ΑΚΡΟΠΟΛ '61
ΚΑΛΛΑΣ - ΒΕΜΠΟ: μια φανταστική συνάντηση

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΘΕΑΤΡΟ ARROYO

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΠΑΡΑΤΑΣΗ - ΕΞΤΡΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ


ΑΚΡΟΠΟΛ '61
ΚΑΛΛΑΣ - ΒΕΜΠΟ: μια φανταστική συνάντηση

ΘΕΑΤΡΟ ARROYO

Σάββατο 25 Μαΐου 2024 | 21:00Μια φανταστική συνάντηση, σε κείμενο του Βασίλη Αναστασίου σκηνοθέτη και συγγραφέα, που επιμελήθηκε τον πρώτο κύκλο της παράστασης (η παράσταση είναι αφιερωμένη στη μνήμη του).

Η μουσική παράσταση, ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία, στο "Half Note Jazz Club'' το 2018, στο κέντρο της Αθήνας και συνέχισε την επιτυχία έως και τον Ιανουάριο του 2019 στο "Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης".

Η Μαρία Κάλλας, η φωνή του κόσμου, "συναντά" τη Σοφία Βέμπο, τη φωνή της Ελλάδας, σε μια βραδιά με διαδηλώσεις για το "Ένα-Ένα Τέσσερα" - "Βία και νοθεία", που διαδραματίζονται στην διασταύρωση των οδών Πατησίων και Στουρνάρη, μπροστά στο Πολυτεχνείο, στην γωνία του ιστορικού ξενοδοχείου ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΛΑΣ. Στο πιάνο / μπαρ του ξενοδοχείου "Ακροπόλ Παλλάς", καταφεύγουν και οι δύο κυρίες, γιατί δεν έχουν πρόσβαση στις οικίες τους λόγω της διαδήλωσης. Η κατοικία της Μ. Κάλλας βρίσκεται επί της οδού Πατησίων και η ίδια μόλις έχει έρθει στην Ελλάδα , για να λάβει την ελληνική υπηκοότητα. Η Σ. Βέμπο κατοικεί στην οδό Στουρνάρη εκείνη τη χρονιά και μόλις έχει σχολάσει απο την απογευματινή της παράσταση. Στο φουαγιέ του ξενοδοχείου παίζει πιάνο ο Κώστας, συνεργάτης της Κας Βέμπο στο θέατρο. Εκεί έχει βρει δεύτερη εργασία, διότι θα γίνει για πρώτη φορά πατέρας και τα έξοδα για την οικογένεια μεγαλώνουν. Σε αυτό το φουαγιέ μπαίνει πρώτα η Βέμπο αναστατωμένη από τα όσα διαδραματίζονται στην γειτονιά της και αφού έκπληκτη συναντά τον συνεργάτη της, πιάνουν την κουβέντα. Στη συνέχεια.. και για να περάσει η ώρα, ξεκινούν μια πρόβα για 2 καινούργια τραγούδια. Ενώ κάνουν την πρόβα τους, φτάνει στο φουαγιέ η Κάλλας πολύ ήσυχα και...

Η Κάτια Πάσχου (σοπράνο) ενσαρκώνει τη Μαρία Κάλλας
Η Αργυρώ Καπαρού (κοντράλτο) ενσαρκώνει την Σοφία Βέμπο.

Στην παράσταση παρακολουθούμε την συνάντηση δύο γυναικών, δύο εμβληματικών μορφών του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου, που αγαπήθηκαν ως Ελληνίδες, ως ερμηνεύτριες και ως προσωπικότητες από το κοινό τους. Εκεί στο φουαγιέ του Ιστορικού Ξενοδοχείου "ΑΚΡΟΠΟΛ ΠΑΛΛΑΣ", θα ξεδιπλώσουν τραγούδια τους που αγαπήθηκαν πολύ, αλλά και πολύ σημαντικές πτυχές της προσωπικής τους ζωής.

Ο συγγραφέας Βασίλης Αναστασίου, φανερώνει με τον δικό του τρόπο, το προφίλ των δύο ερμηνευτριών, με χιούμορ, αλλά και τρυφερότητα. Αυτό που συγκινεί ιδιαίτερα, στη Σοφία Βέμπο και στην Μαρία Κάλλας, πέραν των μοναδικών δεξιοτήτων τους και του ιδιαίτερου ταλέντου και των δύο, είναι στην Βέμπο η γενναιοδωρία της, η τόλμη της, η γενναιότητα της και στην Κάλλας, η πειθαρχία της και η αφοσίωση της. Επίσης, η ευαισθησία τους και η ικανότητα τους να ερμηνεύουν και οι δύο ως ηθοποιοί, προσφέρει σε όλους μας πιστεύω ξεχωριστές συγκινήσεις. Για το κοινό είναι σημαντική, αυτή καθαυτή η συνάντηση τους. Η Βέμπο συμβολίζει τη γενναιότητα, το φιλότιμο και την μπέσα όπως λέει ο λαός, ενώ η Κάλλας, τη δύναμη του Έλληνα, να ξεχωρίζει όπου κι αν είναι στον κόσμο, όταν δουλεύει σκληρά όπως εκείνη.

Κείμενο: Βασίλης Αναστασίου
Σκηνοθετική Επιμέλεια: Άννα Ψαρρά
Ηθοποιός και βοηθός επί 3 έτη του Βασίλη Αναστασίου, για την δημιουργία του Α'κύκλου της παράστασης

Σύγχρονη ερμηνεύτρια στον ρόλο της Σοφίας Βέμπο: Αργυρώ Καπαρού
Λυρική ερμηνεύτρια στον ρόλο της Μαρίας Κάλλας: Κάτια Πάσχου
Πιανίστας στον ρόλο του Κώστα: Μάρκος Κώτσιας

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΘΕΑΤΡΟ ARROYO
Μ. Αλεξάνδρου 128, 10435, Αθήνα
τηλ. 210 3469575
 
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
Σάββατο 25 Μαΐου 2024
 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21:00
 
ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1:30' χωρίς διάλειμμα

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
13€ Προπώληση
15€ Ταμείο
 
ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- Τηλεφωνικά: 210 7234567
- Online: www.ticketservices.gr
- Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARROYO - Σταύρος Λίτινας
ΑΦΜ: 054031694
ΔΟΥ: Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Μ. Αλεξάνδρου 128, 10435, Αθήνα
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ