TicketServices.gr

Λύκειον των Ελληνίδων

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

ΩΔΕΙΟ  ΗΡΩΔΟΥ  ΤΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2013

Λύκειον των Ελληνίδων

Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε
μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση

Το Λύκειον των Ελληνίδων, της καρδιάς όλων των Ελλήνων, παρουσιάζει το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού την παράσταση με τίτλο:

Πέρδικες στήνουνε χορό κι αηδόνια τραγουδούνε

Μία μουσικοχορευτική θεατρική παράσταση που περιλαμβάνει  χορούς και τραγούδια του τόπου μας, που στηρίζονται στην αγάπη και τη σχέση του λαϊκού ανθρώπου με όντα χωρίς έναρθρο λόγο (αηδόνια, πέρδικες, λαγούς, λαφίνες κ.ά.).

Πρωταγωνιστούν ζώα – σύμβολα και ζώα – μύθοι και μέσω του δημοτικού μας τραγουδιού εκφράζονται σκέψεις και νοήματα που ο άνθρωπος κάποτε δεν μπορούσε ή δεν επιτρέπονταν να τα πει με ευθύ τρόπο, τα εξέφραζε όμως με λόγο ποιητικό χρησιμοποιώντας τα αγαπημένα πλάσματα της φύσης.

Ο απλός ποιητικός λόγος του δημοτικού τραγουδιού, οι μελωδίες που εκφράζουν την κάθε περιοχή της Ελλάδας, σε συνδυασμό με τα ρυθμικά σχήματα που κάθε τοπική κοινότητα χρησιμοποιεί, δημιουργούν έναν ύμνο – εγκώμιο για τα «ά-λογα» πλάσματα που ζουν ανάμεσα μας, ή δίπλα μας, και χωρίς καμιά αμφιβολία, εμείς πολύ συχνά συνομιλούμε ακόμα μαζί τους. Άλλωστε το δέσιμο του «λογικού» ανθρώπου με τα «ά-λογα» όντα ήταν και είναι ισχυρό... σ’ όλες τις εποχές και καταστάσεις...

Η Χορευτική Ομάδα του Λυκείου των Ελληνίδων και οι δεξιοτέχνες μουσικοί και τραγουδιστές θα προσπαθήσουν μέσα από αυτή την παράσταση να «εγκωμιάσουν» όλα εκείνα τα ζώα της φύσης, που η λαϊκή μούσα αγάπησε πολύ και ο σύγχρονος άνθρωπος άρχισε ξανά να σέβεται, να προστατεύει και να εκτιμά ως ισότιμα μέλη ενός σύμπαντος που πρέπει να διαφυλάξει ως ανεκτίμητο παγκόσμιο θησαυρό.

Σε μία ελληνική βραδιά μέσα στην καρδιά του ελληνικού πολιτισμού, κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, το Λύκειον των Ελληνίδων  σέρνει το χορό και μας θυμίζει τη λεβεντιά και τη μεγαλοσύνη της ελληνικής ψυχής, που ό,τι και αν της συμβεί, μέσα από τις στάχτες της αναγεννιέται!

Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου του Αττικού οι πέρδικες στήνουνε χορό κι τ’ αηδόνια τραγουδούνε...!

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ – ΑΓΟΡΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

  • TICKET SERVICES
    Ταμεία: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)
  • Καταστήματα  PUBLIC
  • Εισιτήρια Online: www.ticketservices.gr
  • Τηλεφωνική αγορά: 210 7234567  

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ :
ΛΥΚΕΙΟΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΔΩΝ τηλ.: 210 3611042
ΕΛΒΑ τηλ.: 210 6728080
    

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:
 

Διακεκριμένη Ζώνη:60 €
Α' Ζώνη:45 €
Β' Ζώνη:35 €
Γ΄ Ζώνη:30 €
Δ' Ζώνη: Άνω Διάζωμα22 €
Φοιτητικό – Ανέργων (Άνω Διάζωμα)15 €

ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ : 21.00

Η προπώληση άρχισε

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ:
www.elvaevents.gr                                                            

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ
Σάββατο 21/09/2013
ώρα έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Διακεκριμένη: 60€
Α' Ζώνη: 45€
Β' Ζώνη: 35€
Γ' Ζώνη: 30€
Άνω Διάζωμα: 22€ - Μειωμένο: 15€

Τα μειωμένα εισιτήρια αφορούν φοιτητές, μαθητές και παιδιά (εως 18 ετών) και Ανέργους με κάρτα ΟΑΕΔ και εκδίδονται σε περιορισμένο αριθμό.

Ειδική τιμή για ΑΜΕΑ και συνοδούς: 15 ευρώ (συγκεκριμένες θέσεις για άτομα με κινητικά προβλήματα στις δυο πρώτες σειρές της Κερκίδας Α)

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
- Καταστήματα Public
- Ticket Services
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online, μπορούν να παραληφθούν κατευθείαν στο Ηρώδειο την ημέρα της εκδήλωσης, ή νωρίτερα από την Πανεπιστημίου 39, με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα.

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω