ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΩΔΕΙΟΝ ΑΘΗΝΩΝ

Μουσικός και Δραματικός Σύλλογος

(έτος ιδρύσεως 1871)

Πρόγραμμα εκδηλώσεων

Πρόγραμμα εκδηλώσεων - Φεβρουάριος 2014

Με δυναμισμό, αισιοδοξία, και υπό το ζεστό φως των Αλκυονίδων, ανακοινώνει το Ωδείο Αθηνών το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τον μήνα Φεβρουάριο.

Πολυσυλλεκτικό και εξαιρετικά ενδιαφέρον, το πρόγραμμα αντανακλά το κοινό όραμα που μοιράζονται για το Ωδείο, ο Πρόεδρος, Νίκος Τσούχλος, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Νίκος Αθηναίος, και οι διδάσκοντες καθηγητές, όλοι τους διακεκριμένοι Έλληνες καλλιτέχνες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Οργανισμός, που στεγάζεται στο μοναδικής αισθητικής κτίριο του Ιωάννη Δεσποτόπουλου, και παραμένει ένα από τα πιο αντιπροσωπευτικά δείγματα του αθηναϊκού μοντερνισμού, θα εγκαινιάσει σύντομα σημαντικές συνεργασίες με εκπαιδευτικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, νέες σειρές συναυλιών και διαλέξεων, νέα εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και υποτροφίες («Μικροί Μουσικοί»), εκπαιδευτικά προγράμματα για άτομα με ειδικές ανάγκες και δεξιότητες, αλλά και συνεργασίες με μουσικά σύνολα, όπως την ορχήστρα «Academica Αθηνών», υπό τη διεύθυνση του Αρχιμουσικού Νίκου Αθηναίου.

Το Ωδείο Αθηνών, ένας πολυχώρος τεχνών, ακοίμητος φάρος πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας από το 1871, επαναπροσδιορίζεται, ανανεώνεται και μας καλεί να συστηθούμε ξανά...


Τον μήνα Φεβρουάριο, ο Κύκλος Συναυλιών του Ωδείου Αθηνών ξεκινά με ένα ρεσιτάλ  σαξοφώνου του Θανάση Ζέρβα (1 Φεβ.), ενώ αργότερα φιλοξενεί μία ακόμη συναυλία μουσικής δωματίου με έργα Mozart και Beethoven (24 Φεβ.) με το σύνολο ξύλινων πνευστών «Ventus Ensemble» και τον πιανίστα Δημήτρη Μαρίνο.

Επίσης, συνεχίζεται η σημαντικότατη συνεργασία του Ωδείου με την Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών, για τη σειρά συναυλιών «Με φωνές εξαίσιες...», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βαγγέλη Χατζησίμου (8 Φεβ.), ο Κύκλος Σεμιναρίων «Η φωνή στον 20ο και 21ο αιώνα», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αγγελικής Καθαρίου (13 & 14 Φεβ.) και ο Κύκλος Σεμιναρίων «Μπαρόκ», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Ιάσωνα Ιωάννου (20 & 21 Φεβ.) καθώς και η σημαντικότατη συνεργασία με τον Σύλλογο European Piano Teachers Association (E.P.T.A.) με μια διάλεξη με θέμα την ωφέλεια της μουσικής παιδείας στην Ελλάδα (15 Φεβρ.) και ένα σεμινάριο πιάνου με τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα και παιδαγωγό Vladimir Viardo (28 Φεβρ. και 1 Μαρτ.).

Στις 5 Φεβρουαρίου οργανώνεται παρουσίαση δίσκου και βιβλίου από την υψίφωνο Λένια Ζαφειροπούλου και τον πιανίστα Θοδωρή Τζοβανάκη, ενώ, ο Κύκλος διαλέξεων με θέματα μουσικής ανάλυσης φιλοξενεί στις 17 Φεβρουαρίου τον συνθέτη Φίλιππο Τσαλαχούρη.

Τις εκδηλώσεις του μηνός θα κλείσει η Ορχήστρα «Academica Αθηνών», ερμηνεύοντας έργα J. Chr. Bach, C. Ph. E. Bach και J. Haydn, με σολίστ, τον φλαουτίστα Παναγιώτη Δράκο, υπό την μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου.


Το πρόγραμμα αναλυτικά


Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.
Κύκλος Συναυλιών Ωδείου Αθηνών
Ρεσιτάλ Σαξοφώνου του Θανάση Ζέρβα
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Ανεργοι: 5 ευρώ

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 8 μ.μ.
Παρουσίαση δίσκου και βιβλίου των:
Λένια Ζαφειροπούλου (υψίφωνος)
Θοδωρή Τζοβανάκη (πιάνο)
Είσοδος Ελεύθερη

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 6 μ.μ.
«Με φωνές εξαίσιες...»
Σειρά Συναυλιών της Ένωσης Λυρικών Πρωταγωνιστών
σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Ανεργοι: 5 ευρώ
Online αγορά
Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 7.30 μ.μ.
Η τάξη Μονωδίας της Χαράς Σαβίνο παρουσιάζει:
«Βραδιά Κλασσικής Οπερέτας»
Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 13 & Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014
ώρες 2 μ.μ. – 5 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Κύκλος Σεμιναρίων στο Ωδείο Αθηνών
«Η φωνή στον 20ο και 21ο αιώνα»
Θέμα: Luciano Berio: « ...give a few words...to sing a truth... »
Συνολική καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Καθαρίου
Ενεργοί Συμμετέχοντες: 80 ευρώ (50% έκπτωση για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Ακροατές: 20 ευρώ (Δωρεάν για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Τα δίδακτρα αφορούν συνολικά και τις 2 μέρες
 
Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 5 μ.μ.
European Piano Teachers Association (E.P.T.A.) – Hellas:
Ομιλία της Ψυχολόγου, Ακουστικοψυχοφωνολόγου, διευθύντριας του κέντρου TOMATIS, Τ. Ευαγγελοπούλου με θέμα:
"Η ωφέλεια της μουσικής παιδείας στη ζωή και στη μάθηση".
http://www.tomatiscenter.gr
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.
Μουσική Ανάλυση
Σειρά Διαλέξεων στο Ωδείο Αθηνών
Θέμα: «Τα Μαγιοβότανα» του Μανώλη Καλομοίρη
Ομιλητής: Φίλιππος Τσαλαχούρης
Γενική Είσοδος: 5 ευρώ, Φοιτητές / Ανεργοι: είσοδος ελεύθερη
Online αγορά
Πέμπτη 20 & Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014
ώρες 2 μ.μ. – 5 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.
Κύκλος Σεμιναρίων στο Ωδείο Αθηνών
«Μπαρόκ»
Θέμα: Το βιολοντσέλο στο Μπαρόκ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Ιάσων Ιωάννου
Ενεργοί Συμμετέχοντες: 80 ευρώ (50% έκπτωση για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Ακροατές: 20 ευρώ (Δωρεάν για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Τα δίδακτρα αφορούν συνολικά και τις 2 μέρες
 
Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.
Κύκλος Συναυλιών Ωδείου Αθηνών
«Ventus Ensemble»
To τμήμα ξύλινων πνευστών του συνόλου μαζί με τον πιανίστα Δημήτριο Μαρίνο παρουσιάζει έργα των W. A. Mozart και L.v. Beethoven.
Σπύρος Τζέκος (κλαρινέτο), Κώστας Γιοβάνης (όμποε), Δημήτρης Ντακοβάνος (φαγκότο), Γιάννης Γούναρης (κόρνο) Ι Δημήτριος Μαρίνος (πιάνο)
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Ανεργοι: 5 ευρώ
Online αγορά 
Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.
Ορχήστρα «Academica Αθηνών»
Συναυλία με έργα J. Chr. Bach, C. Ph. E. Bach και J. Haydn
Σολίστ: Παναγιώτης Δράκος (φλάουτο)
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητές / Ανεργοι: 5 ευρώ

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου & Σάββατο 1 Μαρτίου 2014
Ώρες: 11 π.μ. – 2 μ.μ. & 5 μ.μ. - 8 μ.μ.
European Piano Teachers Association (E.P.T.A.) – Hellas:
Σεμινάριο Πιάνου με τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα και παιδαγωγό
Vladimir Viardo
http://www.vvviardo.com/
Ενεργοί συμμετέχοντες: 130 ευρώ
Ακροατές: 10 ευρώ συνολικά και για τις 2 ημέρες
Η παρακολούθηση για τα μέλη της Ε.Ρ.Τ.Α. Hellas είναι δωρεάν

Δηλώσεις συμμετοχής – πληροφορίες: 2108133411 - 6947994418

Πληροφορίες/ κρατήσεις:
Υπηρεσία εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Τηλ.: 210 7234567
http://www.ticketservices.gr

Ωδείον Αθηνών
Διευθ.: Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19, Αθήνα
Τηλ.: 210 7240673, καθημερινές 9 π.μ. έως 8.30 μ.μ.

Οργάνωση παραγωγής & επικοινωνιακή προβολή:
specs 'n' arts & Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία "Έναστρος"
http://www.specsnarts.gr

Χορηγός Επικοινωνίας:
Classical Radio

Πρόγραμμα εκδηλώσεων - Μάρτιος 2014

Ο Μάρτιος σηματοδοτεί και την έναρξη του 10ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, την Πέμπτη 6 του μηνός, που διοργανώνονται και φέτος με πρωτοβουλία του Βύρωνα Φιδετζή, εμπνευστή και συντονιστή τους, ο οποίος υπογράφει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου. Στην πρώτη αυτή συναυλία θα ερμηνευθούν έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών, του 20ου και 21ου αι., όπως των Αριστοτέλη Κουντούρωφ, Γιώργου Σισιλιάνου, Αιμίλιου Ριάδη, Χρήστου Σαμάρα και Θόδωρου Αντωνίου.

Ο Κύκλος Συναυλιών του Ωδείου Αθηνών συνεχίζεται με μια συναυλία του Τμήματος Τζαζ Μουσικής, με τίτλο «The Gershwin song book», την οποία επιμελείται ο πιανίστας Δημήτρης Καλαντζής (Σάββατο 8 Μαρτίου), ενώ ο κιθαρίστας Κώστας Κοτσιώλης θα παρουσιάσει ένα αφιέρωμα στον Κουβανό συνθέτη, μαέστρο και κιθαρίστα Leo Brouwer, για τα 75 χρόνια από την γέννησή του, μιλώντας για τη ζωή του και ερμηνεύοντας χαρακτηριστικά κομμάτια από το κιθαριστικό του έργο (Σάββατο 29 Μαρτίου).

Ο Κύκλος αυτός θα κλείσει για τον μήνα Μάρτιο (Δευτέρα 31), με έργα από τον Bach ως τον 20 αιώνα, ερμηνευμένα από το νεοσύστατο αλλά ενθουσιώδες πιανιστικό ντουέτο των Βικτωρίας - Φιοράλμπα Κιαζίμη και Τζένης Σουλκούκη.

Με μια μουσική σουίτα σε δεκατέσσερις πράξεις, το αριστουργηματικό "Καρναβάλι των Ζώων" του Γάλλου ρομαντικού συνθέτη Camille Saint-Saëns, θα παρουσιαστεί, την Δευτέρα 10 Μαρτίου, από τους σπουδαστές του Ωδείου και της Δραματικής Σχολής.

Ο Κύκλος Σεμιναρίων «Η φωνή στον 20ο και 21ο αιώνα», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αγγελικής Καθαρίου (Πέμπτη 6 & Παρασκευή 7 Μαρτίου), θα ασχοληθεί αυτή τη φορά με το μουσικό θέατρο από τον Schoenberg ως τον 21ο αιώνα, ενώ συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία του Ωδείου με την Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών, για τη σειρά συναυλιών «Με φωνές εξαίσιες…», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βαγγέλη Χατζησίμου (Σάββατο 22 Μαρ.), και ο Κύκλος Σεμιναρίων «Μπαρόκ», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του τσεμπαλίστα Μάρκελλου Χρυσικόπουλου (Τρίτη 18 και Τετάρτη 19 Μαρτίου) που θα αναζητήσει "Στοιχεία μπαρόκ ερμηνείας για πληκτροφόρα: από τον Frescobaldi στον Mozart". Ακριβώς μια ημέρα πριν, τη Δευτέρα 17 Μαρτίου, στο πλαίσιο του κύκλου Master Concerts, παρουσιάζεται ένα "Μικρό πανόραμα της μπαρόκ μουσικής" με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα και τον τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, σε έργα Monteverdi, Caccini, Frescobaldi, Ruggieri, Provenzale κ.ἀ.

Το πλούσιο σε μουσικά αρώματα και στυλ κάθε εποχής πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ωδείου Αθηνών, δεν θα μπορούσε να μην συμπεριλαμβάνει μια συναυλία της νεοσύστατης αλλά ελπιδοφόρας Ορχήστρας «Academica Αθηνών», αποτελούμενης από καταξιωμένους μουσικούς της χώρας μας, που θα ερμηνεύσουν, την Πἐμπτη 27 Μαρτίου, έργα Rossini, Mozart και Schubert, με σολίστ τον κλαρινετίστα Σπύρο Μουρίκη, υπό την μπαγκέτα του Νίκου Αθηναίου, καλλιτεχνικού διευθυντἠ του Ωδείου Αθηνών.

Το Ωδείο Αθηνών, ένας πολυχώρος τεχνών, ακοίμητος φάρος πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας από το 1871, μας καλεί να ανακαλύψουμε την υπέροχη χαρά της ζωντανής μουσικής ερμηνείας…
Ορχήστρα «Academica Αθηνών»


Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Μαρτίου 2014


Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.

"Ελληνικές Μουσικές Γιορτές", 10ος κύκλος
Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα των Αριστοτέλη Κουντούρωφ, Γιώργου Σισιλιάνου, Αιμίλιου Ριάδη, Χρήστου Σαμάρα και Θόδωρου Αντωνίου.
 Κουαρτέτο  «xPause»
Δημ. Χανδράκης - α’ βιολί,
Μιγκέλ Μιχαηλίδης - β΄ βιολί,
Θανάσης Σουργκούνης - βιόλα,
Μαρία Ανισέγκου - βιολοντσέλο
Στέφανος Νάσος - πιάνο
Είσοδος Ελεύθερη

Πέμπτη 6  &  Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014
ώρες 2 μ.μ. – 5 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Κύκλος Σεμιναρίων στο Ωδείο Αθηνών
"Η φωνή στον 20ο και 21ο αιώνα»
Θέμα: Roger Marsh, «Pierrot Lunaire»,
από τον Schoenberg στο μουσικό θέατρο του 21ου αιώνα
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Καθαρίου
Ενεργοί Συμμετέχοντες: 80 ευρώ
(50% έκπτωση για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Ακροατές: 20 ευρώ
(Δωρεάν για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Τα δίδακτρα αφορούν συνολικά και τις 2 ημέρες

Σάββατο 8 Μαρτίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.

Κύκλος Συναυλιών Ωδείου Αθηνών
«The Gershwin song book»
Συναυλία του Τμήματος Τζαζ Μουσικής του Ωδείου
Με τους καθηγητές του τμήματος:
Δημήτρη Καλαντζή, πιάνο
Τάκη Πατερέλη, σαξόφωνο
Σπύρο Παναγιωτόπουλο, ντραμς
Γιάννη Λουκάτο, κιθάρα
Περίκλη Τριβόλη, μπάσο
Δημήτρη  Παπαδόπουλο, τρομπέτα
Τραγουδά η Λουκία Παλαιολόγου
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Άνεργοι: 5 ευρώ
Online αγορά

Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014, ώρα 9.30 μ.μ.

Κύκλος Συναυλιών Ωδείου Αθηνών
Το Ωδείο Αθηνών παρουσιάζει τη Μουσικοθεατρική παράσταση:
Το Καρναβάλι των Ζώων του Camille Saint - Saëns
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.

Master Concerts
"Μικρό πανόραμα της μπαρόκ μουσικής"
με τη μεσόφωνο Θεοδώρα Μπάκα και τον τσεμπαλίστα Μάρκελλο Χρυσικόπουλο, σε έργα Monteverdi, Caccini, Frescobaldi, Ruggieri, Provenzale κ.α.
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητές / Άνεργοι: 5 ευρώ
Online αγορά

Τρίτη 18 & Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014
ώρες 2 μ.μ. – 5 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Κύκλος Σεμιναρίων στο Ωδείο Αθηνών
«Μπαρόκ»
Θέμα: "Στοιχεία μπαρόκ ερμηνείας για πληκτροφόρα:
από τον Frescobaldi στον Mozart"
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Μάρκελλος Χρυσικόπουλος
Ενεργοί Συμμετέχοντες: 80 ευρώ
(50% έκπτωση για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Ακροατές: 20 ευρώ
(Δωρεάν για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Τα δίδακτρα αφορούν συνολικά και τις 2 μέρες

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014, ώρα 6 μ.μ.

"Με φωνές εξαίσιες…»
Σειρά Συναυλιών της Ένωσης Λυρικών Πρωταγωνιστών
σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Άνεργοι: 5 ευρώ
Online αγορά

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.

Ορχήστρα «Academica Αθηνών»
Συναυλία με έργα των G. Rossini, W.A. Mozart και F. Schubert
Σολίστ: Σπύρος Μουρίκης (κλαρινέτο)
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό / Άνεργοι: 5 ευρώ

Σάββατο 29 Μαρτίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.

Κύκλος Συναυλιών Ωδείου Αθηνών
Διάλεξη - Ρεσιτάλ του Κώστα Κοτσιώλη
Θέμα: "Leo Brouwer" Η ζωή και το έργο του
Για τα 75 χρόνια από την γέννησή του
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Άνεργοι: 5 ευρώ
Online αγορά

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014, ώρα 8.30 μ.μ.

Κύκλος Συναυλιών Ωδείου Αθηνών
Piano Duo Specchio
Βικτωρία - Φιοράλμπα Κιαζίμη
Τζένη Σουλκούκη
Σε έργα J.S. Bach, C. Saint- Saëns, A. Arensky, S. Rachmaninoff, D. Milhaud
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Άνεργοι: 5 ευρώ
Online αγορά

Πληροφορίες/ κρατήσεις:
Υπηρεσία εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Τηλ.: 210 7234567
http://www.ticketservices.gr

Ωδείον Αθηνών
Διευθ.: Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19, Αθήνα
Τηλ.: 210 7240673, καθημερινές 9 π.μ. έως 8.30 μ.μ.

Οργάνωση παραγωγής & επικοινωνιακή προβολή:
specs 'n' arts & Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία "Έναστρος"
http://www.specsnarts.gr

Πρόγραμμα εκδηλώσεων - Απρίλιος 2014


Στην καρδιά της Άνοιξης, και ενὠ η εορταστική ατμόσφαιρα προ του Πάσχα μας πλημμυρίζει με μουσικές κατάνυξης εν όψει του Θείου Πάθους, αλλά και της Ανάστασης, το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Ωδείου Αθηνών για τον μήνα Απρίλιο ξεκινά με μια πολυπληθή από πλευράς συμμετοχής καλλιτεχνών συναυλία μουσικής δωματίου, την πρώτη του μηνός, η οποία σηματοδοτεί παράλληλα και τη λήξη του φετεινού 10ου Κύκλου των Ελληνικών Μουσικών Γιορτών, που διοργανώνονται και φέτος με πρωτοβουλία του Βύρωνα Φιδετζή, εμπνευστή και συντονιστή τους, ο οποίος υπογράφει και την καλλιτεχνική επιμέλεια του κύκλου. Στην τελευταία αυτή συναυλία θα ερμηνευθούν έργα μουσικής δωματίου Ελλήνων συνθετών, του 20ου και 21ου αι., όπως των Δημήτρη Δραγατάκη, Αιμίλιου Ριάδη, Γιώργου Κουρουπού και Νίκου Αθηναίου.

Στο πλαίσιο του κύκλου Master Concerts, την Δευτέρα στις 7 Απριλίου, ο βιολονίστας Σίμος Παπάνας, και η αρπίστα Μαρία Μπιλντέα, θα ερμηνεύσουν έργα των C. Ph. E. Bach, C. Saint-Saëns, και Σ. Παπάνα, ενώ στις 8 και 9 Απριλίου, στο πλαίσιο του Κύκλου Σεμιναρίων «Μπαρόκ», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Σίμου Παπἀνα, αυτή τη φορά, το σεμινάριο θα επικεντρωθεί στην ιστορική προσέγγιση της μουσικής για βιολί από την αρχή του 17ου αι. μέχρι σήμερα και θα δοθεί έμφαση τόσο στην ιστορικά ενημερωμένη ερμηνεία πάνω σε όργανα εποχής, όσο και στην εφαρμογή αυτής της γνώσης στο σύγχρονο όργανο και στις σημερινές συνθήκες εκτέλεσης.

Ο Κύκλος Συναυλιών του Ωδείου Αθηνών συνεχίζεται με μια συναυλία στο πλαίσιο της συνεργασίας με την Ένωση Λυρικών Πρωταγωνιστών, για τη σειρά συναυλιών «Με φωνές εξαίσιες…», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Βαγγέλη Χατζησίμου, το Σάββατο 12 Απριλίου, με έργα Γ. Κωνσταντινίδη, Δ. Δραγατάκη και Μ. Καλομοίρη, που θα ερμηνεύσουν η Μαργαρίτα Συγγενιώτου (τραγούδι) και ο Δημήτρης Βεζύρογλου (πιάνο).

Η Μεγάλη Εβδομάδα ανέκαθεν δίνει έναυσμα για περισυλλογή και αναζήτηση πνευματικής ανάτασης, έτσι, όσο πλησιάζουμε προς τις ημέρες του Αγίου Πάσχα, η μουσική μας επιφυλάσσει ανάλογα αισθήματα, όπως με έργα Brahms, το κουιντέτο για κλαρινέτο και κουαρτέτο εγχόρδων, καθώς και ένα έργο του Θόδωρου Αντωνίου γραμμένο και αφιερωμένο στο κουαρτέτο L' anima και τον κλαρινετίστα Άγγελο Πολίτη, οι οποίοι θα συμπράξουν για να παρουσιάσουν τα παραπάνω έργα, τη Μ. Δευτέρα 14 Απριλίου. Ένα από τα διασημότερα έργα θρησκευτικής μουσικής, το Stabat Mater του Pergolesi, για το οποίο ο Γάλλος φιλόσοφος Ζαν Ζακ Ρουσό εκφράστηκε με τον απόλυτο χαρακτηρισμό πως "το ντουέτο του πρώτου μέρους αποτελεί το τελειότερο και συγκινητικότερο που γράφτηκε ποτέ από πένα συνθέτη", θα ερμηνευθεί την Μ. Τετάρτη 16 Απριλίου, μαζί με το ομότιτλο Stabat Mater του Φίλιππου Τσαλαχούρη, από την Ορχήστρα «Academica Αθηνών», υπό τη μουσική διεύθυνση του Νίκου Αθηναίου, καλλιτεχνικού διευθυντἠ του Ωδείου Αθηνών, και σολίστ τις Μάιρα Μηλολιδάκη, σοπράνο, Αγγελική Καθαρίου και Έλενα Μαραγκού, μεσόφωνους.

Ο Κύκλος Σεμιναρίων «Η φωνή στον 20ο και 21ο αιώνα», υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια της Αγγελικής Καθαρίου (Τρίτη 29 και Τετάρτη 30 Απριλίου), θα κλείσει το πρόγραμμα του Απριλίου.

Το Ωδείο Αθηνών, ένας πολυχώρος τεχνών, ακοίμητος φάρος πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας από το 1871, μας καλεί να ανακαλύψουμε την υπέροχη χαρά της ζωντανής μουσικής ερμηνείας...

Αναλυτικό πρόγραμμα εκδηλώσεων Απριλίου 2014


Tρίτη 1 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ.

«Ελληνικές Μουσικής Γιορτές», 10ος Κύκλος
Συναυλία Μουσικής Δωματίου με έργα των Δημήτρη Δραγατάκη, Αιμίλιου Ριάδη, Γιώργου Κουρουπού και Νίκου Αθηναίου. Συμμετέχουν οι:
Μάιρα Μηλολιδάκη, σοπράνο
Λητώ Μεσσήνη, σοπράνο
Άρτεμις Μπόγρη, μέτζο σοπράνο
Αρκάδιος Ρακόπουλος, βαρύτονος
Στέλλα Τσάνη, βιολί
Κρυσταλία Γαϊτάνου, βιόλα
Ήβη Παπαθανασίου, βιολοντσέλο
Άγγελος Πολίτης, κλαρινέτο
Σπύρος Λάμπουρας, ντέφι
Τίτος Γουβέλης, πιάνο
Είσοδος Ελεύθερη

Δευτέρα 7 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ.

Master Concerts
Συναυλία μουσικής δωματίου με έργα για βιολί και άρπα
των C. Ph. E. Bach, C. Saint-Saëns, Σ. Παπάνα
Σίμος Παπάνας, βιολί
Μαρία Μπιλντέα, άρπα
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητές / Άνεργοι: 5 ευρώ

Τρίτη 8 & Τετάρτη 9 Απριλίου
ώρες 2 μ.μ. – 5 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Κύκλος Σεμιναρίων στο Ωδείο Αθηνών
“Μπαρόκ”
Θέμα: Το βιολί στο Μπαρόκ
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Σίμος Παπάνας
Ενεργοί Συμμετέχοντες: 80 ευρώ
(50% έκπτωση για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Ακροατές: 20 ευρώ
(Δωρεάν για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Τα δίδακτρα αφορούν συνολικά και τις 2 μέρες

Σάββατο 12 Απριλίου, ώρα 6 μ.μ.

“Με φωνές εξαίσιες…”
Σειρά Συναυλιών της Ένωσης Λυρικών Πρωταγωνιστών
σε συνεργασία με το Ωδείο Αθηνών
Έργα Γ. Κωνσταντινίδη, Δ. Δραγατάκη, Μ. Καλομοίρη
Συντελεστές: Μαργαρίτα Συγγενιώτου (τραγούδι) και Δημήτρης Βεζύρογλου (πιάνο)
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Άνεργοι: 5 ευρώ

Μεγάλη Δευτέρα 14 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ.

Κύκλος Συναυλιών Ωδείου Αθηνών
Συναυλία μουσικής δωματίου με το κουαρτέτο εγχόρδων
“L’ Anima” και τον κλαρινετίστα Άγγελο Πολίτη
Έργα Θ. Αντωνίου και J. Brahms
Γενική Είσοδος: 10 ευρώ, Φοιτητές / Άνεργοι: 5 ευρώ

Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου, ώρα 8.30 μ.μ.

Ορχήστρα “ Academica Αθηνών ”
Έργα: Φ. Τσαλαχούρη "Stabat Mater" και G. B. Pergolesi "Stabat Mater"
Σολίστ:
Μάιρα Μηλολιδάκη, σοπράνο
Αγγελική Καθαρίου, μεσόφωνος
Έλενα Μαραγκού, μεσόφωνος
Μουσική διεύθυνση: Νίκος Αθηναίος
Γενική Είσοδος: 12 ευρώ, Φοιτητικό / Άνεργοι: 5 ευρώ

Τρίτη 29 & Τετάρτη 30 Απριλίου
ώρες 2 μ.μ. – 5 μ.μ. & 6 μ.μ. – 9 μ.μ.

Κύκλος Σεμιναρίων στο Ωδείο Αθηνών
“Η φωνή στον 20ο και 21ο αιώνα”
Workshop και Τελική Συναυλία
Συνολική καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγγελική Καθαρίου
Ενεργοί Συμμετέχοντες: 80 ευρώ
(50% έκπτωση για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Ακροατές: 20 ευρώ
(Δωρεάν για σπουδαστές του Ωδείου Αθηνών)
Τα δίδακτρα αφορούν συνολικά και τις 2 μέρες

Πληροφορίες/ κρατήσεις:
Υπηρεσία εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου), Αθήνα
Τηλ.: 210 7234567
http://www.ticketservices.gr

Ωδείον Αθηνών
Διευθ.: Ρηγίλλης & Βασ. Γεωργίου Β' 17-19, Αθήνα
Τηλ.: 210 7240673, καθημερινές 9 π.μ. έως 8.30 μ.μ.

Οργάνωση παραγωγής & επικοινωνιακή προβολή:
specs 'n' arts & Αστική μη κερδοσκοπική Εταιρεία "Έναστρος"
http://www.specsnarts.gr

Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω