Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης
«Το τραμ το τελευταίο»

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΜΟΥΣΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ - ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης
«Το τραμ το τελευταίο»

Τρίτη 2 Απριλίου 2024
ώρα έναρξης 17:00 & 20:00

Αίθουσα Διδασκαλίας
της Μουσικής Βιβλιοθήκης "Λίλιαν Βουδούρη"
στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Αφιέρωμα στα Αρχοντορεμπέτικα

Την Τρίτη 2 Απριλίου 2024 & ώρα 20:00 στην Αίθουσα Διδασκαλίας της Μουσικής Βιβλιοθήκης «Λίλιαν Βουδούρη» στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Βασιλίσσης Σοφίας & Κόκκαλη), οι τροβαδούροι Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης σας προσκαλούν σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα αρχοντορεμπέτικα, με τίτλο:

«Το τραμ το τελευταίο»

Οι σύγχρονοι τροβαδούροι αδελφοί Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης γνωστοί μέσα από εμφανίσεις τους σε επίλεκτες πολιτιστικές εκπομπές της ελληνικής τηλεόρασης (Αλάτι της Γης, Στάση ΕΡΤ, Έχει Γούστο) σας προσκαλούν σε ένα θεματικό μουσικό ταξίδι, αφιερωμένο στα αρχοντορεμπέτικα!

Το είδος των αρχοντορεμπέτικων τραγουδιών σηματοδοτεί μια ολόκληρη δεκαετία του ελληνικού τραγουδιού από το 1948 έως το 1958. Το είδος αυτό γεννήθηκε στην αθηναϊκή επιθεώρηση του '48 Άνθρωποι-άνθρωποι με το τραγούδι Το τελευταίο τραμ, που σηματοδότησε την απαρχή ενός νέου είδους ελληνικής μουσικής τα αρχοντορεμπέτικα, που χαρακτηρίζονταν ως λαϊκά τραγούδια με φινέτσα. Ακολούθησε μια σειρά μεταπολεμικών τραγουδιών που γράφτηκαν σε αυτό το είδος, από συνθέτες της ελαφράς μουσικής, οι οποίοι πήραν στοιχεία από το ρεμπέτικο. Η ερμηνεία των τραγουδιών αυτών γινόταν από ευρωπαϊκές ορχήστρες με σολιστικό όργανο το ακορντεόν και με τραγουδιστές, τους υπάρχοντες καλλιτέχνες των κοσμικών κέντρων της εποχής ή ηθοποιούς των επιθεωρήσεων.

Εμβληματικά τραγούδια όπως Ο Μανώλης ο Τραμπαρίφας, Ο μήνας έχει εννιά, Η παλιοπαρέα, Άλα-άνοιξε κι άλλη μπουκάλα, Που θα με πας, Η ταμπακιέρα, Βρε πώς μπατιρίσαμε, Χαράμι, αλλά και τα ερωτικά Ένα βράδυ που 'βρεχε, Το σκαλοπάτι σου, Παλιοζωή-παλιόκοσμε έρχονται να θυμίσουν στους παλαιότερους, αλλά και να γνωρίσουν στους νεότερους το ιδιαίτερο ύφος των αρχοντορεμπέτικων ερμηνευμένο όμως, μέσα από τις αισθαντικές φωνές των σύγχρονων τροβαδούρων, αδελφών Καραβιώτη, που προσεγγίζουν με απόλυτο σεβασμό και αγάπη το ερμηνευτικό ύφος και το ήθος εκείνης της εποχής.

Στην συναυλία, η γλυκιά ερμηνεύτρια Πέρσα Σέργη θα ενώσει τη φωνή της με τους αδελφούς Καραβιώτη και εκείνοι θα συνηχήσουν τις κιθάρες τους με το καλλικέλαδο ακορντεόν του Λευτέρη Γρίβα προσδίδοντας το απαραίτητο μουσικό ηχόχρωμα στο αφιέρωμα.

Τις ενορχηστρώσεις της συναυλίας και την ιστορική έρευνα υπογράφει ο μουσικολόγος και υποψήφιος διδάκτορας του τμήματος μουσικών σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών Σπύρος Καραβιώτης.

Δομή & διάρκεια συναυλίας: Η συναυλία αποτελείται από δύο μέρη συνολικής διάρκειας δύο ωρών με ενδιάμεσο διάλειμμα δέκα λεπτών.

Τιμές:
Γενική είσοδος: 25 €.
Διακεκριμένη θέση: 30 €.

  • Οι θέσεις είναι αριθμημένες & θα λειτουργήσει ταξιθεσία
  • Παρακαλείσθε να προμηθευτείτε εγκαίρως τα εισιτήριά σας λόγω περιορισμένων θέσεων

Τα αδέλφια Σπύρος & Μάκης Καραβιώτης κλείνουν φέτος 31 χρόνια διαρκούς παρουσίας στο ελληνικό τραγούδι υποστηρίζοντας με το καλλιτεχνικό τους ήθος την πεποίθηση «τραγουδάμε για να ενώσουμε τον κόσμο πιστεύοντας στη θεραπευτική δύναμη της καλής μουσικής». Η παρουσία σας θα δώσει ιδιαίτερη χαρά στην μουσική ομάδα των αδελφών Καραβιώτη και των αξιόλογων συνεργατών τους, που προβάλουν με συνέπεια και σεβασμό το αστικό αθηναϊκό τραγούδι, το οποίο αποτελεί ταυτοτικό σύμβολο των Αθηναίων, αλλά της νεότερης ελληνικής παράδοσης.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ
ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
ΤΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τρίτη 2 Απριλίου 2024

ΩΡΕΣ ΕΝΑΡΞΗΣ
17:00 & 20:00 

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ
30€ διακεκριμένη
25€ Α ζώνη

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
2 ώρες με διάλειμμα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr

E-TICKET
Μετά την ηλεκτρονική αγορά των εισιτηρίων σας, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά. Εναλλακτικά μπορείτε να τα έχετε αποθηκευμένα σε κινητή συσκευή για να τα επιδείξετε στην οθόνη κατά την είσοδό σας στον χώρο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ


ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΜΕΛΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΗΧΟΧΡΩΜΑΤΑ
Γ. & Σ. ΚΑΡΑΒΙΩΤΗΣ ΟΕ
ΑΦΜ: 998620025
ΔΟΥ: Δ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: ΑΣΚΛΗΠΙΟΥ 39, ΑΘΗΝΑ

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ