Δημήτρης Μαραμής, Ερωτόκριτος

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΩΔΕΙΟ ΗΡΩΔΟΥ ΑΤΤΙΚΟΥ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017
ώρα έναρξης: 21.00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

€15, 20, 25, 35, 45, 55
Φοιτητικό, Παιδικό: €12

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους


ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ
Εκδοτήρια Φεστιβάλ Αθηνών
- Πανεπιστημίου 39

Ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ
- τηλ: 2130885700

Καταστήματα PUBLIC

Online
- tickets.public.gr
- www.ticketservices.gr
- www.nationalopera.gr

ONLINE ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ
Οι αγορές εισιτηρίων online πραγματοποιούνται μέσω της ιστοσελίδας της Ticket Services. Η χρέωση των πιστωτικών καρτών (Visa και MasterCard) γίνεται στο ασφαλές περιβάλλον (SSL encryption) της Ticket Services.

ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΠΡΟΠΛΗΡΩΜΕΝΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ
Τα εισιτήρια που αγοράζονται τηλεφωνικά και online παραλαμβάνονται την ημέρα της εκδήλωσης στο ταμείο με μια ταυτότητα ή με την πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιήθηκε.
Η παραλαβή των εισιτηρίων μπορεί να γίνει και νωρίτερα από την ημέρα της παράστασης στα ταμεία της ΕΛΣ στο ΚΠΙΣΝ.

E-TICKET
Αγοράζοντας τα εισιτήριά σας ηλεκτρονικά, μπορείτε να τα κατεβάσετε σε μορφή PDF και να τα εκτυπώσετε. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να εισέλθετε στο χώρο της εκδήλωσης, χωρίς να περάσετε πρώτα από το ταμείο.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ
Επιστροφές/Ακυρώσεις εισιτηρίων δεν γίνονται δεκτές.

Δεν προβλέπεται επιστροφή εισιτηρίου σε περίπτωση διακοπής μετά το ήμισυ της παράστασης λόγω καιρικών συνθηκών.

ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Η είσοδος σε παιδιά επιτρέπεται απο 6 ετών και άνω. Για αγορά παιδικών εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα, παρακαλούμε καλέστε στο 2130885700.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ

Εθνική Λυρική Σκηνή

Ωδείο Ηρώδου Αττικού

Δημήτρης Μαραμής
Ερωτόκριτος

Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017
ώρα: 21.00

Μουσική διεύθυνση-λιμπρέτο: Δημήτρης Μαραμής
Σκηνοθεσία-χορογραφία-σκηνικό: Κωνσταντίνος Ρήγος

Συνεργάτις σκηνογράφος: Μαίρη Τσαγκάρη
Κοστούμια: Γιώργος Σεγρεδάκης
Φωτισμοί: Χρήστος Τζιόγκας
Διεύθυνση φωνητικού συνόλου: Μάτα Κατσούλη

Ερμηνεύουν: Θοδωρής Βουτσικάκης (Ερωτόκριτος), Μαρίνα Σάττι (Αρετούσα), Γκωτιέ Βελισσάρης (Πολύδωρος), Ιωάννα Φόρτη (Νένα), Κωστής Μαυρογένης (Ρήγας)

Φωνητικό σύνολο: Βασίλης Δημακόπουλος, Νίκος Ζιάζιαρης, Νικόλαος Κατσιγιάννης, Γιάννης Κοντέλλης, Ανδρέας Μεταξάς-Μαριάτος, Σταμάτης Πακάκης, Στρατής Στηλ, Σπύρος Σώκος

Συμμετέχει εννιαμελές ενόργανο σύνολο

Ο Ερωτόκριτος του Δημήτρη Μαραμή, μετά το ανέβασμά του τον περασμένο Μάιο στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ, παρουσιάζεται στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού στις 15 Σεπτεμβρίου 2017, για μία μοναδική παράσταση.

Η μεγάλη επιτυχία της σεζόν, με δέκα sold-out παραστάσεις, ήταν η πρώτη παραγγελία της Εναλλακτικής Σκηνής της ΕΛΣ στον χώρο του μιούζικαλ. Ο συνθέτης, ο οποίος υπογράφει και το λιμπρέτο, υπερβαίνοντας τα στερεότυπα, πάντρεψε την πρωτότυπη διάλεκτο και δομή του Βιτσέντζου Κορνάρου, καθώς και την κρητική μουσική παράδοση, με αναφορές στην τζαζ και στα μπλουζ. Έτσι, το έργο δεν τοποθετείται σε συγκεκριμένο χρόνο και χώρο κι εστιάζει κυρίως στα διαχρονικά στοιχεία της ερωτικής ιστορίας του Ερωτόκριτου και της Αρετούσας, στην αρρώστια του πόθου και στις περιπέτειες των δύο νέων, μέχρι να φτάσουν στο αίσιο τέλος του γάμου τους.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Κωνσταντίνος Ρήγος, δημιουργός ευρέως φάσματος και γνώστης του είδους, ο οποίος σημειώνει ότι «πρόκειται για μια μοντέρνα εκδοχή του έργου, που τίθεται εκτός του συγκεκριμένου χρόνου και χώρου της δράσης, τοποθετούμενη σε ένα περιβάλλον μινιμαλιστικό όπου η έμφαση δίνεται στην ερμηνεία και στην κίνηση των ηρώων».

Πρωταγωνιστούν οι νέοι τραγουδιστές που διαπρέπουν στον χώρο της έντεχνης και pop μουσικής, Θοδωρής Βουτσικάκης, Μαρίνα Σάττι και Γκωτιέ Βελισσάρης, αλλά και οι διακεκριμένοι λυρικοί καλλιτέχνες Ιωάννα Φόρτη και Κωστής Μαυρογένης. Τους καλλιτέχνες συνοδεύει ενόργανο σύνολο και φωνητικό σύνολο.

Τιμές εισιτηρίων: €15, 20, 25, 35, 45, 55 / Φοιτητικό, Παιδικό: €12

Με ελληνικούς και αγγλικούς υπέρτιτλους