A Thousand Thoughts

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

A Thousand Thoughts

Ένα ζωντανό ντοκιμαντέρ για το Kronos Quartet,  που παράγεται σε πραγματικό χρόνο στη σκηνή. 

Τρίτη 19 Ιουνίου, 20.30, Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος, ΕΛΣ


A Thousand Thoughts

Το A Thousand Thoughts είναι ένα ντοκιμαντέρ που παράγεται ζωντανά στην Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) από τους κινηματογραφιστές Sam Green και Joe Bini και αφηγείται την ιστορία του εμβληματικού κλασικού κουαρτέτου εγχόρδων Kronos Quartet. Το Kronos Quartet ιδρύθηκε το 1973 και τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες έχει πουλήσει 1,5 εκατομμύρια δίσκους, έχει κερδίσει βραβείο Grammy, καθώς και πολλές άλλες διακρίσεις.

Ο Sam Green με το Kronos Quartet δεν παρουσιάζουν ένα κλασικό μουσικό ντοκιμαντέρ αλλά ένα σύγχρονο ζωντανό κινηματογραφικό αφήγημα, ένα ζωντανό ντοκιμαντέρ (live documentary). Στο A Thousand Thoughts, ο Sam Green ξεδιπλώνει στη σκηνή την ιστορία του κουαρτέτου, παρουσιάζει αρχειακό υλικό και ηχητικά αποσπάσματα, ενώ ταυτόχρονα το Kronos Quartet επενδύει την αφήγηση με ζωντανή μουσική από το πλούσιο ρεπερτόριό του. Κατά διαστήματα, η αφήγηση μπορεί να συνοδεύεται και από συζήτηση ή αποσπάσματα συνεντεύξεων με τους Philip Glass, Steve Reich, Terry Riley και πολλούς άλλους.

Η αξία του Kronos Quartet στην ιστορία της μουσικής είναι ανυπολόγιστη. Δεν είναι μόνο τα εκατοντάδες νέα έργα που έχει συνθέσει και η αγάπη του για τις μουσικές παραδόσεις του κόσμου, είναι και ο τρόπος με τον οποίο εισήγαγε το κουαρτέτο εγχόρδων στην pop κουλτούρα. Εμφανίστηκε, για παράδειγμα, σε επεισόδιο του Sesame Street, έχει παρουσιάσει διασκευές από Jimi Hendrix, έως τη «Μισιρλού», ενώ έχει συνεργαστεί με ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνών, από την avant garde Laurie Anderson, έως τον μινιμαλιστή Philip Glass.

Τώρα, με το A Thousand Thoughts, θα έχουμε τη δυνατότητα να αφουγκραστούμε τη δύναμη της μουσικής του Kronos Quartet μέσα από μια πειραματική κιναισθητική εμπειρία, η οποία παντρεύει τη δύναμη του ήχου με τη μαγεία του σινεμά και την ισχύ της φυσικής παρουσίας στον χώρο.

- Μετά την έναρξη η είσοδος θα είναι δυνατή μόνο σε περίπτωση διαλείμματος.
- Η είσοδος επιτρέπεται σε παιδιά 6 ετών και άνω

Απαραίτητη ηλεκρονική προεγγραφή. Η ηλεκτρονική προεγγραφή θα ξεκινήσει στις 12/06 στις 13.00

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος Εκδήλωσης
Αίθουσα Σταύρος Νιάρχος
της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Κέντρο Πολιτισμού
Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Ημερομηνία εκδήλωσης
Τρίτη 19 Ιουνίου 2018
ώρα: 20.30

είσοδος ελεύθερη
με ηλεκτρονική κράτηση


Σύστημα Κράτησης
Οι κρατήσεις πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά.
Το σύστημα επιλέγει αυτόματα τις καλύτερες διαθέσιμες θέσεις για σας

Εκτύπωση ηλεκτρονικού δελτίου εισόδου

Παρακαλούμε πολύ να κατεβάσετε τα δελτία εισόδου σε μορφή pdf και να τα φέρετε μαζί σας εκτυπωμένα για την καλύτερη εξυπηρέτηση.

Έγκυρο Δελτίο Εισόδου

Η θέση σας εξασφαλίζεται, εφόσον ολοκληρώσετε επιτυχώς την κράτησή σας, λάβετε το ηλεκτρονικό δελτίο εισόδου και το παρουσιάσετε εκτυπωμένο στον χώρο εκδήλωσης τουλάχιστον 45 λεπτά (19:45) πριν την έναρξη της εκδήλωσης.

Ακυρώσεις κρατήσεων
Για να ακυρώσετε την κράτησή σας, παρακαλούμε στείλτε μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο cancel@ticketservices.gr από το email με το οποίο πραγματοποιήσατε την κράτηση.

Έναρξη κρατήσεων
- Η προεγγραφή για το κοινό ξεκινά την Τρίτη 12/6 στις 13.00
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ