16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ - ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΙΘΟΥΣΑ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ
Ερασιτεχνικού Θεάτρου


Από 13 Ιουνίου 2023

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | McF
(Πειραιώς 206, Ταύρος)

Ώρα έναρξης παραστάσεων : 8.30 μ. μ.
Είσοδος Ελεύθερη

 

 

Το δράμα γεννήθηκε στην Ελλάδα μέσα από το λατρευτικό τραγούδι για τον Διόνυσο, το θεό της μεταμορφωτικής δύναμης του παιχνιδιού και της έκστασης, της κατάστασης εκείνης όπου ο άνθρωπος βγαίνει από τον εαυτό του για να επικοινωνήσει με το υπερβατικό. Ομάδες ανθρώπων τραγουδούν για το θείο και ξαφνικά ένας, απομακρύνεται από το σύνολο, στέκεται απέναντι από την ομάδα κι αρχίζει να συνδιαλέγεται μαζί της. Και κάπως έτσι γεννιέται ο θεατρικός διάλογος και το θέατρο γίνεται η κατεξοχήν τέχνη που επίκεντρό της είναι η κατανόηση της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Η συζήτηση γύρω από την ανθρώπινη δράση και τις συνέπειές της.

Εξακολουθούμε να την χρειαζόμαστε αυτήν τη συζήτηση;

Σε μια εποχή που οι συνέπειες της ανθρώπινης δράσης γίνονται όλο και πιο εφιαλτικές- από την κλιματική αλλαγή και την πανδημία, μέχρι τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις επικεφαλίδες βίας στις ηλεκτρονικές σελίδες του διαδικτύου- πώς γίνεται η απάντηση να είναι διαφορετική από ένα σαφέστατο ναι; Σίγουρα το θέατρο δεν θα αλλάξει τον κόσμο, δεν είναι αυτός ο ρόλος του άλλωστε. Ο ρόλος του είναι να στήνει έναν καθρέφτη απέναντί μας, έτσι ώστε να παρατηρούμε καλύτερα τον εαυτό μας, να βλέπουμε τα λάθη μας και να συνειδητοποιούμε πως οι άνθρωποι σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, στη βάση μας , στην ουσία μας, είμαστε ίδιοι κι έχουμε ανάγκη ο ένας τον άλλο για να επιβιώσουμε.

Για 16η συνεχόμενη χρονιά, οι εθελοντές των δημοτικών ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, συναντήθηκαν στις ομάδες τους, συζήτησαν, προβληματίστηκαν, ονειρεύτηκαν, δημιούργησαν και καταθέτουν τη δική τους απάντηση για την αξία της τέχνης στη ζωή μας.

Με την ευχή να συμμερίζεστε την αγάπη μας για το θέατρο, σας καλωσορίζουμε και φέτος στην παρέα μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Το καλοκαίρι του 2023 το θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου «Εν Δράσει», θα συμμετάσχει (όπως κάθε χρόνο), στο 16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου μετα  έργα του Γιάννη Καλατζόπουλου «Το Ζαφείρι του Κασμίρ», και του Ανδρέα Φλουράκη  «Μία χώρα, δύο αιώνες μετά».

Ανδρέας Φλουράκης

«Μία χώρα, Δύο αιώνες μετά»

Λίγα λόγια για το έργο

Ποιος σχεδίασε την Ελληνική σημαία; Γιατί κρυβόταν ο Κάλβος; Ποιοι είναι οι ήρωες του 1821 και ποιοι του 2021; Γιατί δεν ζωγράφισε τη «Σφαγή της Χίου» Έλληνας ζωγράφος; Τι έκαναν οι Έλληνες για να μην πάρουν τα παιδιά τους στο παιδομάζωμα; Εκτός από την Μπουμπουλίνα και τη Μαντώ, υπήρχαν άλλες επαναστάτριες; Τι γλώσσες μιλούσαν οι Έλληνες τότε και τι τώρα; Τι έχει γίνει τα τελευταία διακόσια χρόνια σε αυτή τη χώρα;

To «Μία Χώρα Δύο Αιώνες Μετά» διαπραγματεύεται με χιούμορ το πώς οι σημερινοί Έλληνες διαχειρίζονται τη νεότερη ιστορία τους, αλλά και για το πώς τη δημιουργούν. Προσπαθεί να καταλάβει τι έχει παγιωθεί για να διαμορφώσει τις συνειδήσεις του μέλλοντος. Εδώ η αφορμή μοιάζει να μετατίθεται από την κρίση της δεύτερης δεκαετίας του 21ου αιώνα στη γιορτή των 200 ετών από τον αγώνα της ανεξαρτησίας.

Είναι ένα έργο σύγχρονο που γράφτηκε μέσα στην διάρκεια της οικονομικής κρίσης, και απηχεί προβληματισμούς σχετικούς με την τρέχουσα κοινωνικο – οικονομικο- πολιτική κατάσταση. Σκοπός του έργου δεν είναι να σχολιάσει πώς φτάσαμε μέχρι εδώ, ούτε πώς θα βγούμε. Είναι όμως το περιβάλλον με το οποίο γίνονται κατανοητά όλα τα ζητήματα νεοελληνικής ιδεολογίας και νοοτροπίας.

Γιάννης Καλατζόπουλος

«Το ζαφείρι του Κασμίρ»

Λίγα λόγια για το έργο

Είναι ένα έργο σύγχρονο, φρέσκο και νεανικό. Γραμμένο το 2019, έχει παρουσιαστεί μία μόνο φορά την ίδια χρονιά στο θέατρο Olvio σε σκηνοθεσία του ίδιου (Καλατζόπουλος).

Στο έργο αυτό ο συγγραφέας αναζητά τη χαμένη αλήθεια, τη χαμένη κληρονομιά, πολιτιστική, κοινωνική, ιστορική, ανθρωπιστική ανάμεσα στα αναρίθμητα SMS, like και share του σύγχρονου τρόπου ζωής, πάντα με οδηγό το χιούμορ και την έκπληξη.

Ο Κωνσταντίνος αγαπάει τη Ζωή και περνάει υπέροχα μαζί της. Αλλά και η Ζωή είναι πολύ ευτυχισμένη με τον Κωνσταντίνο και όλα θα ήταν μια χαρά, αν δεν υπήρχε το Ζαφείρι του Κασμίρ.

Ο Πέτρος είναι ο καλύτερος φίλος του Κωνσταντίνου και της Ζωής, οι οποίοι είναι επίσης πολύ δεμένοι μαζί του. Οι τρεις φίλοι χαίρονται το σήμερα, ζουν την κάθε τους στιγμή με χιούμορ και ανεμελιά και τίποτα δεν θα σκίαζε τις σχέσεις τους, αν δεν υπήρχε το Ζαφείρι του Κασμίρ.

Ο Αλέξανδρος είναι τρελά ερωτευμένος με τον Πέτρο, που κι αυτός δεν κάνει βήμα χωρίς τον Αλέξανδρο, θα αποτελούσαν δηλαδή το ιδανικό ομόφυλο ζευγάρι, αν δεν υπήρχε το Ζαφείρι του Κασμίρ.

Ο Κώστας, ο παππούς του Κωνσταντίνου, αγαπάει όλο τον κόσμο κι ας μην είναι όπως ακριβώς τον ονειρεύτηκε. Βλέπετε, ο παππούς του Κωνσταντίνου είναι ο μόνος που ΞΕΡΕΙ τι είναι το Ζαφείρι του Κασμίρ…

16ο Διαδημοτικό Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Δήμων Αττικής

 Δημοτική Ενότητα Ταύρου

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης | McF, (Πειραιώς 206, Ταύρος)

Ώρα έναρξης παραστάσεων : 8.30 μ. μ. – Είσοδος Ελεύθερη

(Κρατήσεις θέσεων στο mcf.gr και στα ταμεία του Ιδρύματος)

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
13/6/23 – Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη, (Μ. Ρέππας – Θ. Παπαθανασίου),
«Τα μωρά τα φέρνει ο Πελαργός»
14/6/23 – Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Νίκαιας Ρέντη, (Γ. Τσίρος)
«Τα μάτια τέσσερα»
15/6/23 – Θεατρική ομάδα Δήμου Διονύσου
«Happy Birthday»
17/6/23 – Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, (Γ. Καλατζόπουλος),
«Το ζαφείρι του Κασμίρ»
18/6/23 – Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, (Γ. Καλατζόπουλος),
«Το ζαφείρι του Κασμίρ»
21/6/23 – Oμάδα θεάτρου Δήμου Αγ. Παρασκευής,  (Ε. Ακρίτα),
«Η δίαιτα του αστροναύτη»
22/6/23 – Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Αγίου Δημητρίου, (Μπ. Μπρέχτ)
«Η Όπερα της πεντάρας»
23/6/23 – Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, (Α. Φλουράκης),
«Μία χώρα, δύο αιώνες μετά»
 24/6/23 – Θεατρικό εργαστήρι Δήμου Μοσχάτου Ταύρου, (Α. Φλουράκης),
«Μία χώρα, δύο αιώνες μετά»

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
Πειραιώς 206, Ταύρος, Αθήνα
τηλ. 2103418550 - info@mcf.gr
(χάρτης)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
13 -24 Ιουνίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
20.30

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Είσοδος ελεύθερη με δελτία εισόδου

ΠΡΟΚΡΑΤΗΣΗ ΘΕΣΗΣ

ΤΑΜΕΙΑ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ Μ.ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗ
- τηλ. 2103418550

TICKET SERVICES
εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39, Στοά Πεσμαζόγλου
τηλεφωνικά: 2107234567
online: www.ticketservices.g
 
ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ
 
ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ
ΝΠΙΔ
ΑΦΜ: 999466605
ΔΟΥ: Α' ΑΘΗΝΩΝ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ