Σεπτέμβριο του 2022 στον Πειραιά ως μια συμπαραγωγή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά με το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Πλ. Βαρδάκα, Ερμούπολη – Σύρος
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
ώρα: 21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
60'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Κανονικό: 14€ 
Φοιτητικό/Ανέργων: 10€


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας +5% ανά εισιτήριο

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Θεατρικός Κύκλος ΑΜΚΕ
ΑΦΜ: 999593121
ΔΟΥ: Δ Αθηνών
ΕΔΡΑ: Εμμ. Μπενακη 68, Αθήνα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ