8ο Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2023

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Προαύλιο Οικίας Μιχαηλίδου, Ανω Κουφονήσι

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

8ο Φεστιβάλ
Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων 2023

«Συγκλίσεις»

18 Ιουλίου - 3 Αυγούστου 2023

Χώρος διεξαγωγής συναυλιών: 
Οικία Μιχαηλίδου, Άνω Κουφονήσι

Ώρα έναρξης εκδηλώσεων: 20.30

Το Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κουφονησίων επιστρέφει για όγδοη συνεχή χρονιά με ένα πολυποίκιλο πρόγραμμα εκδηλώσεων, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του ιδρυτή του, μαέστρου και πιανίστα, Κορνήλιου Μιχαηλίδη, διατηρώντας την υψηλή καλλιτεχνική ποιότητα για την οποία διακρίνεται όλα αυτά τα χρόνια.

Σε μία εποχή που στιγματίζεται από αβεβαιότητα και ραγδαίες αλλαγές που προκύπτουν μέσα από τις αλλεπάλληλες διεθνείς αναταραχές, τις εντεινόμενες φυσικές καταστροφές, τις οικονομικές και ανθρωπιστικές κρίσεις, αλλά και την εκθετική εξέλιξη της τεχνητής νοημοσύνης, το Φεστιβάλ αποσκοπεί μέσω της θεματικής του, να επαναφέρει την πολιτιστική δημιουργία και τις αξίες της στο επίκεντρο, γεφυρώνοντας κενά και συγκλίνοντας στον κοινό τόπο της μουσικής που υπερβαίνει γλωσσικά, φυλετικά και χρονικά όρια.

Η 8η διοργάνωση του Φεστιβάλ φιλοξενεί πέντε μοναδικές συναυλίες με δεκαεπτά σπουδαίους καλλιτέχνες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ άλλων οι Liya Petrova (βιολί), David Lively (πιάνο), Jess Gillam (σαξόφωνο), Avi Avital (μαντολίνο), Σίμος Παπάνας (βιολί), Αντώνης Σουσάμογλου (βιολί), Νεφέλη Μούσουρα (πιάνο), Τίμος Πέτριν (βιολοντσέλο), Τάσος Πάππας (πιάνο), Χρίστος Παπαγεωργίου (πιάνο), κι άλλες εξέχουσες καλλιτεχνικές προσωπικότητες, διακεκριμένες για τη μουσικότητά τους.

Ο φετινός προγραμματισμός επιδιώκει, μέσω της διευρυμένης καλλιτεχνικής του ομπρέλας, να αγκαλιάσει ακόμα περισσότερους κόσμους, φλερτάροντας με την τζαζ, την ροκ κι άλλα είδη μουσικής, επεκτείνοντας το ρεπερτόριο από την εποχή του μπαρόκ μέχρι σήμερα και εντάσσοντας ασυνήθιστα μουσικά σύνολα, στο αρμονικό και φιλόξενο περιβάλλον των Κουφονησίων.

Το φεστιβάλ είναι στην ευχάριστη θέση να τελεί και φέτος, για 4η συνεχή χρονιά, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, ενώ παράλληλα απολαμβάνει συνεχώς μεγαλύτερης υποστήριξης, τόσο από κοινωφελή ιδρύματα και μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς, όπως το Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου και η ΑΜΚΕ Πολιτιστικού και Κοινωφελούς Έργου ΑΙΓΕΑΣ, όσο και από επιχειρήσεις και ιδιώτες σε Πανελλαδικό επίπεδο.

Πιστό στον μουσικοπαιδωγικό του χαρακτήρα, το Φεστιβάλ συνεχίζει το πρόγραμμα μουσικής εκπαίδευσης στο νησί, μετά από μία χρονιά συνεχόμενης δραστηριότητας στον τομέα της μουσικής εκπαίδευσης των παιδιών του νησιού, μέσω του πιλοτικού προγράμματος εκμάθησης μουσικών οργάνων που διοργάνωσε κατά την διάρκεια του σχολικού έτους, με την ευγενική υποστήριξη των ιδρυμάτων Qualco και Virginia Wellington Cabot. Έτσι τα παιδιά απέκτησαν φέτος για πρώτη φορά πρόσβαση σε δια ζώσης και εξ' αποστάσεως διδασκαλία μουσικού οργάνου με υποτροφία, ενώ τους παρήχθησαν δωρεάν μουσικά όργανα και εξοπλισμός, θέτοντας έτσι τις απαραίτητες βάσεις για μια συστηματική μουσική εκπαίδευση.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων


ΤΡΙΤΗ 18 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

"A path into Romanticism"

Έχοντας επαινεθεί από το διεθνή τύπο για την αβίαστη δεξιοτεχνία της και το μελωδικό της ύφος, η νικήτρια του α' βραβείου στο Διεθνή Διαγωνισμού Βιολιού Carls Nielsen της Δανίας (2016), Βουλγάρα βιολονίστα Liya Petrova συμπράττει επί σκηνής με το Γαλλοαμερικανό πιανίστα David Lively, έναν σπουδαίο καλλιτέχνη βαθιά συνυφασμένο με την καλλιτεχνική κληρονομιά της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών.

Βιολί: Liya Petrova | Πιάνο: David Lively


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

“The Versatile Saxophone” 

Μία μοναδική συναυλία με την πολυβραβευμένη Βρετανή σαξοφωνίστα, ραδιοφωνική παραγωγό του BBC και τηλεοπτική παρουσιάστρια Jess Gillam, που υπόσχεται με το μεταδοτικό ενθουσιασμό της και το πάθος της για την κλασική και μη μουσική να κατακλύσει με ενθουσιασμό το κοινό, όπως κάνει με κάθε της εμφάνιση.

Σαξόφωνο: Jess Gillam | Πιάνο: Leif Kaner-Lidström | Κοντραμπάσο: Sam Becker


ΤΡΙΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

4 Centuries of Mandolin

Ο πρώτος υποψήφιος για Grammy μαντολινίστας, ο Ισραηλινός σούπερ σταρ Avi Avital συμπράττει στη σκηνή του Φεστιβάλ με ένα κουαρτέτο εγχόρδων αποτελούμενο από κορυφαίους δεξιοτέχνες μουσικούς της εγχώριας κλασικής σκηνής σε ένα συναρπαστικό πρόγραμμα!

Μαντολίνο: Avi Avital | Βιολί Ι: Σίμος Παπάνας | Βιολί ΙΙ: Αντώνης Σουσάμογλου | Βιόλα: David Bogorad | Βιολοντσέλο: Δήμος Γκουνταρούλης


ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΙΟΥΛΙΟΥ 2023

“Expressions of Love”

Τρεις καταξιωμένοι μουσικοί της νέας γενιάς, ο Αλέξανδρος Γαβριηλίδης-Πέτριν στο βιολί, ο Τιμόθεος Γαβριηλίδης- Πέτριν στο βιολοντσέλο και η Νεφέλη Μούσουρα στο πιάνο σε μια βραδιά αφιερωμένη στο Γερμανικό Ρομαντισμό.

Βιολί: Αλέξανδρος Γαβριηλίδης-Πέτριν | Βιολοντσέλο: Τιμόθεος Γαβριηλίδης-Πέτριν | Πιάνο: Νεφέλη Μούσουρα


ΠΕΜΠΤΗ 3 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2023

“Blue(s) Moon”

Δύο ξεχωριστές πιανιστικές προσωπικότητες σε ένα crossover πρόγραμμα που συνδυάζει διάφορα είδη μουσικής και συνδυάζει το έντεχνο κλασικό ύφος με τον αυτοσχεδιασμό και δημοφιλή μουσικά είδη όπως τζαζ, μιούζικαλ και όχι μόνο.

Πιάνο: Αναστάσιος Πάππας, Χρίστος Παπαγεωργίου | Κοντραμπάσο: Βιλέν Καραπετιάν | Τύμπανα: Πάνος Θωίδης

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ
Προαύλιο Οικίας Μιχαηλίδου
Άνω Κουφονήσι

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20:30

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
"A path into Romanticism"
Τρίτη 18/07/23, 20:30
εισιτήρια >

"The Versatile Saxophone"
Παρασκευή 21/07/23, 20:30
εισιτήρια >

"4 Centuries of Mandolin"
Τρίτη 25/07/23, 20:30
εισιτήρια >

"Expressions of Love"
Σάββατο 29/07/23, 20:30
εισιτήρια >

"Blue(s) Moon"
Πέμπτη 03/08/23, 20:30
εισιτήρια >

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
15€ (γενική είσοδος)
8€ (φοιτητικό / κάτω των 18*)
* δωρεάν για παιδιά κάτω των 12 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES

- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα
- τηλεφωνικά: 2107234567
- online: www.ticketservices.gr

και στον χώρο του φεστιβάλ πριν την έναρξη των εκδηλώσεων

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 5%

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, τα κατεβάζετε σε μορφή PDF και τα εκτυπώνετε, ή τα αποθηκεύετε σε κινητό τηλέφωνο, ώστε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης απευθείας με αυτά.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ARTE ATENE - Κ.ΤΟΥΡΚΑΚΗΣ
ΑΦΜ: 036965540
ΔΟΥ: ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ
ΕΔΡΑ: Φ.ΚΟΡΥΤΣΑΣ 17, ΥΜΗΤΤΟΣ

Σχετικά link:
www.koufonisiaclassical.com

https://www.facebook.com/koufclassical
@koufonisiaclassical

Παραγωγή:
INTRARTI

Υπό την αιγίδα και με την επιχορήγηση:
Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού

Με την επιχορήγηση:
Πρεσβεία της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα
 
Με την ευγενική υποστήριξη: 
Ίδρυμα Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου
Qualco Foundation
Virginia Wellington Cabot Foundation
 
Εις μνήμην Γεωργίου Α. Ποταμιάνου

Με την αρωγή:
Δημοτική Κοινότητα Κουφονησίων

Χορηγοί:
WinMedica
Φοίνικας Κουφονήσια
DevelopGreece,
Υποστηρικτές:
 
GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ