TicketServices.gr

Adspectus | Quo Vadis dance company

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ - ΣΥΡΟΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Adspectus
Quo Vadis dance company

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ερμούπολη, Σύρος

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
έναρξη: 20.00Μετά την πολύ επιτυχημένη παρουσίαση στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά και στο διεθνές φεστιβάλ χορού και παραστατικών τεχνών IDEA στο Αμμάν της Ιορδανίας, η ομάδα χορού Quo Vadis και η παράσταση Adspectus ταξιδεύουν καθόλη τη διάρκεια του 2020 σε 20 δημιουργικές πόλεις της Ελλάδας, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστόπουλου.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας είναι η Σύρος και το φημισμένο Θέατρο Απόλλων στην Ερμούπολη, όπου το Adspectus θα παρουσιαστεί για μία μόνο παράσταση την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020 στις 20:00.

Το Adspectus είναι εμπνευσμένο από τις ιδέες και την αισθητική του εικαστικού Maurits Cornelis Escher, συνήθως γνωστού ως M.C. Escher. Πρόκειται για μια πρωτότυπη δημιουργία που συνδυάζει τον χορό με τα εικαστικά, τα μαθηματικά και την αρχιτεκτονική, μετατρέποντας τον σύγχρονο χορό σε μια παραστατική τέχνη προσιτή σε όλους και όλες. Με τον τρόπο αυτό απευθύνεται σε θεατές όλων των ηλικιών και έχει ενδιαφέρον ακόμα και για άτομα που έρχονται πρώτη φορά σε επαφή με τον σύγχρονο χορό.

Κοιτάζοντας τα έργα του Escher δημιουργείται στον θεατή η εντύπωση ότι είναι εφικτό να συνυπάρχουν το ακατόρθωτο και το ρεαλιστικό ταυτόχρονα. Ιδίως στα χαρακτικά του έργα, ο Escher σπάει όλους τους ανθρώπινους περιορισμούς σε σχέση με τις γνωστές διαστάσεις του χώρου και του χρόνου, της προοπτικής και της αποτύπωσής τους. Δημιουργείται με αυτόν τον τρόπο μια εικόνα παραποίησης-παραμόρφωσης της πραγματικότητας, μεταμόρφωσης του οικείου στο απρόσμενο, που τελικά οδηγεί τον παρατηρητή σε ένα μεθυστικό ταξίδι ψευδαισθήσεων.

Στο Adspectus λευκές φιγούρες εμφανίζονται σε μαύρη σκηνή και ζωντανεύουν τα απρόσωπα πλάσματα του Escher. Κουρδίζονται σε φαινομενικά ατέρμονους μικρόκοσμους που τις οδηγούν αναπόφευκτα σε μετασχηματισμούς και μεταμορφώσεις. Οι βασικές αρχές της μουσικής και της γεωμετρίας, όπως το ρυθμικό μέτρημα 4/4 τετράγωνο και ¾ εξάγωνο, η σπείρα, τα πολύγωνα και η έννοια του άπειρου, ανοίγουν καινούριες δυνατότητες και πρακτικές στον καμβά της σκηνής, τόσο χωροταξικά όσο ρυθμικά και μορφικά.

Το παιχνίδι της προοπτικής και των διαστάσεων ενισχύουν γεωμετρικές εγκαταστάσεις, μέσα στις οποίες αποτυπώνεται σωματικά η "εικαστική" κίνηση που υπάρχει διάχυτη στα έργα του Escher. Ο θεατής καλούμενος να πάρει το ρόλο του ανυποχώρητου παρατηρητή, συμπληρώνει το νοηματικό περιεχόμενο των δράσεων που εξελίσσονται επί σκηνής.

Χορογραφία: Στέλλα Μαυροειδή, Δανάη Πάνου, Ζαφειρία Τσιρακάκη
Χορεύουν: Στέλλα Μαυροειδή, Δανάη Πάνου, Ζαφειρία Τσιρακάκη, Μαρίνα Σασλή
Μουσική: Πέτρος Βουδούρης
Σκηνικά-κοστούμια: sick my duck.lab
Φωτισμός: Γιώργος Σιντόσης
Βοηθός σκηνής: Νίκος Κοσμάς
Επίσημη φωτογράφιση: Νίκος Μαλιάκος
Φωτογραφίες παράστασης:
Γιώργος Ζαρίφης

Υπεύθυνη επικοινωνίας: Γιαλένα Κλειδαρά / yalenakleidara@gmail.com

Adspectus
Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 20:00
Θέατρο Απόλλων (Πλατεία Βαρδάκα, Ερμούπολη)
Διάρκεια παράστασης: 55 λεπτά
Εισιτήρια: 10 ευρώ κανονικό / 8 ευρώ φοιτητικό, ανέργων, ομαδικό (8+άτομα)
Προπώληση: ticketservices.gr και στα ταμεία του θεάτρου (10:00-14:00)
Πληροφορίες: 2281085192

Με την ευγενική υποστήριξη

ΙΔΡΥΜΑ ΙΩΑΝΝΟΥ Φ. ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ


ΔΗΜΟΣ ΣΥΡΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ
Ερμούπολη, Σύρος
τηλ. 2281085192

ΚΥΡΙΑΚΗ 23 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
στις 20:00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
55 '

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10 € κανονικό
8 € φοιτητικό, ανέργων, ομαδικό (8+άτομα)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

TAMEIΟ ΘΕΑΤΡΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝ

TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.gr
- καταστήματα PUBLIC


E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΠΑΡΑΓΩΓΗ
ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ QUO VADIS Α.Μ.Κ.Ε.
ΑΦΜ: 997026665
ΔΟΥ: Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΔΡΑ: Ακομινάτου 8, Αθήνα, 104 37

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω