3 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Πινακοθήκη Κυκλάδων - Ερμούπολη, Σύρος

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

3 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ
ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΡΟ

Σάββατο 14 και Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023
Πινακοθήκη Κυκλάδων
διοργάνωση: Καβίλια- έκφραση δράση

πρόγραμμα παραστάσεων


Σάββατο 14/1: 19:00

«ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΕΤΡΑ» / "YELLOW STONE"
από την ομάδα: Φωτεινοί Ποδηλάτες

ηλικίες: 7- 14 ετών
(τα παιδιά ποδηλατούν στην ειδικά σχεδιασμένη και κατασκευασμένη ποδηλατο-γεννήτρια σε πραγματικό χρόνο για να φωτίσουν όλο το δρώμενο)


Η «ΚΙΤΡΙΝΗ ΠΕΤΡΑ» είναι ένα συμμετοχικό, βιωματικό, εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό δρώμενο. Σκοπό έχει να ενδυναμώσει, αφυπνίσει και δραστηριοποιήσει τα παιδιά ως προς το φαινόμενο της κλιματικής αλλαγής και την εξοικονόμηση ενέργειας. Το κείμενο είναι εμπνευσμένο από πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στο εθνικό πάρκο Yellow stone των ΗΠΑ στις αρχές του 20ου αιώνα. Από το 1872 έως το 1926 υλοποιήθηκε η βίαιη απομάκρυνση του λύκου από τον βιότοπο Yellowstone. Αυτό επέφερε, σε βάθος χρόνου, τεράστιες αλλαγές στο οικοσύστημα (π.χ. παρακμάζουσα βιοποικιλότητα, ερημοποίηση, υποβάθμιση του φυσικού τοπίου). Το 1995 οι λύκοι επανεισάχθηκαν καιαυτό είχε ως αποτέλεσμα την επαναφορά του βιότοπου στην αρχική του κατάσταση - άλλαξε έως και η ροή των υδάτων.

Διάρκεια: 60'

Συντελεστές: κείμενο: Σπύρος Τσίκνας, μουσική: Στέλιος Γιαννουλάκης (Schema Musicalis) φιγούρες θεάτρου σκιών: Γιάννης Ανδρειωμένος.


Κυριακή πρωί 15/1: 11:00 & 12:30
(δύο παραστάσεις)

«Η Φούλα η Χιονονιφούλα αποφασίζει να ταξιδέψει»
από την ομάδα: 2 Λαλούν

ηλικίες: 2- 9 ετών

 * καθώς η παράσταση είναι συμμετοχική/ διαδραστική σε όλη τη διάρκειά της, απευθύνεται σε max. 40 παιδιά (οι γονείς- συνοδοί παρακολουθούν τη δράση χωρίς να συμμετέχουν ενεργά)

Η Φούλα είναι μια ντροπαλή χιονονιφάδα, που αποφασίζει να ξεπεράσει τους φόβους της και να ταξιδέψει στον κόσμο. Μέσα από τις περιπέτειές της, γνωρίζει νέους πολιτισμούς, ανθρώπους διαφορετικούς και μέρη άγνωστα. To ταξίδι της Φούλας, ο κύκλος δηλαδή του νερού, είναι μία αλληγορία για τον κύκλο της ίδιας της ζωής.
Ένα παραμύθι γίνεται αφορμή για μια... αλλιώτικη γιορτή. Ένας μουσικός, ένας αφηγητής και ένα μαγικό ραβδί είναι ό,τι χρειαζόμαστε για να ξεκινήσει το ταξίδι μας πλάι στη χιονονιφάδα!
Η παράσταση είναι διαδραστική και τα ίδια τα παιδιά είναι οι πρωταγωνιστές της! Η διαδικασία έχει καλλιτεχνικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Διάρκεια: 60'

Συντελεστές: Κάτια Ανδριανάκου: μουσικοπαιδαγωγός, μουσικός (ακορντεόν, ιδιόφωνα, τραγούδι), Χρήστος Ροζάκης: μουσικός (μπουζούκι, καβάλ, ιδιόφωνα, τραγούδι)


Κυριακή απόγευμα 15/1: 17:00

"ΘΗΣΕΑΣ, Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ"
από την ομάδα ParaMana Puppet Theatre
Σύγχρονο Πειραματικό θέατρο σκιάς & αντικειμένων

ηλικίες: 6+

Η παράσταση «ΘΗΣΕΑΣ, O ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» αναδεικνύει τον αγαπημένο ήρωα της ελληνικής μυθολογίας. Θίγει διαχρονικές θεματικές γύρω από την δικαιοσύνη, τους νόμους, την αθανασία, την τόλμη, το θάρρος και την αυτοθυσία.
Από την αναχώρησή του από τη γενέθλια πόλη του μέχρι και το ταξίδι του στη μινωική Κρήτη, οι περιπέτειες του ήρωα δίνουν το υπόβαθρο για μια εναλλακτική και ατμοσφαιρική απόδοση. Μετά το τέλος της παράστασης καταγράφουμε το οδοιπορικό του και μεταφερόμαστε στην Αθήνα εκείνης της εποχής. Αναφερόμαστε στους άγραφους νόμους των αρχαίων Ελλήνων αλλά και στους γραπτούς νόμους του σύγχρονου πολιτισμού. Πως εφαρμοζόταν το δίκαιο τότε και πώς σήμερα? Προσπαθούμε να διακρίνουμε τις νοητές γραμμές μεταξύ μυθολογίας και ιστορίας. Λιοντάρια, άγρια θηρία, τρομακτικοί ληστές με υπερφυσικές δυνάμεις, αλλά και αμπέλια, ελαιώνες και ποτάμια που διέσχιζαν την τότε Αθήνα, μας ταξιδεύουν σε μιαν άλλη, μιαν αδιανόητη για τα σημερινά δεδομένα Αθήνα. Ακόμα και σήμερα τα ονόματα κεντρικών αρτηριών όπως η Ιερά οδός, παραμένουν ίδια συνδέοντας με έναν παράδοξο τρόπο το παρελθόν με το παρόν. Οι αρχαίοι ναοί και τα αρχιτεκτονικά θαύματα εκείνης της εποχής είναι κάποια από τα κληροδοτήματα που μας άφησαν οι πρόγονοι μας. Τι αφήνουμε εμείς σήμερα στους απογόνους μας?


Διάρκεια παράστασης: 40 λεπτά
+ 15 λεπτά στο τέλος για την επίδειξη των τεχνοτροπιών και συζήτηση των θεματικών της παράστασης

Συντελεστές:
Σύλληψη-Σκηνοθεσία: Αναστασία Παράβα, Στάθης Τσεμπερλίδης, Εμψύχωση φιγούρας- Ζωντανή Αφήγηση: Αναστασία Παράβα, Σύνθεση Πρότυπης Μουσικής, Σχεδιασμός Ήχου: Γιώργος Κατσάνος, Κατασκευές-Φιγούρες, Σχέδια: Στάθης Τσεμπερλίδης, Κείμενο: Αλέξανδρος Μιστριώτης, Mastering: Δημήτρης Δημητριάδης - Zero Gravity Studios, Χάρτης: Χαράλαμπος Ανδρεανίδης, Φωτογραφίες: Βαγγέλης Παράβας, Σχεδιασμός έντυπου υλικού: Kaascat, Video: Στάθης Χρυσίδης, desfilms, Παραγωγή: ParaMana Puppet Theatre

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Πινακοθήκη Κυκλάδων
Επ. Παπαδάμ, περιοχή Νησάκι,
Λιμάνι Ερμούπολης, Σύρος
(χάρτης)

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
▶ «Κίτρινη Πέτρα»
Σάββατο 14/1
ώρα: 19:00

▶ «Η Φούλα η Χιονονιφούλα αποφασίζει να ταξιδέψει»
Κυριακή πρωί 15/1
ώρες: 11:00 & 12:30

▶ «Θησέας ο Βασιλιάς της Αθήνας»
Κυριακή απόγευμα 15/1
ώρα: 17:00

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ
8€ γενική είσοδος
χωρις αρίθμηση θέσης

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567
- εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Αθήνα

Οι τηλεφωνικές και οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 5% επί της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
Καβίλια ΚοινΣΕπ
ΑΦΜ: 997193338
ΔΟΥ: Σύρου
ΕΔΡΑ: Αθανασίου Διάκου 25, Ερμούπολη 84100

ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ