Κοντσέρτο για τρία ...συγγενικά βιολιά

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

  • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
  • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
  • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Φιλολογικός Σύλλογος «Παρνασσός»

Τετάρτη 17 Απριλίου, ώρα 20:30

"Κοντσέρτο για τρία ...συγγενικά βιολιά"

Σολίστ: Ιωάννης, Παντελής και Ιάσων Κεραμίδης


Θα μπορούσε να αποτελεί και την αρχή ενός παραμυθιού, με πρωταγωνιστές τρία αδέρφια, που εκτός από τους προφανείς δεσμούς αίματος, τους ενώνει και η κοινή τους αγάπη για το βιολί. Ο λόγος, για τους βιολονίστες Ιωάννη, Παντελή και Ιάσωνα Κεραμίδη από την Καβάλα, που ξεκίνησαν τις σπουδές τους στο Ωδείο της Καβάλας, συνέχισαν στην Καρλσρούη της Γερμανίας, παρακολουθώντας μαθήματα δίπλα στον διακεκριμένο καθηγητή του βιολιού Στέλιο Καφαντάρη, και ακολούθησαν ο καθένας την δική του πορεία, συγκεντρώνοντας τιμητικές διακρίσεις και σημαντικές κριτικές για τις ερμηνείες τους. ΤηνΤετάρτη 17 Απριλίου, οι τρεις αδελφοί δίνουν ραντεβού στην Αθήνα, όπου θα πραγματοποιήσουν την πρώτη κοινή τους συναυλία στην αίθουσα συναυλιών του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

Το πρόγραμμα ξεκινά με τη Σονάτα για βιολί και πιάνο σε λα μείζονα του César Franck, ένα από τα πιο γνωστά έργα του συνθέτη που θεωρείται και μία από τις πιο όμορφες σονάτες του παγκόσμιου ρεπερτορίου, γραμμένη το 1886 ως γαμήλιο δώρο του συνθέτη προς τον βιολονίστα Eugène Ysaÿe. Συνέχεια, με το βασισμένο στο διάσημο "Yankee Doodle" «Ενθύμιο από την Αμερική» του Βέλγου συνθέτη Henri Vieuxtemps, ο οποίος συνέθεσε το έργο κατά τη διάρκεια μιας περιοδείας του στην Αμερική, προκειμένου να κερδίσει την προσοχή του αμερικανικού κοινού. Ακολουθούν δύο ρομάντζες, η Romanceop.50 για βιολί και πιάνο, του Ludwig van Beethoven και η «Romanza Andaluza» τουPablo de Sarasate, το Ντουέτο για δύο βιολιά του Ανδρέα Μακρή, ο ισπανικός χορός «Navarra» για δύο βιολιά και πιάνο του Pablo de Sarasate και η συναυλία κλείνει με τους τρεις αδελφούς επί σκηνής, που θα ερμηνεύσουν το Κοντσέρτο για τρία βιολιά και πιάνο του Antonio Vivaldi.

 Με τους αδελφούς Κεραμίδη συμπράττει  η πολυβραβευμένη Πορτογαλίδα πιανίστα, Carlota Amado.

 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΩΝ

Ο Ιωάννης Κεραμίδης γεννήθηκε  στην Καβάλα το 1979. Ξεκίνησε τις μουσικές του σπουδές σε ηλικία 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας στην τάξη βιολιού του Χρ. Βλάχου. Το 1998 εγκαταστάθηκε στην Καρλσρούη της Γερμανίας παρακολουθώντας μαθήματα δίπλα στον διακεκριμένο καθηγητή του βιολιού Στέλιο Καφαντάρη για τέσσερα χρόνια. Το 2002 εισάγεται στην Ανώτατη Κρατική Μουσική Σχολή του Τρόσσινγκεν Γερμανίας (Staatliche Hochschule für Musik Trossingen) στην τάξη του Prof. Rudolf Rampf, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του στο μουσικο-παιδαγωγικό τμήμα και το βιολί, λαμβάνοντας τον τίτλο του «Διπλωματούχου Καθηγητή Βιολιού». Το 2007 συνεχίζει τις σπουδές του στο μεταπτυχιακό τμήμα της ίδιας Σχολής στην κατεύθυνση «Μουσική Δωματίου» με την Prof. Kamilla Schatz, απ’ όπου αποφοίτησε το 2009. Το 2005 ιδρύει το «Iris Streicher Quarttet» (κουαρτέτο εγχόρδων), δίνοντας συναυλίες σε πολλές πόλεις της Γερμανίας, ερμηνεύοντας κυρίως έργα της κλασσικής εποχής. Την ίδια περίοδο εμφανίστηκε ως σολίστ και ως μέλος σχημάτων μουσικής δωματίου σε Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Σκωτία και Ελλάδα. Από το 2010 εργάζεται ως αναπληρωτής καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης ενώ παράλληλα διδάσκει βιολί στο Ωδείο “Νεάπολις”.

Ο Παντελής Κεραμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1980 και ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές του στο βιολί στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας. Το 1998 εγκαταστάθηκε στην πόλη Καρλσρούη της Γερμανίας και μαθήτευσε δίπλα στον διακεκριμένο καθηγητή Στέλιο Καφαντάρη για πέντε χρόνια. Το 2000 κατόπιν επιτυχών εξετάσεων στην Ανώτατη κρατική  σχολή μουσικής του Φράιμπουργκ, έγινε δεκτός στην τάξη του καθηγητή Jorg Hoffmann. To2006 απέκτησε το δίπλωμα βιολιού από την Ανώτατη σχολή μουσικής του Φράιμπουργκ. Το 2007 εισάγεται στην Ανώτατη μουσική σχολή του Trossingen για μεταπτυχιακές σπουδές. Ο Παντελής Κεραμίδης έχει δώσει  συναυλίες  μουσικής δωματίου και ρεσιτάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του Εξωτερικού. Από το 2012  βρίσκεται στον χώρο της εκπαίδευσης ως καθηγητής βιολιού.

Ο Ιάσων Κεραμίδης γεννήθηκε στην Καβάλα το 1985. Ξεκίνησε την βασική του εκπαίδευση στο βιολί σε ηλικία 5 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, και από το 1998 έως το 2003 έκανε σπουδές βιολιού με τον καθηγητή Στέλιο Καφαντάρη στην Καρλσρούη. Συνέχισε τις σπουδές του στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Στουτγκάρδης, στην τάξη του καθηγητή Ingolf Turban και αμέσως μετά στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον καθηγητή Ulf Hoelscher.Τον Ιανουάριο του 2009 απέκτησε το δίπλωμα βιολιού από το Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με βαθμό Άριστα .Παράλληλα ξεκίνησε τις Μεταπτυχιακές σπουδές του στο Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης, με τον καθηγητή Ulf Hoelscher, παρακολουθώντας τον κύκλο σπουδών  για την απόκτηση Σολιστικού Διπλώματος. Την τελευταία δεκαετία, ο Ιάσων Κεραμίδης πέτυχε σημαντικές διακρίσεις, όπως το 1ο βραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το 1ο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό του Neustadt,το 1ο βραβείο στον Διαγωνισμό «Τέχνη» στην Θεσσαλονίκη και άλλες σημαντικές διακρίσεις. To 2008 τιμήθηκε με την μουσική υποτροφία «Αλεξάνδρας Τριάντη» του Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» μετά από ακροάσεις στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Το 2007, ως νικητής της ακρόασης της Συνέλευσης του κρατιδίου της Βάδης-Βυρτεμβέργης, είχε την τιμή της απόκτησης ενός βιολιού Ferdinandus Gagliano του 1752. Έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Αυστρία,Τσεχία,Ρουμανία,Γαλλία,Σλοβακία,Ρωσσία,Ιταλία,Ελβετία,Γερμανία, Βραζιλία, Βουλγαρία).Το 2013 ίδρυσε το τρίο "Astris" το οποίο τον Μάρτιο του ίδιου έτους κέρδισε το δεύτερο βραβείο στον Διεθνή Διαγωνισμό Μουσικής Δωματίου στην Mulhouse της Γαλλίας.

Η Carlota Amado γεννήθηκε το 1988 στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Ξεκίνησε τις μουσικές της σπουδές στο πιάνο σε ηλικία 8 ετών και συνέχισε στο πανεπιστήμιο του Aveiro με τον καθηγητή Alvaro Lopes. Από το 2009 έως και το 2012 φοίτησε στο Μουσικό Πανεπιστήμιο της Καρλσρούης με τον καθηγητή Michael Uhde αποκτώντας το δίπλωμα Master  με βαθμό "Άριστα". Από το 2013 συνεχίζει τις σπουδές της στο Σολιστικό Τμήμα του Πανεπιστημίου της Καρλσρούης. Παράλληλα με τις σπουδές της έχει δώσει πολυάριθμες συναυλίες ως Σολίστ στην Πορτογαλία και το άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Η  Carlota Amado έχει κερδίσει πολυάριθμα βραβεία σε Διεθνείς Διαγωνισμούς πιάνου.(Concurso de Piano Marilia Rocha,DAAD, Yamaha Music, Foundation , XII Concourse International de Piano AlexandreScriabine, Paris).

Τιμή εισιτηρίων:

Πλατεία και εξώστης: 10 ευρώ
Νεανικό (έως 25 ετών): 5 ευρώ
Διακεκριμένη ζώνη: 15 ευρώ

 Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός

 Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα
Πληροφορίες / Κρατήσεις: Υπηρεσία εισιτηρίων / www.ticketservices.gr

Τηλ. +30 210 7234567

Οργάνωση παραγωγής: specs 'n' arts

www.specsnarts.gr

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός
Πλατεία Αγ. Γεωργίου Καρύτση 8, Αθήνα


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Υπηρεσία Εισιτηρίων
Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39
Τηλεφωνικά: 210 7234567
Online: www.ticketservices.gr

H online και η τηλεφωνική αγορά περιλαμβάνει χρέωση υπηρεσίας 10%

Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή μέσω ιστοσελίδας, παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στην είσοδο με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα.

GALLERY
PHOTO GALLERY
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
κάντε κλικ εδώ