Μαθήματα Πολέμου ΙΙΙ

×

Δεν βρέθηκαν διαθέσιμες παραστάσεις για αυτήν την εκδήλωση

 • Η σελίδα που βλέπετε, πιθανόν αφορά παρελθούσα ημερομηνία.
 • Παρακαλούμε, ελέγξτε τις πληροφορίες που αναγράφονται παραπάνω
 • Για να εντοπίσετε την εκδήλωση που αναζητάτε, κάντε κλικ στο ειδικό εικονίδιο αναζήτησης παραστάσεων στην κορυφή της σελίδας

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Μαθήματα πολέμου ΙΙΙ

ΜΙΚΡΟ ΕΘΝΙΚΟ

Από 01.02.2020 έως 12.04.2020

Μετά την επιτυχημένη υποδοχή και πρόσληψη από το κοινό - εφηβικό μα και ΟΛΩΝ των ηλικιών - ενός εγχειρήματος όπως τα Μαθήματα Πολέμου I  και II έρχονται στο Εθνικό Θέατρο τα Μαθήματα Πολέμου III. Τα Μαθήματα Πολέμου III αποτελούν το τρίτο έργο της δραματικής τριλογίας «Μαθήματα Πολέμου» που έχει ως περιεχόμενο την αρχαία ελληνική ιστορία και θέμα τον Πελοποννησιακό Πόλεμο. Ενώ στα δύο πρώτα, η δραματοποίηση περιλαμβάνει αυτοτελή επεισόδια από το ιστορικό έργο του Θουκυδίδη, τα Μαθήματα Πολέμου III δραματοποιούν επεισόδια από τα «Ελληνικά» του Ξενοφώντα. Πιο συγκεκριμένα, η πραγμάτευση εστιάζεται στα κυριότερα γεγονότα που συνθέτουν το τέλος του Πελοποννησιακού Πολέμου και τα οποία σηματοδοτούν, παράλληλα, το τέλος της αθηναϊκής ηγεμονίας και της αθηναϊκής δημοκρατίας. Επιδίωξη μας είναι η βιωματική διδασκαλία, προσανατολισμός άλλωστε ενός σκέλους των παραγωγών του Εθνικού Θεάτρου, να αποτελέσει – εκτός της ψυχαγωγίας – και εργαλείο εξοικείωσης του κάθε θεατή με τα κείμενα.

Το έργο περιλαμβάνει τα πλέον δραματικά συμβάντα των τελευταίων ετών του 5ου αιώνα: την ήττα των Αθηναίων στους Αιγός Ποταμούς και τον αντίκτυπό της στην Αθήνα, το γκρέμισμα των τειχών στην Αθήνα, την κατάλυση της δημοκρατίας και την επιβολή της σκληρής ολιγαρχίας, τις ωμότητες του καθεστώτος των Τριάκοντα, τα πολιτικά πραξικοπήματα και τις εμφυλιακές διαμάχες, μέχρι, τέλος, την παλινόρθωση της δημοκρατίας.

Όπως (υπο)δηλώνεται στον τίτλο, η σκοποθεσία της θεατρικής παραγωγής είναι προπάντων εκπαιδευτική, με την διδαχή να ενεργοποιείται δραστικά (ψυχαγωγικά) μέσω της δύναμης των θεατρικών κωδίκων.

συντελεστές παράστασης:

Γιάννης Λιγνάδης
Μετάφραση, επιμέλεια κειμένου

Γιωργής Τσουρής
Σκηνοθεσία

Σταύρος Λάντσιας
Μουσική

Σεμίνα Παπαλεξανδροπούλου
Φωτισμοί

Βασιλική Σύρμα
Κοστούμια

Μελίνα Παιονίδου
Μουσική διδασκαλία

Μιχάλης Κλουκίνας
Βίντεο

Κλείτος Κωμοδίκης
Βοηθός σκηνοθέτη

διανομή ρόλων:

Βασίλης Αθανασόπουλος
Αλίκη Αλεξανδράκη
Πάρης Αλεξανδρόπουλος
Μάνος Βαβαδάκης
Αντώνης Γιαννακός
Νάντια Κατσούρα
Στάθης Κόικας
Νεφέλη Μαϊστράλη
Βασίλης Παπαδημητρίου
Κατερίνα Πατσιάνη

μουσικοί επί σκηνής:

Σταύρος Λαντσιας (Παρασκευή, Κυριακή)
Ορέστης Πετρακης (Σάββατο)


  ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
  ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ
  ΣΚΗΝΗ ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ
  ΙΣΟΓΕΙΟ ΡΕΞ
  Πανεπιστημίου 48
  ΤΗΛ. ΤΑΜΕΙΟΥ:
  210 3301881 - 2103305074

  ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  10€ γενική είσοδος

  ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
  - ΤΑΜΕΙΑ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

  - TICKET SERVICES
  τηλεφωνικά: 210 7234567
  online: www.ticketservices.gr
  Με χρέωση υπηρεσίας 7.5%

  Εκδοτήριο: Πανεπιστημίου 39 (Στοά Πεσμαζόγλου)

  - ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ PUBLIC
  Προπωληση σε όλα τα καταστήματα PUBLIC

  ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
  Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά ή οnline παραλαμβάνονται με επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή/και πιστωτικής κάρτας, οποιαδήποτε στιγμή από τα ταμεία του Εθνικού Θεάτρου.

  E-TICKET
  Αν έχετε εκτυπωτή, μετά τη συναλλαγή σας, μπορείτε να κατεβάσετε τα εισιτήριά σας σε ηλεκτρονική μορφή (αρχείο PDF) και να εισέλθετε στην αίθουσα με το εκτυπωμένο εισιτήριο.

  Τιμολογιακή πολιτική Εθνικού Θεάτρου 2019-2020

  GALLERY
  PHOTO GALLERY
  ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ
  Μας επιτρέπετε να αποθηκεύουμε στον φυλλομετρητή σας τα λεγόμενα cookies; Με αυτόν τον τρόπο θα καταγράφονται από εμάς και τρίτες συνεργαζόμενες εταιρείες (Google, Facebook κτλ) στοιχεία επισκεψιμότητας για στατιστικούς αλλά και διαφημιστικούς λόγους. Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για την χρήση cookies από την ιστοσελίδα μας εδώ.
  Ναι, επιτρέπω Όχι, δεν επιτρέπω
  Πληροφορίες σχετικά με τις καιρικές συνθήκες
  κάντε κλικ εδώ