ΜΗΔΕΙΑ, Ευριπίδη

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Θέατρο
ΜΗΔΕΙΑ

Αθηνά Μαξίμου / Αιμίλιος Χειλάκης / Αναστάσης Ροϊλός / Μυρτώ Αλικάκη / Γιώτα Νέγκα / Δημήτρης Καμαρωτός

Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

Η «Μήδεια» του Ευριπίδη στο Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου.

 


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ: ΑΛΛΑΓΗ ΧΩΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΗΔΕΙΑ!
 
Με βάση το Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού, την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 και ώρα 21.00 αναμένονται άνεμοι 5 μποφόρ γεγονός που καθιστά την πραγματοποίηση της προγραμματισμένης παράστασης "ΜΗΔΕΙΑ" στον χώρο του Παλαιού Φρουρίου αδύνατη.
 
Προκειμένου να εξασφαλιστεί η ποιότητα της εμπειρίας του κοινού και η ασφάλειά του, το Διεθνές Φεστιβάλ Κέρκυρας μεταθέτει την εκδήλωση στον χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Κέρκυρας.
 
Όσοι έχουν ήδη προμηθευτεί το εισιτήριό τους, αυτό θα ισχύει κανονικά και για τον νέο χώρο χωρίς να χρειάζεται οποιαδήποτε ενέργεια από την πλευρά τους.
 
Σας περιμένουμε την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022 στις 21:00 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας για μια ακόμη βραδιά τέχνης σε ένα από τα αριστουργήματα της παγκόσμιας ιστορίας του θεάτρου.

 


 Μία νέα προσέγγιση ενός από τα πιο σπαρακτικά έργα του παγκόσμιου θεάτρου υπό τη σκηνοθετική ματιά του Αιμίλιου Χειλάκη και του Μανώλη Δούνια.

Η Μήδεια σκοτώνει τα παιδιά της όχι απλώς για να εκδικηθεί τον Ιάσονα, αλλά κυρίως για να τα σώσει από τα χέρια των εχθρών της, για να μην επιτρέψει στην εξουσία να τα δολοφονήσει. Γι' αυτό ο Ευριπίδης -παρά την αποτρόπαια πράξη της- στο τέλος, αντί να την τιμωρήσει, την αποθεώνει.

Στη Μήδεια ο έρωτας ανατρέπει τη λογική, μεταμορφώνει τους ανθρώπους, πολιορκεί ακόμη και τις πιο ιερές σχέσεις όπως αυτή ανάμεσα στη μητέρα και τα παιδιά της. Η ερωτική προδοσία μετατρέπεται σε αβυσσαλέο μίσος και κατευθύνει τη μοίρα όλων. Η Μήδεια - που για χάρη του Ιάσονα πρόδωσε την οικογένειά της, έκλεψε το Χρυσόμαλλο Δέρας και εγκατέλειψε την πατρίδα της - βρίσκεται απομονωμένη στην Κόρινθο ανάμεσα σε ανθρώπους που την θεωρούν ξένη, βάρβαρη. Όταν ο Ιάσονας της ανακοινώνει ότι θα παντρευτεί την Γλαύκη, την κόρη του βασιλιά της Κορίνθου Κρέοντα, η πληγωμένη και περιφρονημένη Μήδεια μεταμορφώνεται σε σκοτεινό και εκδικητικό αγρίμι. «Μπορεί η γυναίκα να μην αντέχει ν' ακούει για μάχες και σπαθιά, μα όταν πολιορκηθεί ο έρωτάς της, δεν υπάρχει πιο πολεμόχαρη ψυχή», γράφει ο ποιητής και βάζει τη Μήδεια να εξοντώσει τη νεαρή αντίζηλό της στέλνοντάς της δηλητηριασμένα δώρα που προκαλούν το φρικιαστικό θάνατό της. Η προδομένη Μήδεια δεν σταματάει εκεί. Διαπράττει το αδιανόητο: σκοτώνει τα παιδιά της με τα ίδια της τα χέρια.

Με μία δυνατή ομάδα συντελεστών, η «Μήδεια» του Ευριπίδη, όπως την διασκεύασαν και την φαντάστηκαν οι δύο σκηνοθέτες, ακολουθεί το πρότυπο της αρχαίας τραγωδίας που θέλει τρεις υποκριτές να υποδύονται όλα τα πρόσωπα του δράματος. Το εμβληματικό έργο της αρχαίας ελληνικής γραμματείας παρουσιάζεται σε καινούργια μετάφραση του Γιώργου Μπλάνα και πρωτότυπη ζωντανή μουσική του Δημήτρη Καμαρωτού

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
www.corfuif.gr

ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ
Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2022

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ
21.00

ΔΙΑΡΚΕΙΑ
1.35'

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
10€ γενική είσοδος

ΑμεΑ Δωρεάν

Είσοδος επιτρέπεται σε άτομα άνω των 12 ετών

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
TICKET SERVICES
- online: www.ticketservices.gr
- τηλεφωνικά: 2107234567

Οι online αγορές περιλαμβάνουν χρέωση υπηρεσίας 4% επι της τιμής του εισιτηρίου

E-TICKET
Τα εισιτήρια που αγοράζονται ηλεκτρονικά λαμβάνονται σε μορφή PDF και εκτυπώνονται ή αποθηκεύονται σε κινητό τηλέφωνο.

ΟΡΟΙ ΑΓΟΡΑΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
κάντε κλικ εδώ

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ
LABYARD ΙΚΕ
ΑΦΜ: 801080310
ΔΟΥ: ΓΛΥΦΑΔΑΣ
ΑΓ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ 9 - ΓΛΥΦΑΔΑ -16675

 

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ